Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMJENA

Filip Hrgović doznao idućeg protivnika! Bori se protiv boksača hrvatskih korijena

Filip Hrgović  vratio se u Zagreb nakon najveće pobjede u karijeri
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/5
15.11.2023.
u 11:58

Mark de Mori (41) je australski boksač hrvatskih korijena koji je deset godina živio u Lijepoj Našoj. Od poraza u siječnju 2016. protiv Davida Hayea izborio je 11 pobjeda u nizu, a deset ih je završio prekidom.

Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović nastupit će 23. prosinca na velikoj boksačkoj priredbi u Saudijskoj Arabiji, a njegov protivnik neće biti Martin Bakole već Australac Mark de Mori.

Neporaženi Filip ima 16 pobjeda (13 nokauta) u karijeri i pobijedi li De Morijea (42-2-2, 37 KO) trebao bi dobiti priliku boriti se za naslov prvaka IBF organizacije, a protivnik bi mu vjerojatno trebao biti bolji iz okršaja Anthony Joshua – Otto Wallin, piše Croring.

Upravo će dvoboj između Joshue i Wallina biti glavna borba boksačkog spektakla koji će se krajem godine održati u Rijadu.

Naime, Tyson Fury i Oleksandr Usyk će se 17. veljače sljedeće godine boriti za ujedinjenje naslova svjetskog prvaka teške kategorije, ali kako u ugovoru postoji klauzula za revanš i bude li ona aktivirana, iz IBF-a su poručili kako će pobjedniku oduzeti pojas.

Mark de Mori (41) je australski boksač hrvatskih korijena koji je deset godina živio u Lijepoj Našoj. Od poraza u siječnju 2016. protiv Davida Hayea izborio je 11 pobjeda u nizu, a deset ih je završio prekidom.

Posljednji meč je imao u rujnu kada je odlukom sudaca svladao Indonežanina Michaela Speeda Sigarlakija.

Uskoro će biti i službeno objavljen cijeli program priredbe, koji bi trebao izgledati ovako:

Anthony Joshua vs Otto Wallin
Deontay Wilder vs Joseph Parker
Dmitrij Bivol vs Lyndon Arthur
Jai Opetaia vs Ellis Zorro
Daniel Dubois vs Jarrell Miller
Arslanbek Makhmudov vs Agit Kabayel
Frank Sanchez vs Junior Fa
Fillip Hrgović vs Mark de Mori.

 

Komentara 3

DU
Deleted user
14:15 15.11.2023.

To su sve mućke i polu namještaljke. Usik mora biti prvak zbog ratne propagande, a naš Filip će valjda dobiti još deset ovakvih iskreno lošijih protivnika, jer dolazi iz male, zemlje koja nije politički važna. Nažalost, sport, vrhunski sport je poput Eurovizije ili izbora za Miss svijeta samo politika i propaganda.

T2
Tomo_20
17:30 15.11.2023.

Majko mila ovaj ce boksat protiv Furya za deset godina !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije