Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIGLA ''ČESTITKA''

Hajduku 80 tisuća kuna kazne zbog hukanja Belleu!

\'21.12.2011., Zagreb - U hotelu Sheraton odrzala se sjednica skupstine Hrvatskog nogometnog saveza. Hrvoje Males. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL\'
Marko Lukunic/PIXSELL
29.02.2012.
u 14:01

Otegotna je okolnost pri donošenju kazne bila činjenica da je splitski klub u tekućoj sezoni već kažnjavan za rasizam i pirotehniku

HNS je kaznio Hajduk sa 80 tisuća kuna zbog rasizma (hukanja Belleu) i baklji na utakmici protiv Istre.

Delegat utakmice Hajduk – Istra 1961 u svom je izvještaju naveo da je zbog toga što su domaći navijači bacali pirotehnička sredstva u ograđeni dio igrališta i na teren za igru u 60. minuti utakmica morala biti prekinuti na jednu minutu. Nadalje, u 55. minuti utakmice gledatelji su se nesportski ponijeli prema igraču Istre 1961 Henriju Belleu kratkim hukanjem, što se ponovilo još nekoliko puta zbog čega je sudac Vlado Svilokos u 65. minuti prekinuo utakmicu i tražio da se na razglasu izreče upozorenje da će utakmica biti prekinuta ako se hukanje ponovi.

Donoseći odluku o kazni, disciplinski je sudac kao olakotnu okolnost uzeo u obzir da je Hajduk, kako su naveli u svom očitovanju, poduzeo sve raspoložive i propisane mjere u pripremi i organizaciji utakmice te angažirao sve potrebne službe.

Antonio Mršić (Zadar) i Zoran Kvržić (Osijek), isključeni na utakmicama Lokomotiva – Zadar i Osijek – Split zbog udaranja laktom suparničkog igrača, kažnjeni su s po dvije utakmice zabrane igranja i novčanim kaznama od četiri tisuće kuna.

Ključne riječi

Komentara 28

AS
assssssstttii
15:02 29.02.2012.

Pa nije Belle plakal na Poljudu zbog rasizma već u svojoj Puli, ne tekmi protiv Dinama. Kad se dobro isplače-nema kazne, kad se ljuti-onda 80,000 kn. Šta će biti kad otrči počasni krug u Zagrebu?

JA
jadre
15:08 29.02.2012.

horvat.....iz varaždina: Mamić nam duguje 1,1 milijun kn, a nije nas htio primiti Brezovca je kupio samo zbog naše naklonosti u Skupštini HNS-a. ..................................................... vidi tko vlada HNS-om...................... mamijno care.................

PI
piranha
14:30 29.02.2012.

Da se kladimo da će prijetiti odustajanjem od lige zato što nemaju para za platiti.Sva sreća pa će im posuditi Igor Štimac jer on već sada nema niti gaća na guzici,a i treba vratiti pare Bokšiću,Ivaniševiću,Biliću i Asanoviću.I stvar će prebaciti na zavjeru Sjevera protiv Juga.Eh moj čovječe što si stavio pogrešnu mladalačku kapu pa se pokajao.Karakteran čovjek.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije