Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVI ODU KUĆI

Hrvat u Španjolskoj: Nedostaju mi druženja, nemam s kime ni kavu popiti...

Luka Cindrić
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL
23.10.2019.
u 17:23

U Barceloni sam se odlično snašao. Jednostavno uživam u svakom trenutku – kaže Cindrić

Luka Cindrić u samo pet godina postao je svjetski poznat rukometaš, igrač za kojeg su se ovog ljeta otimala dva najbogatija svjetska kluba, Barcelona i PSG. Između Francuske i Španjolske Luka je odlučio otići malo južnije. Nakon prvih rukometnih koraka u Ogulinu, dok je igrao za Karlovac, prvi je njegov potencijal uočio Lino Červar, tada trener skopskog Metalurga. Uostalom, Luka je u prvoj sezoni Prve hrvatske lige postigao 243 pogotka u 33 utakmice, od čega 38 iz sedmeraca. Bio je prvi strijelac lige. Červar ga je odveo u Skoplje gdje je Luka ostao pune četiri godine igrajući najprije za Metalurg, a potom za Vardar s kojim je 2017. osvojio Ligu prvaka. Još se svi dobro sjećamo polufinala protiv Barce kada je postigao pobjedonosni pogodak.

Još ne znam sve tajne grada

Nakon Vardara lani je igrao za poljski Kielce. I opet je igrao na završnom turniru Lige prvaka, ali ovaj put nije bio sretan kao 2017. godine jer je Kielce izgubio oba meča, polufinale i borbu za treće mjesto. Onog trenutka kada su se za Cindrića zainteresirali PSG i Barcelona, bilo je jasno da će napustiti Poljsku. Kielce ga u početku nije puštao, ali na kraju je popustio i na njemu zaradio, zbog odštete, lijepu svotu novca.

– U Barceloni sam se odlično snašao. Jednostavno uživam u svakom trenutku. Smjestio sam se malo izvan centra. Nisam tip čovjeka koji voli gužve. Naprotiv, ja ih izbjegavam. Smjestio sam se malo bliže plaži, a opet ne tako daleko od dvorane u kojoj treniramo. Imam dvadesetak minuta vožnje do dvorane i isto toliko do centra grada. Još ne znam sve tajne grada, u nekim dijelovima uopće nisam bio. Iskreno, nisam ni imao vremena malo bolje upoznati grad – kaže Cindrić.

Što radite u slobodno vrijeme?

– Pa i nema ga puno, ali volim otići gledati neke druge sportove, primjerice košarku i nogomet. Više volim gledati nogomet. Ipak sam ja na početku karijere igrao nogomet pa mi je taj sport i draži. Ovisi o vremenu, ali bio sam na Nou Campu nekoliko puta i uživo gledao Messija i ostale velike zvijezde katalonskog kluba – istaknuo je.

Španjolska rukometna liga kvalitetom se ne može usporediti s francuskom ili njemačkom. Barcelona sve svoje suparnike pobjeđuje s lakoćom. Nekad to završi i s dvadesetak pogodaka razlike.

– Liga je idealna za mlade igrače koji se tek trebaju dokazati. A u Španjolskoj je zaista velik broj mladih igrača. Istina je da rezultatski izgleda uvjerljivo, ali nisu baš sve te utakmice lako dobivene. Ono što je dobro jest da se nitko ne umori u tim utakmicama i trener svakom igraču dobro rasporedi minutažu. Ispada da imamo jače treninge nego utakmice. Zanimljivo je da na našim domaćim utakmicama, kada govorimo o nacionalnom prvenstvu, ne vlada veliko zanimanje gledatelja. Ali gdje god gostujemo, tu su pune dvorane – rekao je Luka.

U klubu igra 11 stranaca, uz našeg Cindrića tu su Francuzi Sorhaindo, N’Guessan, Mem i Fabregas, Islanđanin Palmarsson, Slovenac Dolenec, Brazilac Dos Santos, Danci Moller i Mortensen. S kojim se igračem družite u slobodno vrijeme, s kim ispijate kave?

– Iskreno, ni s kim. U Barceloni je puno drukčije nego primjerice kad sam bio u Vardaru ili Kielceu. Poslije treninga svatko ode svojoj kući. Ta mi druženja jako nedostaju. Možda sam najčešće u društvu s Palmarssonom. On je nekako najotvoreniji od svih suigrača – istaknuo je naš reprezentativac.

Puno je novih, mladih igrača

U Ligi prvaka Barcelona je nakon pet odigranih utakmica na prvom mjestu, s četiri pobjede i jednim porazom, u prvom kolu na gostovanju kod Szegeda. U pet utakmica Cindrić je postigao 18 pogodaka.

– Za sada ide sve po planu bez obzira na poraz u Mađarskoj. Prošlo kolo lako smo pobijedili PSG, ali treba reći da su došli dosta oslabljeni – rekao je.

Očekivali smo vas u Zadru kad je Barcelona bila gost PPD Zagreba...

– Taman sam se prehladio uoči puta pa sam ostao u Španjolskoj. Baš sam se veselio tom putu i utakmici, druženju s našim ljudima.

Što možemo očekivati od Hrvatske u dva prijateljska susreta protiv Njemačke?

– Jesu to prijateljske utakmice, ali, vjerujte, nitko neće htjeti izgubiti. Izbornik je pozvao velik broj igrača pa pretpostavljam da ćemo se u ove dvije utakmice uigravati za neke buduće. Vidim da ima tu i nekih novih lica, puno mlađih igrača. S nekima ću se morati upoznati, ha ha – nasmijao se Cindrić.

Barcelona se kao i drugi španjolski gradovi našla u središtu prosvjeda u znak podrške političkim zatvorenicima u Španjolskoj i pravo katalonskog naroda na samoodređenje.

– Istina, bilo je napeto, ali srećom ne živim blizu centra. Dobro je da sam imao rani let za Zagreb – zaključio je Cindrić.

Ključne riječi

Komentara 5

ZB
Zoki-Bijela
18:39 23.10.2019.

Decko kava se vani pije najkasnije do 8 ujutro..

GR
gragakarlovac
17:55 23.10.2019.

europske bitange...dok ostatak svijeta radi, nasi ljudi kukaju kako nemaju s kim popiti kavu. bave se turizmom - donesite nam lovu dok mi cekamo...tako cekaju i nocne djevojke...

Avatar VrliNoviSvijet
VrliNoviSvijet
18:21 23.10.2019.

Još jedna tužna sudbina. Vrati se na Balkan prijane ispijati kahve.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije