Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZA ŠPANJOLSKE MEDIJE

Guardiolin biograf otkrio: Pep nikad ne bi pristao voditi jednu od najjačih momčadi svijeta

Club World Cup - Final - Manchester City v Fluminense
Foto: AMR ABDALLAH DALSH/REUTERS
1/3
26.12.2023.
u 18:13

''Sljedeći korak mogao bi biti treniranje reprezentacije, budem li imao priliku. Volio bih biti izbornik na Euru, Copa Americi ili Svjetskom prvenstvu", rekao je prije nekoliko godina Pep Guardiola, Međutim, jedna europska nogometna velesila ga gotovo sigurno ne želi niti blizu svoje klupe

Pep Guardiola je bez sumnje jedan od najvećih trenera u povijesti nogometa. Trenutno nastoji s Manchester Cityjem obraniti naslove prvaka Engleske i Lige prvaka. U europskom natjecanju bili su maksimalno učinkoviti te uz šest pobjeda prošli skupinu. Na domaćem terenu zapali su u krizu pa trenutno sjede na petome mjestu sa šest bodova zaostatka za vodećim Arsenalom.

Velik dio dugogodišnjih uspjeha 'građanina' iz Manchestera upravo je Katalonac. Međutim, u nekoliko je navrata govorio o svojim budućim planovima. Premda mu ugovor vrijedi do 2025. godine, nogometna javnost s uzbuđenjem očekuje vidjeti u koji će projekt ovaj nogometni genije usmjeriti svoje napore. Moguće je da bi mu svjež izazov bilo vođenje reprezentacije.

GALERIJA City u teškoj utakmici izborio preokret protiv Leipziga i osigurao prvo mjesto skupine

Club World Cup - Final - Manchester City v Fluminense
1/45

''Sljedeći korak mogao bi biti treniranje reprezentacije, budem li imao priliku. Moram se odmoriti nakon Cityja. Možda će to biti put koji izaberem. Volio bih biti izbornik na Euru, Copa Americi ili Svjetskom prvenstvu'', rekao je Guardiola prije nekoliko godina. Međutim, kako govori njegov biograf, Marti Perarnau.

''Ne mislim da postoje sportski razlozi zašto Guardiola ne može trenirati španjolsku reprezentaciju, ali postoje oni društveni i to nekoliko njih. Očito je da bi odbio biti izbornik Španjolske i da takvo što nije moguće.Značajan dio Španjolaca misli drugačije od Pepa i zato postoji velika prepreka. Ne mislim postoje politički razlozi, ali smatram da se ne bi uklopio u planove Španjolskog saveza. To bi izazvalo sukob koji niti jednoj strani ne treba", rekao je Perarnau za Marcu.

VEZANI ČLANCI:

Pep Guardiola je u 2018. godini tijekom stanke u zatvoru posjetio političke vođe pokreta za katalonsku samostalnost. Također, Engleski nogometni savez ga je iste godine kaznio s 23 tisuće eura zbog nošenja žute vrpce u znak prosvjeda protiv njihovog zatvaranja. Očito je da bi ovakvi postupci slavnog trenera mogli biti značajna prepreka bilo kakvoj budućoj suradnji njega i Španjolskog nogometnog saveza.

VIDEO Kramarić nakon osam godina odlazi iz Hoffenheima, njegov menadžer sve otkrio

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije