Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LJUBAV I ODANOST

Hajduku nitko u Hrvatskoj nije ni blizu, a uskoro će srušiti rekord iz Jugoslavije!

Atmosfera na Poljudu tijekom utakmice između Hajduka i Osijeka
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/3
22.02.2022.
u 10:36

- Hvala svima na ogromnoj vjernosti i ljubavi koju pružate svom Hajduku, u danima sretnim u danima grubim. Idemo sada zapeti još jače! Nema stajanja.

Hajduk se pohvalio impozantnom brojkom članova, koja je premašila 50.000 i jako je blizu rušenja povijesnog rekorda splitskog kluba.

Naime, 1985. bijeli su brojali 53.000 članova, no ove bi godine to vrlo lako moglo biti "debelo" premašeno. Naravno, ne treba posebno napominjati da nitko u Hrvatskoj nije ni blizu tolikog članstva.

"U pedesetak dana ove godine zavrtjeli smo brojač na više od pedeset tisuća članova Hajduka. Hvala svima na ogromnoj vjernosti i ljubavi koju pružate svom Hajduku, u danima sretnim, u danima grubim. Idemo sada zapeti još jače! Nema stajanja", stoji na Facebook profilu Hajduka.

 

Dapače, Dinamo je najviše članova imao slavne 1982. Tad ih je bilo više od 40.000, a u cijeloj Europi samo je Barcelona to uspijevala nadmašiti. Otkako je Hrvatske, situacija s Dinamom je drukčija, što zbog politike kluba, što zbog sukoba na relaciji navijača i uprave.

08.02.2020., Gradski stadion Poljud, Split - 21. kolo Hrvatski Telekom Prve HNL, HNK Hajduk - NK Lokomotiva. Torcida. "nPhoto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Posljednje brojke o članstvu plavi su prezentirali 2019. i pohvalili se s njih gotovo 15.000.

Osijek je u ovoj euforiji dosegao rekord, ima čak 24.000 članova i prosjek od 4000 prodanih godišnjih ulaznica. Rijeka se pak "vrti" na oko 3000, što se možda čini malo, ali još u sezoni 2013./2014. bilo ih je samo 199.

Može se očekivati da će navijačka euforija i podrška navijača Hajduka motivirati navijače ostalih klubova da na identičan način podrže svoje klubove. Jer, to ne samo da izaziva pozornost već pridonosi  na više razina – od financija, atmosfere do motiviranosti igrača.

Ali, proći će godine i godine kad će netko uspjeti oboriti "članski rekord" koji će Hajduk postaviti ove godine.

>>> Fenomenalna bakljada za 111. rođendan Hajduka

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

Ključne riječi

Komentara 31

KA
Kakodane
11:35 22.02.2022.

Opet u jugoslaviji...

Avatar Uzdanica hbz
Uzdanica hbz
13:21 22.02.2022.

A koga briga za provincijalni klubić.

VI
viluk007
11:31 22.02.2022.

u vrijeme kada se dinamo zvao krocija moglo se skupiti 50000 članova no tada se jugosi dosjete rušit ime croatia. ubace u bbb svoje ljude da preuzmu vodstvo skupine, smisle zgodan slogan i isti oni koji su ginuli za hrvatsku počnu pjevat smišljeni slogan :jebešcroatiju ja volim dinamo: taj slogan im je smislila ekipa sa ff isti oni koji su orkestrirano napadali naziv našega novca isti oni koji napadaju grb pa izmišljaju tzv prvo bijelo , ti isti su smislili i napade na najboljeg dinamovog predsjednika. Svi su uglavnom nehrvati, redom balije srbadija mješani itd, U kinu A.Cesarec su im organizirali tribine na kojima su naučili kako biti izdajnik i to narodu prezentirati kao domoljublje, na tim tribinama su bili gosti predavači, besna vesna i pukhovski žare. dalje je budućnost povijesti itd,itd,itd,itd.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije