Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNL OBJAVIO

Hajduk nastavlja nizati kazne: Nove sankcije zbog vrijeđanja Prosinečkog:

Zagreb: Rudeš i Hajduk sastali se u 5. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/4
23.08.2023.
u 17:03

- Kažnjen je i zbog toga što je od 39. do 40. minute podignut transparent s natpisom: “10€, može, hvala, ipak četniku plaća mala“, te je višekratno uzvikivano “Cigani, Cigani“ i “Svima nama Žuti ku**c pušio“ - stoji u priopćenju HNL-a

Prošlo kolo HNL-a obilježeno je i novim ispadom navijača Hajduka. Tijekom utakmice protiv najnovijeg prvoligaša Rudeša, navijači su vrijeđali trenera Roberta Prosinečkog. Disciplinski sudac Alan Klakočer je donio odluku o kaznama Hajduku.

Iz HNL-a navode kako su uz Hajduk novčano kažnjeni i Rudeš te Rijeka jer su njihovi navijači tijekom utakmice s Lokomotivom palili baklje i izazivali nered. Donosimo tekst objašnjenja odluka disciplinskog suca.

GALERIJA Hajduk uvjerljiv protiv Rudeša, Livaja zabio i upisao asistenciju

Zagreb: Rudeš i Hajduk sastali se u 5. kolu SuperSport HNL-a
1/6

- HNK Hajduk kažnjava se zbog toga što je na prvenstvenoj utakmici 5. kola SuperSport HNL-a između Rudeša i Hajduka gostujuća navijačka skupina Torcida u 46. minuti bacila jednu petardu na prostor ispred istočne tribine, zapalila po jednu baklju u 63., 82., 85. i 88. minuti koje su dogorjele na tribini, dok je od 77. do 88. minute zapalila jednu bljeskalicu i četrnaest baklji koje su također dogorjele na tribini, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 2. Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 1.450,00 eura.

Kažnjen je i zbog toga što je od 39. do 40. minute podignut transparent s natpisom: “10€, može, hvala, ipak četniku plaća mala“, te je višekratno uzvikivano “Cigani, Cigani“ i “Svima nama Žuti ku**c pušio“, čime je počinjen prekršaj iz članka 87. Disciplinskog pravilnika HNS, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 4.500,00 eura pa se na temelju odredbe članka 38. st. 1. DP HNS-a izriče ukupna novčana kazna u visini od 5.650,00 eura.

VEZANI ČLANCI:

HNK Rijeka se kažnjava jer su na prvenstvenoj utakmici 5. kola SuperSport HNL-a između Rijeke i Lokomotive domaći navijači, smješteni na sjevernoj tribini, u 60. minuti zapalili najmanje pet baklji (točan broj nije bilo moguće utvrditi zbog velikog dima), čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a te se temeljem istog propisa izriče novčana kazna u visini 670,00 eura

NK Rudeš se kažnjava jer je na prvenstvenoj utakmici 5. kola SuperSport HNL-a između Rudeša i Hajduka gostujuća navijačka skupina Torcida u 46. minuti bacila jednu petardu na prostor ispred istočne tribine, zapalila po jednu baklju u 63., 82., 85. i 88. minuti koje su dogorjele na tribini, dok je od 77. do 88. minute zapalila jednu bljeskalicu i četrnaest baklji koje su također dogorjele na tribini čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a, te se temeljem istog propisa izriče novčana kazna u visini od 750,00 eura. - stoji u priopćenju.

VIDEO Rudeš reagirao na vrijeđanje Žutog: Nadamo se da je čelnicima Hajduka bilo neugodno

Komentara 2

RO
robert483
17:30 23.08.2023.

u tekstu potkrala barem jedna pogreška,a to je da je Hajduk kažnjen zbog ispada svojih navijača- navijači su(barem bi po vokaciji to trebali biti) skupina ljudi koji na svekolike načine ističu svoju pripadnost nekome ili nečemu na način da skandiraju ime tog nekog ili nečeg,nose simbole u bojama tog nekog ili nečeg,uglavnom bodre svoj(e) tijekom cijelog trajanja događaja a da ih pritom ne zanima protivnik,niti njihov trener ni igrači,niti bilo što drugo ....mnogi od nedjeljnih "navijača" još nije bio ni na sisi kad je "Žuti" osvajao naslov evropskog i svjetskog prvaka(potpuno nebitno u čijem dresu),da ne spominjemo što je dao hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji,pa ako su "navijači " oni koji se znaju služiti samo ovakvim vulgarizmima u svojem šturom rječniku kad već nečije ime ili nadimak uzimaju u usta,onda je vrijeme da se sva sportska natjecanja prekinu.ZAUVIJEK,dok god bude takvih "navijača"(uključujući i "navijače" iz Atene).Pametnome dosta,ali bojim se da ih je malo preostalo,kao što će se vidjeti iz komentara,tj.replika koje slijede......

Avatar matan-1
matan-1
14:38 24.08.2023.

Ne znam, hoće li HNS biti kažnjen poradi vrijeđanja Marka Livaje u Rijeci???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije