Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči ždrijeba

Dalić otkrio kako će Hrvatska igrati u budućnosti i bocnuo Čačića

Ukrajina - Hrvatska
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/6
13.10.2017.
u 19:24

- Grčka se čini kao momčad u najslabijoj formi, ali oni su jako nezgodni, jedna čvrsta ekipa. Irska također, strašno jaka u skoku...

Zlatka Dalića nakon uspješnog debija na klupi hrvatske reprezentacije i pobjede nad Ukrajinom (2:0), očekuje odluka (potvrda) HNS-a ostaje li za kormilom Hrvatske te ždrijeb dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

HNS bi mu prema najavama u ponedjeljak mogao ponuditi ugovor do 2020. godine.

- Meni ugovor ništa ne znači, samo me zanima Svjetsko prvenstvo s Rusijom. To sam sanjao. Lako ćemo se dogovoriti oko ugovora, ali ja se ovim poslom namjeravam baviti još par godina. Biti trener je jako stresno, to je loše po organizam. Pa u ova dva dana do Ukrajine stres je bio neizdrživ. Ja sam jako čvrst i ne bojim se ničega, ali želim uživati u životu sa svojom obitelji. Evo, mogao sam sad biti na plaži negdje u Aziji, ali sam odmah prihvatio poziv u reprezentaciju. Ja ne postavljam nikakve uvjete - rekao je Dalić u emisiji 'Mali nogometni razgovori' na HNTV-u te se osvrnuo na ždrijeb u utorak, koji će Hrvatskoj dodijeliti suparnika u dodatnim kvalifikacijama (Grčku, Irsku, Švedsku ili Sjevernu Irsku).

Ukrajina - Hrvatska
1/19

- Ne bih govorio o tome koga bih želio u ždrijebu, jer ako će nam svi igrači biti zdravi, onda se ne moramo bojati nikoga. Svi oni igrat će koliko im mi dopustimo. Grčka se čini kao momčad u najslabijoj formi, ali oni su jako nezgodni, jedna čvrsta ekipa. Irska također, strašno jaka u skoku, tako da ne bih ništa prognozirao.

Otkrio je i svoju viziju hrvatske igre u budućnosti.

- Moja filozofija je uvijek napadački nogomet, želim da tako igramo. Da imamo posjed lopte, da je čuvamo i da se puno ne umaramo. Jer, kad nemaš loptu, jako puno se trošiš. Nisam rob pozicija, ali želim da moja momčad uvijek drži formaciju. Pozicije se mogu mijenjati. U Kijevu smo rotirali Mandžu i Kramarića na boku i u špici napada, ali ideja je da Kramarić završava utakmicu u špici jer tako igra u Hoffenheimu. Maksimalno jedan igrač može biti izvan sistema, dva ili tri - to je već problem. Svi naši igrači igraju u vrhunskim klubovima, gdje je sve posloženo i točno znaju svoje zadatke. Tako mora biti i u reprezentaciji - kazao je Dalić te time 'okrznuo' bivšeg izbornika Antu Čačića.

No, pripisao mu je zasluge u izboru igrača.

- Hvala mu na selekciji igrača, moje zasluge tu nisu prevelike. Ja sam bio samo jedan mali kotačić. Volio bih da zaboravimo sve loše što se događa u i oko nogometa i da se veselimo. Nogomet je nama jako važan, reprezentacija je svetinja i želim da odemo na SP. Pustimo sad sve negativno, nek se to rješava, ali izvan stadiona i travnjaka - zaključio je Dalić.

Komentara 38

IL
ilijan
19:34 13.10.2017.

Samo je jedno u mom životu vrijedno, Hrvatska!

DU
Deleted user
21:26 13.10.2017.

Čitam po portalima i čudim se i čudim komentarima,nisam znao da imamo toliko pametnih izbornika,koji samo pametuju preko neta.Čovjek je uzeo repku kad je bilo naj gore.Šta će ti Ferari ako ga neznaš voziti,tako je bilo Čačić i reprezentacija.Dugo nisam gleda naše da zabije gol i još grize,znači da je novi izbornik našao nešto čime ih je potaknuo.A ovim vrlim fotelja izbornicima koji nemogu ni 10 metara pretrčati malo smanjite emocije i ne samo pljuvati.

DU
Deleted user
19:58 13.10.2017.

Čovjeku treba pružiti podršku. Ima iskustvo i uspjehe iza sebe. No, bez obzira na to, mora se promijeniti način izbora izbornika i postaviti neka pravila. HNS nužno mora istaknuti kriterije i držati ih se. Jer ni Dalić neće biti dovijeka izbornik, tako da treba odrediti pravila.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije