Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijelazni rok košarkaša

Gnjidić iz Ljubljane u Split, Prkačin raskinuo ugovor sa španjolskom Gironom

13.07.2023.
u 15:36

Dvojica aktualnih izabranika izbornika Josipa Sesara mijenjaju sredinu. Gnjidić se već skrasio na Gripama a mlađahni kapetan reprezentacije Prkačin je u potrazi za novim klubom

Dva izabranika hrvatskog košarkaškog izbornika Josipa Sesara od ovog će ljeta imati nove klubove. Branič Lovro Gnjidić (22, 197 cm) sljedeće sezone igrat će za Košarkaški klub Split a krilni-centar Roko Prkačin (20, 205 cm) nije više član španjolskog prvoligaša Girone.

Prkačin je prije nekoliko dana raskinuo ugovor s klubom u kojem nije bio posve zadovoljan pa će potražiti novu sredinu, a sličan slučaj je i s Gnjidićem koji se već skrasio.

Nakon što je potpisao ugovor sa splitskim žutima, Lovro je kazao:

- Sretan sam i zadovoljan što ću sljedeće sezone igrati u Splitu. Gripe su mi uvijek davale neki poseban poticaj. Užitak će biti igrati pred publikom koja zna što je košarka. Dat ću sve od sebe da opravdam klupska očekivanja i vjerujem da je ispred Splita i mene sezona koja će donijeti puno toga dobroga. Svjestan sam svih izazova i bit će mi posebno zadovoljstvo raditi s trenerom kakav je Slaven Rimac, a raduje me i što je u momčadi puno mladih igrača, mojih prijatelja, i siguran sam da ćemo uživati u košarci.

U ime kojeg kluba će mlađahni kapetan reprezentacije Prkačin to govoriti saznat ćemo u vremenu pred nama no činjenica je da je sve ovo porazna slika po klub (Cibona) u kojem su obojica ponikla. A Cibonu su napustili prošlog ljeta nakon što su vukovi osvojili dvostruku krunu ali se klub, zbog financijskih poteškoća, našao na rubu propasti te je većina igrača napustila "brod koji tone"..

A od tog ruba nije daleko no ovo ljeto pa bi mogao uslijediti sličan scenarij kao i lani kada su u Ciboni ostala samo dvojica prvotimaca. A može se čuti da su Kapusta, Mazalin i Ljubičić na izlaznim vratima i da za neke od njih ozbiljno zanimanje pokazuje prvak Zadar.


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije