Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKI CHALLENGE 2010.

Hrvati brži, Slovenci bolji u "Brate, pomozi"

Ski Challenge
Davor Puklavec/PIXSELL
23.11.2009.
u 16:00

Prošlogodišnji hrvatski prvak u Ski Challengeu, 15-godišnji Valerije Gardlo (poznatiji kao crosuperplayer) dokazao je da je najbolji onlineskijaš u regiji, svladavši u dvoboju slovenskog prvaka Tomaža Zajca (sloscfan) s više od sekunde razlike! Da nije slučajno, dokazao je to slavivši u dva navrata.

Ova pobjeda je sjajna najava nove sezone. Istina, mogao sam i bolje odvoziti - veselo je komentirao hrvatski prvak netom nakon utrke.

Crosuperplayer je lani briljirao tijekom cijele sezone, nitko mu nije bio ravan. U prvenstvu je bio 10. na svijetu u Garmischpartenkirchenu, a dohvatio je i 7. mjesto u Svjetskom kupu u Val D'Isereu.

- Na otvaranju sezone bio sam šesti kod nas, a dalje sam nizao samo pobjede. Vježbao sam oko dva sata dnevno, nisam više mogao zbog koljena - šalio se naš najbolji vozač.

Najveći navijač našeg prvaka iz Oroslavlja, koji uz skijanje puše u trubu i puca iz zračnice (ne u golubove nego u mete), osmogodišnji je brat Emanuel.

Virtualni snijeg draži od pravog

Obojica prvaka, začudo, nisu "pravi" skijaši. Valerije bi sa zagorske strane brzo mogao na Sljeme, a Tomaž može birati na koje skijalište u Sloveniji želi.

- "Smučao" sam posljednji put još u osnovnoj školi, kad smo bili na izletu na Rogli. Toplije je kod kuće. U prošloj sezoni pomeo sam konkurenciju, nije mi bilo ravnih - kazao je uz osmijeh Tomaž Zajc, 21-godišnjak iz Kamnika kraj Ljubljane.

Sloscfan je na ogled u Zagreb došao također s bratom, 11 minuta mlađim blizancem Markom.

- Ma probao sam i ja voziti, bio sam 15. u Sloveniji, lošiji sam od brata. No, znate, mene su više cure zanimale, nisam imao vremena toliko kao on - dodao je Marko.

Napeto i zabavno natjecanje

Ogled prvaka odvijao se u dvije faze - svaki se, uz burno navijanje, u dva navrata spustio niz stazu u Val Gardeni. Obojica su se odlučila za roza odijela i žute skije.

Na semaforu je na kraju osvanulo pobjedničko vrijeme 2:06.174. I u drugom laufu, Valerije je nadvisio slovenskog prvaka.

Zavezanih očiju bolji Slovenci

U posebnoj disciplini, takozvanoj "Brate, pomozi", oba su se igrača okušala u spuštanju niz padinu očiju povezanih šalom. Marko (21) i Emanuel (8) imali su zadatak navoditi stariju braću po stazi.

Ovdje je za tri sekunde duže izdržao slovenski prvak i omjer završio na konačnih 1:1. Srest će se vrlo brzo, na stazi...

- Cijeli sam se tresao, no čestitam Valeriju na pobjedi. Lijepo mi je u Zagrebu, a u novoj sezoni očekujem što bolje nagrade - poručio je na odlasku slovenski prvak Tomaž.

Rezultati:

Crosuperplayer protiv Sloscfana 1:1

Prvi lauf
SLO 2:07.600
HR 2:06.174

Drugi lauf
SLO 2:07.708
HR 2:06.850

Vožnja zavezanih očiju (tko će duže izdržati da ne padne)
SLO 9,2 sekunde
HR 6,1 sekunda.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije