Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKA U ŽDRIJEBU

Svi misle da su najlakši protivnik, ali ovi podaci pozivaju na oprez!

Foto: Reuters
17.10.2017.
u 11:00

Među osam kuglica četiri su nositelja (Hrvatska, Švicarska, Italija i Danska), a njihovi mogući suparnici su Švedska, Sjeverna Irska, Irska i Grčka

Danas poslije 14 sati Hrvatska će saznati protivnika u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Među osam kuglica četiri su nositelja (Hrvatska, Švicarska, Italija i Danska), a njihovi mogući suparnici su Švedska, Sjeverna Irska, Irska i Grčka. Teško je reći kakav bi ishod ždrijeba u Zürichu najbolje odgovarao Hrvatskoj. Neki će reći da je idealan suparnik Sjeverna Irska, koju smo s lakoćom s 3:0 pobijedili u Belfastu u studenom prošle godine.

No, kada se pogleda njihov put u kvalifikacijama, Sjeverna Irska je sve samo ne lagan suparnik. U teškoj skupini ispred njih završila je samo Njemačka, a iza sebe su ostavili Češku, Norvešku i Azerbajdžan. No u tih 10 utakmica u skupini golove su primali samo od Njemačke, a jednom su si i zabili autogol (protiv Norveške). U ostalih sedam utakmica mreža im je ostala netaknuta.

1/13

Pravi su prototip otočke momčadi koja je čvrsta u obrani, koja je agresivna i koja puno koristi duge lopte. Naravno, to znači i puno duela, ali i visoku razinu koncentracije tijekom cijele utakmice.

Zanimljivo, prema Transfermarktu svi reprezentativci Sjeverne Irske vrijede 34 milijuna eura, što je gotovo devet puta manje od Hrvatskih (280 milijuna eura).

Iako na papiru najslabija, zanimljivo je da Sjeverna Irska drži najbolji renking na Fifinoj ljestvici od naših mogućih suparnika. Sjeverna Irska je 23., Švedska 25., Irska 26., a Grčka tek 47.!

No mnogo je onih koji bi željeli izbjeći baš vruće grčko gostovanje. Bili su Grci neuvjerljivi u kvalifikacijama, s najboljim reprezentacijama uglavnom su igrali 0:0 ili 1:1, ali kod njih se nikada ne zna, uvijek mogu bljesnuti.

Neugodan suparnik bila bi i Švedska. Iako bez Zlatana Ibrahimovića, koji je reprezentaciji zavijek rekao zbogom, Šveđani su u kvalifikacijama pobijedili čak i Francusku te tako pokazali koliko su jaki. Prije su se podređivali Ibrahimoviću, a sada su momčad u kojoj se ipak izdvajaju lijevo krilo Leipziga Forsberg te stoper Manchester Uniteda Victor Lindelöf, kojem, doduše, Jose Mourinho daje malu minutažu.

Ono što vrijedi za Sj. Irsku vrijedi i za Irsku – gaje tipični otočki nogomet, jaki su u skoku, duelu, kontakt-igri, a slabiji u tehničkim sferama. Najveće zvijezde su im Brady (Burnley), Ward (Burnley), S. Long (Southampton)...

 

Komentara 3

DU
Deleted user
11:17 17.10.2017.

Tko god bio bit ce neugodno? Znaci bplje je predat se?

DU
Deleted user
13:22 17.10.2017.

Same neka igraju srcem i nema brige.

TH
than
13:37 17.10.2017.

Ako se trebamo ovih bojati onda niti ne zasluzujemo da idemo na prvenstvo. Osobno bi volio Svedsku, a ne bi volio Grcku. Protiv Svedske bi vidjeli gdje smo nakon Ukrajine, a protiv Grcke bi to bilo mucenje lopte.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije