Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
britanci poručili

Guardian o Hrvatskoj: Nitko nije spor kao Hrvatska, no to nije uvreda. Oni su majstori sporog nogometa

KATAR 2022 - Livaković odveo Hrvatsku u četvrtfinale Svjetskog prvenstva
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/104
06.12.2022.
u 11:20

Svjetski poznati list anaizirao je igru vatrenih i smatra kako možemo otići daleko

Britanski The Guardian posvetio je veliki tekst hrvatskoj reprezentaciji nakon što smo izbacili Japance i plasirali u četvrtfinale svjetskog prvenstva. Ugledni dnevnik tvrdi da su Hrvati pravi majstori u šetajućem nogometu te da svojom igrom mogu pomrsiti računa svakome, pa i Brazilcima koji su prvi favoriti za svjetski naslov. Podsjetimo, vatreni i Carioce igraju u petak s početkom od 16 sati, svi se nadamo kako ćemo iznenaditi papirnatog favorita. 

- Mario Pašalić zabio je odlučujući penal i prema njemu su poletjeli suigrači. Većini njih bila je to najveća brzina te večeri na terenu. Ipak, pobjeda Hrvatske na penale bila je izgledna čim je utakmica ušla u produžetke. Fanatični Japanci su se ispuhali, a na scenu su stupili hrvatski znalci. Njihov trijumf nad zabavnom i lijepom, ali naivnom igrom suparnika bio je neizbježan kao izlazak sunca. To nije uvreda, nego činjenica. Nijedna druga vrhunska reprezentacija nije toliko spora, ali je toliko sposobna da to na kraju uopće ne bude važno. Za to je potrebno ogromno kolektivno znanje i samouvjerenost. Vjera u filozofiju da najviše metara treba prijeći lopta, a ne igrač - piše Guardian

- Ovo je bila noć za metodične i temeljite. Hrvatska nije zgazila Japan. Ona ga je šetnjom odvela do ruba litice. Modrić je igru napuštao mrseći kosu, ne izgledajući zabrinut da su mu odbrojani dani na najvećoj sceni. On i Hrvatska će sve ovo što su napravili Japanu ponoviti i protiv Brazila. Neymara, Viniciusa i društvo će svesti na tempo koji odgovara Hrvatskoj. To bi favorite za svjetski naslov moglo poslati kući. - smatraju Britanci. 

Dodali su kako Luka Modrić nije bio zabrinut kada je izlazio iz igre jer je znao da će njegova momčad nadmudriti i umoriti inače neumorne Japance.

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista


 

Komentara 1

PL
plajo
11:54 06.12.2022.

Još uvijek sam u dilemi treba li sa Brazilom igrati na način da se parkira autobus pred Livakovića pa na kontre, ili im probati uzeti loptu i držati ju što više u našem posjedu bez puno rizika prema naprijed , i tako odovesti utakmicu opet u produžetke ili eventualno čak i penale . Brazil voli i zna igrati kad ima loptu jer imaju vica u igri i imaju brza kratka točna dodavanja iz prve i tako dolaze lako u šansu za gol, tu se onda mora igrati jako blizu igraču i pokušati spriječiti primanje lopte , znači ono što kažu uhvatiti čovjeka za opasač i biti gust u duplom bloku. Ja bi čak igrao sa tri stopera i dva beka, znači 5 -4-1 formacija. Sasvim nešto drugo od dosad viđenog , Livaković,Juranović,Šutalo,Lovren,Gvardiol, Sosa, Brozović, Modrić.Kovačić,Oršić,Perišić ....Perišić i Oršić se mijenjaju u špici a ostali gusto u sredini i dupli blok sa puno trke , pokušati presjeći njihov napad i istrčati kontru ali samo sa trojicom , ostali ostajati iza , i uvoditi zamjene na vrijeme, Majera, Sučića ,Pašalića ,Vlašića ...jer u ovoj koncepciji teretnjaci kao Petković ,Livaja i Kramarić nemaju šta tražiti do pred kraj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije