Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nezamjenjiva snaga

Grmjet će tribine i u Beču, navodno je već nastala drama oko ulaznica

Rukomet atmosfera
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/14
16.01.2020.
u 07:00

– Znam da je Beč puno dalje od Graza za navijače koji dolaze iz Hrvatske, ali vjerujem da će ih biti opet u velikom broju. Tako je barem bilo 2010. kada nas je na svakoj utakmici pratilo po pet, šest tisuća navijača – kazao je Červar

Osim po tri pobjede i vrijedna dva boda, rukometaši Hrvatske pamtit će Graz i po navijačima. Svi odreda, igrači i stručni stožer, složili su se u jednom – bolje navijanje u životu nisu vidjeli.

Jasno, kada je riječ o gostujućim utakmicama, jer ne smijemo zaboraviti one sjajne atmosfere iz Splita i Zagreba kada je Hrvatska bila domaćin Svjetskog prvenstva 2009. i Europskog prvenstva 2018. godine. Što se pak tiče turnira u drugim zemljama, najveću podršku dosad imali smo na Euru 2010. godine, također u Austriji.

– Mislim da je mrvicu više navijača bilo ove 2020. godine nego prije deset godina kada smo također igrali na tom Euru u Austriji. Mrvicu je sada bila bolja i atmosfera na tribinama, navijalo se ovih dana baš iz srca. U takvoj atmosferi lakše je igrati, lakše je pobjeđivati – rekao je Lino Červar, izbornik Hrvatske.

I u Švedskoj će nas biti puno

Još tamo od Portugala i Svjetskog prvenstva 2003. godine rukometaše na raznim velikim natjecanjima prati velik broj naših navijača. Što je zemlja domaćin velikog natjecanja bliže Hrvatskoj, to je i broj navijača veći.

– Volim rukomet i imao sam privilegiju kao navijač biti na ovom sada, ali i na Euru 2010. godine. Živim i radim u Grazu i sjećam se da je dvorana bila sva u kockicama. Čak sam nakon Graza uzeo nekoliko dana godišnjeg odmora i išao sam navijati i u Beč.

Atmosfera je jednostavno bila takva da se te utakmice nisu mogle propustiti. Srećom, i rezultat nas je pratio pa smo došli sve do finala. Nažalost, finale nisam gledao uživo jer nije bilo više ulaznica – rekao je Marko Radnić, po struci ekonomist.

Jasno, naš deset godina stariji sugovornik ponovno navija s istom žestinom kao i prije deset godina.

– Naravno da sam bio na sve tri utakmice u Grazu. Posebno je bila sjajna atmosfera protiv Srbije. Čudi me kako njihovih navijača nije bilo više jer ih u Austriji živi dosta. No očigledno ih rukomet ne zanima. Zbog posla ću ići u Beč samo za vikend, na susret protiv Njemačke.

Šteta zbog navijača što se završnica igra u Švedskoj. Opet, znam da i tamo ima puno naših ljudi koji rade pa neće izostati podrška s tribina – zaključio je Marko.

Na tribini i mladi kauboji

U Grazu je bilo i dosta onih koji prate reprezentaciju deset i više godina.

– Mogu se pohvaliti da sam gledao naše rukometaše 2010. u Austriji pa 2012. u Srbiji. Bio sam na svim utakmicama EP-a koje su se igrale u Novom Sadu. Nisam bio jedan od onih kojima su srpski navijači oštetili automobile.

Bio sam na tri utakmice u Španjolskoj, na Svjetskom prvenstvu 2013. pa u Poljskoj 2016. i lani na SP-u u Njemačkoj. Koliko znam, uz nogomet jedino rukomet ima ovako velik broj navijača na tribinama u stranim zemljama.

Nadam se da ćemo konačno uzeti to europsko zlato. Švedska mi je daleka i skupa pa ću navijati uz televizor – rekao je Siniša, trgovac iz Zagreba.

Gledajući po tribinama Stadthalle Graza, vidjeli smo da je velik broj navijača došao iz Međimurja.

– Blizu je, imam ekipu koja ide na utakmice, sjeli smo u jedan automobil, odgledali utakmicu, poslije malo proslavili i vratili se doma u Čakovec – rekao je navijač koji je svojom pjesmom, a ima dubok i jak glas, zabavljao navijače koji su čekali na ulaz u dvoranu.

Jedan od onih koji će cijeli život pamtiti atmosferu s tribina u Grazu je i Karlo Godec, hrvatski rukometni reprezentativac koji je prošlo ljeto s juniorima osvojio srebro na SP-u.

– Mogu samo reći da je bilo fenomenalno. Nadam se da ću kao igrač i ja jednom doživjeti ovako nešto. Nisam mogao ni zamisliti koliko je lijepo na tribini. Uvijek sam bio s one strane tribina, koncentriran na igru, na parket.

Uz to što sam iskusio što znači biti navijač, došao sam u Graz podržati i svog suigrača iz juniorske reprezentacije Josipa Šarca. Žao mi je što su se ozlijedila još dvojica iz moje generacije, Mileta i Martinović. Eto, nakon utakmice u Grazu sam dočekao i 21. rođendan – rekao je Karlo koji seniorske minute igra u Dubravi.

– Znam da je Beč puno dalje od Graza za navijače koji dolaze iz Hrvatske, ali vjerujem da će ih biti opet u velikom broju. Tako je barem bilo 2010. kada nas je na svakoj utakmici pratilo po pet, šest tisuća navijača – zaključio je Lino Červar.

U Beču živi 30-ak tisuća Hrvata pa će kauboji opet imati glasnu podršku. Ulaznice su navodno već nestale za susrete protiv Njemačke i Španjolske.

>>> Hrvatski navijači u Grazu

Komentara 1

Avatar Audrey_Toohey
Audrey_Toohey
08:19 16.01.2020.

Zarađujem dobru plaću od kuće € 5581 do € 6964 tjedno, što je nevjerojatno, prije manje od godinu dana bio sam nezaposlen u užasnom gospodarstvu. Svakodnevno zahvaljujem Bogu što sam imao blagoslov primanja ovih uputa i sada je moja dužnost da ih platim i p0dijelim sa svima. jednostavno pratite ovu stranicu ... ===>>> www.Trabajos7.Com

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije