Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odaje besmrtnih

Pau Gasol izabrao Kukoča za svog prezentera na svečanosti uvrštenja u Košarkašku kuću slavnih

13.07.2023.
u 11:08

U Klasi 2023 u Basketball Hall of Fame bit će uvrštene još dvije europske legende - Dirk Nowitzki i Tony Parker - no oni su za svoje prezentere izabrali svoje bivše NBA suigrače

Nakon što je 2021. uvršten u Košarkašku kuću slavnih, Toni Kukoč će se 12. kolovoza fizički ponovo naći u hramu košarkaških besmrtnika. Onom u američkom Springfieldu, u rodnom gradu košarkaškog sporta. Ovaj put u ulozi prezentera jednog novog člana a to će biti najveći španjolski košarkaš svih vremena Pau Gasol.

Kada je hrvatski košarkaški genijalac svrstavan među počasnike Kuće slavnih poželio je da ga u to društvo uvede njegov bivši suigrač, i najpopularniji košarkaš svih vremena, Michael Jordan i želja mu se ostvarila.

Pau Gasol je pak za prezentera na svečanoj ceremoniji poželio jednog od najvećih europskih košarkaša svog doba - ljevorukog hrvatskog velemajstora - i želja mu se ostvarila. S obzirom na to da je Španjolac morao birati između onih koji su već počasnici Kuće slavnih on se odlučio za košarkaškog "Pink Panthera", igrača koji je svojim nesebičnim i svestranim stilom igre nametao trendove pa su jedno vrijeme NBA skauti tražili novog Kukoča.

Osim Gasola, u Klasi 2023 će u počasnike Kuće slavnih biti uvrštena još dvije europske košarkaške legende - Dirk Nowitzki i Tony Parker - koje će u Basketball Hall of Fame uvesti njihovi bivši NBA suigrači. Genijalnog Nijemca u Basketball Hall of Fame uvest će Jason Kidd i Steve Nash a tamnoputog francuskog razigravača Manu Ginobili i Tim Duncan.

Čak četvoricu prezentera imat će genijalni trener Gregg Popovich, odreda svoje bivše igrače, a to su David Robinson, Tim Duncan, Manu Ginobili i Tony Parker.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije