Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sve je veći teret Ciboni...

Hoće li sportski direktor zbog Zakona o sportu morati otići?

18.09.2021.
u 10:00

Sam Čavlović ističe da u posljednje tri godine, da je sve navedeno istina, ne bi mogao dobiti nijednu potvrdu o nekažnjavanju bez kojih u ime kluba ne bi mogao pristupiti natječajima u okviru SSGZ-a

Ovo je trebao biti tekst o tome kako Cibona s nekim novim optimizmom kreće u novu sezonu jer je i utemeljitelj kluba Mirko Novosel jako zadovoljan kako glavni trener Jovanović radi i kakvu su družinu on i sportski direktor Rozić složili. No baš dan uoči početka nove sezone na portalu Index izašao je tekst naslovljen s “... direktor Cibone mora letjeti iz sporta...”.

Iščitavajući tekst, učinilo se da ta teza doista pije vodu i da Domagoj Čavlović od dana pravomoćnosti presude (18. studenog 2018.) nije smio obavljati nikakvu dužnost u sportu jer mu je na Općinskom prekršajnom sudu presuđeno da je kao pravna osoba koja zastupa klub prekršio Zakon o sportu. Riječ je o zapošljavanju trenera bez nostrifikacije kakva se po Zakonu traži, a na teret mu se stavljalo i kašnjenje s financijskim izvješćem.

Nešto slično dogodilo se u veljači 2019. kada je s mjesta predsjednika Uprave Dinama morao otići Igor Kodžoman jer je kasnio s objavom godišnjih financijskih izvješća za 2017. godinu. Dakako, nisu ni u Ciboni sjedili skrštenih ruku pa se isti dan medijima javio odvjetnik kluba s demantijem u kojem se kaže da je Čavlović čist i da nije prekršio Zakon o sportu pa se i u nastavku ove priče može očekivati “fiškalski” ping-pong.

Sam Čavlović ističe da u posljednje tri godine, da je sve navedeno istina, ne bi mogao dobiti nijednu potvrdu o nekažnjavanju bez kojih u ime kluba ne bi mogao pristupiti natječajima u okviru SSGZ-a. Kako god, nikad nije dobro da je već na početku sezone direktor kluba predmet prijepora i da se mora braniti odvjetnicima, što govori da, s obzirom na sve veći broj oponenata, polako postaje i teret klubu čije poslovanje vodi.

Ključne riječi

Komentara 3

CH
che9
16:49 21.09.2021.

što ga tjerate...baš sjajno radi svoje posao, kompetetan, stručan, bbbuuuahahahahahahaahahah

Avatar Največi hrvat u istoriji
Največi hrvat u istoriji
08:15 19.09.2021.

Cibola je hrvatska košarkaška svetinja koja danas izgleda nalik svojoj državi iz koje se bježi.

Avatar zagorac2
zagorac2
00:06 19.09.2021.

ali u saboru mogu sjedit osudjivani kriminalci i kriminalci pod istragom ali i na svim razinama vlasti kriminalci mogu bez problema uzivat

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije