Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA AKCIJA KAUBOJA

Horvat u vatru baca čak šest mladih debitanata, nema Duvnajka i Karačića...

Zagreb: Trening hrvatske rukometne reprezentacije uoči kvalifikacija za Olimpijske igre
Slavko Midzor/PIXSELL
16.04.2021.
u 14:56

Slovačka ne bi trebala biti problem ni za reprezentaciju u kojoj ima šest mladih debitanata, no susret s Mađarskom u gostima bit će jako zahtjevan – istaknuo je Hrvoje Horvat

Hrvoje Horvat, izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije, izabrao je igrače s kojima će se suprotstaviti Slovačkoj i Mađarskoj u utakmicama Kupa EHF-a krajem travnja i početkom svibnja. Hrvatska će sa Slovačkom igrati dva susreta u Varaždinu, a Mađarskoj ide u goste.

Nakon neuspjeha na Svjetskom prvenstvu u Egiptu i u kvalifikacijama za odlazak na Olimpijske igre u Tokio, izbornik Hrvoje Horvat započinje novi ciklus s novom reprezentacijom. Za ta tri susreta nije zvao Duvnjaka, Karačića, Musu, Šegu, Marića, Horvata, Štrleka...

– Izabrao sam igrače koji bi trebali biti budućnost hrvatskog rukometa. Za neke mlade igrače to će biti sjajna prilika da se dokažu i pokažu da se na njih može računati. Slovačka ne bi trebala biti problem ni za reprezentaciju u kojoj ima šest mladih debitanata, no susret s Mađarskom u gostima bit će jako zahtjevan – istaknuo je Hrvoje Horvat.

Na popisu su: vratari Pešić, Car i Mandić, lijeva krila Mandić, Mihić i Godec, desna krila Čupić, Matanović i Mileta, kružni napadači Šušnja, Kušan, Grahovac i Načinović, lijevi vanjski igrači Mamić, Jaganjac i Ivanković, srednji vanjski igrači Cindrić, Pavlović i Lučin te desni vanjski igrači Martinović, Šebetić i Maraš.

Od novih imena tu su, dakle, vratar Izviđača Mandić, krilo Dubrave Godec, kružni napadač Pelistera Kušan, kružni napadač Celja Načinović, lijevi vanjski igrač Dubrave Ivanković i desni vanjski igrač Pelistera Maraš. Među novake treba uvrstiti i Lučina iz Ademara iako je on već bio na pripremama sa seniorskom reprezentacijom. U susretima sa Slovačkom i Mađarskom kao pomoćni trener debitirat će Ivano Balić te kao trener vratara Nel Pavletić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije