Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽENSKA KOŠARKA

Gospić i Novi Zagreb u finalu kupa

zenska kosarka (1)
Foto: Grgur Žučko/PIXSELL
1/10
23.03.2012.
u 21:44

Gospića je bio bolji od zagrebačkog Medveščaka (86:59), a Novozagrepčanke od šibenskog Jollya (76:48)

U subotnjem finalu Kupa Hrvatske za košarkašice igrat će Gospić i Novi Zagreb. Gospičanke žele osvojiti sedmi kup u svojoj povijesti i tako po broju trofeja prestići zagrebačku Croatiju, dok Novi Zagreb želi do svog prvog trofeja. Zanimljivo je da je posljednji put kup otišao u Zagreb prije čak jedanaest godina.

U prvoj polufinalnoj utakmici, košarkašice Gospića uvjerljivo su svladale Medveščak sa 86:59.

 – Ušli smo u susret sa strahopoštovanjem jer smo posljednju utakmicu protiv njih izgubili sa 73 koša razlike. Oni su klasa iznad – rekao je Braslav Turić, trener Medveščaka.

Najefikasnije u redovima Gospića bile su Mandir sa 22 i Ivezić sa 14, a među medvjedicama Majstorović sa 14.

Drugo polufinale između Novog Zagreba i šibenskog Jollya trebalo je biti kudikamo neizvjesnije. Ali nije jer je Novi Zagreb pobijedio sa 76:48. Šibenčanke su odlično počele, u prvoj četvrtini postigle su 25 koševa i onda stale. U preostale tri četvrtine ukupno su postigle tek 23 koša.

 - Ovo je katastrofa. U svojoj sportskoj karijeri nikad nisam vidjela ovako lošu izvedbu - rekla je Luca Ivanković, reprezentativka Hrvatske.

Svih dvanaest igračica Jollya završilo je utakmicu sa negativnom valorizacijom.

 - Bila je to prava noćna mora. Skoro smo šutirali više tricu nego dvicu. Novozagrepčanke su imale čak 17 skokova više. Naše ključne igračice, Mišura i Ivanković su zakazale. Moram pohvaliti naše suparnice koje su odigrale odlično u obrani - rekao je Edi Dželalija, trener Jollya.

Amerikanke u dresu Jollya bile su više nego skromne - Lucas je postigla dva, a Dymond četiri koša.

 - Ma njih smo doveli jer su jeftnije od naših igračica. One su tu da pomognu. Znao sam da ne mogu od njih očekivati čuda. Uostalom, ova jedna igrala je kao da je pala s Marsa - zaključio je Dželalija.

Vladimir Ivanković, trener Novog Zagreba, blistao je od sreće.

 - Ulaskom u finale ostvarili smo najveći uspjeh u povijesti kluba. Sada želimo korak dalje. Prije 15 dana pobijedili smo Gospić. Znači da možemo. I hoćemo. Nadam se da se moje igračice nisu pretjerano umorile i da će imati snage. Ukoliko ćemo se ovako boriti za svaku loptu kao protiv Šibenčanki imamo dobre izglede - istaknuo je Ivanković koji je svoj roster pojačao sa Jasenkom Marohnić, udanu Mada, koja ima točno 40 godina.

Najefikasnije kod Novog Zagreba bile su Mirna Mazić sa 26 i Emanuela Salopek sa 11 koševa, a kod Jollya Kristina Benić sa 15 i Luca Ivanković sa deset koševa.

Finale je u subotu u 18 satim, u zagrebačkoj dvorani Trnsko. Polufinalne utakmice pratilo je 1000 gledatelja, a domaćin kupa, Novi Zagreb, najavio je da će u finalu biti dupkom pune tribine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije