Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORBA ZA 3. MJESTO

Hrvati uoči Talijana: Za broncu će poteći krv u bazenu

Vaterpolo reprezentacija (1)
Goran Jakuš/Pixsell
03.08.2013.
u 12:31

Talijani su najprljavija momčad prvenstva, koja pod vodom udara i štipa te ometa izvođenje prekida, no naši su spremni za rat.

Tešku, neprospavanu noć proveli su hrvatski vaterpolisti nakon mučnog polufinalnog poraza 11:10 od Mađarske. U predvorje hotela Princessa u Barceloni prvi se spustio nesretni kapetan Josip Pavić i preuzeo odgovornost.

- Puno toga je bilo ispod razine počevši od mene samog. Bilo je previše individualnih grešaka”, rekao je.

Mađarski pucači bili su nezaustavljivi. No trener Ivica Tucak, koji je zaspao u 4 noći a probudio se u 6.30, stao je iza igrača.

- U porazu smo svi krivi. Nitko nema pravo na sebe preuzimati krivicu - istaknuo je vidno utučeni trener.

Posebno teško bilo je Jokoviću i Muslimu koji su zapucali peterce. U dosadašnjem dijelu prvenstva Hrvatska je iskoristila tek tri od sedam penala.

- To su vrhunski svjetski pucači kojima vjerujem. Ne mogu zamjeriti ništa ni njima ni sebi - napominje Tucak.

Dvije kontre, tri-četiri olako primljena pogotka i previše sitnih grešaka bili su previše za ući u finale. Za analizu će biti vremena jer već se danas igra utakmica za treće mjesto protiv Talijana, aktualnih svjetskih prvaka i olimpijskih finalista.

Pomalo neočekivano poraženi su u polufinalu od Crne Gore 10:8, a gubili su čitavo vrijeme, u jednom trenutku i s 9:4. Nakon te šamarčine obraz će spašavati protiv psihološki uzdrmane Hrvatske. Naši su se protiv Mađara vratili iz ponora, stigavši na kraju zaostatak od tri pogotka unatoč dva promašena penala, da bi u samom finišu ispali šokantnim pogotkom.

No Tucak najavljuje glad za medaljom te krvavu borbu s Talijanima.

- Za broncu ćemo poginuti! - poručuje.

Utakmica za treće mjesto ponudit će veliki rat, igru na rubu incidenta. Talijani su, naime, najprljavija momčad prvenstva čiji igrači udaraju pod vodom, štipaju te ometaju izvođenje prekida. U četvrtfinalnoj utakmici u kojoj su s 4:3 izbacili Španjolce, sucima su upućene žestoke kritike jer su im dopustili takvu igru.

- Ključno je da ne nasjednemo na njihove provokacije - upozorava Pavić. Tucak je oštriji:

- Smirit ću igrače, ne smijemo nasjesti na njihovu igru. No dopuste li suci prljave poteze Talijane ćemo razbiti.

Talijani nemaju dobre pucače kao Mađari već ih krasi kolektivna igra i momčadski duh. Na vratima imaju iskusnog Tempestija kojeg naši pucači ne smiju razbraniti.

Paulo Obradović, jedan od naših najboljih na prvenstvu, s podočnjacima nakon neprospavane noći poručuje: -Borit ćemo se do kraja.

Naši će početi kao i protiv Mađara, s rezervnim bekom Ivanom Milakovićem, kojeg će zatim zamijeniti besprijekorni Andro Bušlje, a obrana će posebno pokrivati Alexa Giorgettija, šutera Pro Recca. U napadu će igrati centar Nikša Dobud kojem će se priključivati dodatni sidrun.

Svi naši igrači tvrde da bi četvrto mjesto bio neuspjeh.

- O izostanku medalje ne želim ni razmišljati. Idemo po nju - istaknuo je kapetan Pavić. Plivačica Sanja Jovanović, koja na prvenstvu i sama nije ostvarila željeni rezultat, sažalila se nad vaterpolistima.

- Kako su utučeni...nadam se pobjedi nad Talijanima - rekla je u predvorju hotela te im poželjela sreću. Trener Tucak tek je dodao:

- Moramo biti jači nego ikad.

Utakmica počinje u 16.30 sati.

>> Vaterpolisti nisu uspjeli sustići Mađare, borit će se za broncu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije