Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRETKVALIFIKACIJE ZA OI

Hrvatska - Belgija 86-55: Uvjerljiva pobjeda Hrvatske! Utakmica izgledala kao trening

Zagreb: Hrvatski košarkaši odradili trening uoči odlaska na Olimpijski pretkvalifikacijski turnir
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/3
13.08.2023.
u 15:53

Prva utakmica pretkvalifikacija je ona protiv Belgije, koja je na rasporedu danas u 14:15, a televizijski prijenos možete pratiti putem kanala Maxsport 1. Nakon toga će hrvatski predstavnici igrati protiv Švedske u ponedjeljak i Nizozemske u srijedu

Pretkvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu počele su u subotu 12. kolovoza, a igrat će se sve do nedjelje, 20. kolovoza. Hrvatska košarkaška reprezentacija u Istanbulu će u konkurenciji s drugih sedam nacionalnih momčadi pokušati osigurati pobjedu u pretkvalifikacijskom turniru i nastup u Parizu.

Pred hrvatskom košarkaškom reprezentacijom su tri protivnika: Belgija, Nizozemska i Švedska. Dvije reprezentacije koje završe prve u grupi odlaze u polufinale, gdje se susreću s dvije najbolje reprezentacije iz grupe u kojoj su Turska, Ukrajina, Bugarska i Island. 

VEZANI ČLANCI:

Prva utakmica Hrvatske je ona protiv Belgije, koja je na rasporedu danas u 14:15, a televizijski prijenos možete pratiti putem kanala Maxsport 1. Nakon toga će hrvatski predstavnici igrati protiv Švedske u ponedjeljak i Nizozemske u srijedu.

Tekstualni prijenos po četvrtinama:

PRVA ČETVRTINA

Hrvatska je dobro otvorila košem Zubca. Nakon tog je Belgija zabila dva koša za redom, ali Hrvatsku u vodstvo brzo vraća Šarić svojom prvom tricom. Hrvatska je zatim vodstvo nastavila povećavati koševima Zubca, Badžima i Hezonje sve do konačnih 18 - 8 na kraju prve četvrtine. U drugu ulaze sa 10 poena prednosti.

DRUGA ČETVRTINA

Hezonja je otvorio tricom za 14 poena prednosti, no brzo ih na 12 smanjuje Samardžić. Hezonja pogađa još jednu tricu, a malo zatim, pri rezultatu 29-16, Sesar zove minutu odmora. Nakon odmora Hrvatska nastavlja žustrim ritmom i diže se sve do 18 poena prednosti. Jednostrana utakmica nastavila se do kraja druge četvrtine i rezultata 39-18.

TREĆA ČETVRTINA

Hrvatska ponovo izgleda sjajno. U drugom poluvremenu je vrata otvorio Smith, a zatim su poentirati nastavili Filipović sa tricom, Zubac zakucavanjem i Badžim lijepim šutom iz protunapada. Rezultat su podigli sve do 50-27 i belgijski izbornik je bio prisiljen zvati minutu odmora. Protivnički igrači se doimaju poprilično shrvani ovakvim poraznim rezultatom. Hrvatska nastavlja zabijati uz simboličnu participaciju reprezentacije Belgije. Na samome kraju Hezonja uz zvuk sirene zabija tricu za 69-31.

ČETVRTA ČETVRTINA

Posljednji dio utakmice započeo je kao i svi do sada. Šarić je nastavio skupljati poene i grabiti sve veću prednost nad Belgijom. Posebno je zablistao Hezonja koji je samo nastavio nizati tricu za tricom. Belgijci su se tu i tamo uspjeli domoći kojega poena, no razlika bi se uglavnom vratila na staro i nastavila povećavati. Šest minuta prije kraja bilo je 81-39 za Hrvatsku. Pred sam kraj ogleda Belgija je uspijela malo ublažiti poraz i smanjiti razliku na 86:55, no Hrvatska je premostila prvu prepreku u kvalifikacijama za OI.

VIDEO Bad Blue Boysi transparentom odgovaraju na događaje koji su se dogodili prethodnih dana

Komentara 2

DU
Deleted user
16:12 13.08.2023.

Sve osim OI je neuspjeh.

Avatar Stradun
Stradun
14:56 13.08.2023.

Idemo. Sretno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije