Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOKSAČKI SPEKTAKL

Hrgovićev protivnik oženio je Hrvaticu, a djed mu je iz Zadra otišao u Australiju

Queensberry and Riyadh Season Press Conference - OVO Arena, Wembley
Foto: Adam Davy/PRESS ASSOCIATION
1/3
15.11.2023.
u 22:53

Najveća borba Hrgovićevog protivnika bila je 2015. godine protiv Davida Haya. Usprkos porazu, borba je bila financijski isplativa, a postao je i dovoljno poznat da konkurira za veće mečeve

U Rijadu se 23. prosinca sprema izvanredna boksačka večer, a nastupit će i najboljih hrvatski boksač, Filip Hrgović. Kruna večeri trebao je biti meč za ujedinjenje teškaških titula između Oleksandra Usika i Tysona Furyja, no meč je odgođen za kasniji datum.

Saudijci traže borce za ovu spektakularnu priredbu, a ona će ujedno označiti kraj "boksačke sezone" u saudijskom gradu koja je započela borbom Furyja protiv Francisa Ngannoua.

GALERIJA Hrgović pobijedio nokautom u posljednjoj rundi i postao izvanredni prvak teške kategorije (IBF)

Queensberry and Riyadh Season Press Conference - OVO Arena, Wembley
1/16

Hrgović će u ring ući nasuprot 41-godišnjeg Australca Marka De Morija. Najveća borba Hrgovićevog protivnika bila je 2015. godine protiv Davida Haya. Usprkos porazu, borba je bila financijski isplativa, a postao je i dovoljno poznat da konkurira za veće mečeve.

Zanimljivo je i da je novac ulagao u apartmane na hrvatskoj obali. Ne samo to, već je od 2014. godine u braku s hrvatskom powerliftericom Milijanom Vojnović, a njegov djed je iz Zadra te se potom odselio u Italiju pa u Australiju. Hrvatica i Australac živjeli su u Splitu, a je surađivao i s hrvatskim olimpijcem Marijem Šivolijom-Jelicom.

VEZANI ČLANCI:

Osim Hrgovića i Morija na eventu bi se trebali održati idući mečevi

Anthony Joshua protiv Otta Wallina
Deontay Wilder protiv Josepha Parkera
Daniel Dubois protiv Jarrella Millera
Dmitry Bivol protiv Lyndona Arthura
Jai Opetaia protiv Ellisa Zorroa
Frank Sanchez protiv Juniora Fa
Arslanbek Makhmudov protiv Agita Kabayela

VIDEO

 

Komentara 4

CR
crocro
07:08 16.11.2023.

Činjenica je slijedeća: Hrgović i Marko De Mori su u slijedećem meču. Također slijedeće godine u meču su Usyk i Furyj. Ako Hrgović pobjedi Marka De Morija, slijedeći meč Hrgovića biti će protiv pobjednika meča između Usyka i Furyja koji se bore za ujedinjenje titule prvaka teške kategorije po svim verzijama. Tako da ako Hrgović pobjedi Usyka ili Furyja, postati će apsolutni svjetski prvak teške kategorije. Sve to znači da Hrgović nije odbačen ali su ga za jedan meč distancirali i više svjetska boksačka organizacija neće imati prostora a niti bilo kakvu ispriku da Hrgoviča ponovo stave u hodnik na čekanje. Zato je najbolje da Hrgović odradi ovaj meč, pobjedi i onda će konačno znati da se slijedeće godine, najvjerojatnije pred kraj 2024. godine, imati priliku života boriti se za titulu svjetskog prvaka. Biti će u naponu snage, imati vremena za treniranje i dobiti mogućnost pokazati i ukazati na sve pogreške svjetske boksačke organizacije. Ja vidim Hrgovića slijedeće godine kao svjetskoga prvaka teške kategorije po svim verzijama. Naprijed Filipe, treniraj do iznemoglosti i pokaži boksačkim birokratima kako su griješili s tvojim imenom.

XY
XYZ52
05:15 16.11.2023.

Ovaj Australac je malo jaci kalibar. Gdje su ga samo nasli? Hrgovic njega moze primiti za uho, opaliti mu samarcinu i poslati ga kuci a ne da boksuje s njime.

KU
Kujttim
15:32 16.11.2023.

Hrgović je u situaciji da bi morao prihvatiti i meč s Macom Maradonom ako bi poslodavac od njega to očekivao. Nezanimljiv je potpuno, u njegovom boksu nema napretka i nema poslovnog interesa. Šteta, jer kada pogledam njegove borbe iz 2015. godine onda mislim da je malo postigao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije