Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽAL SUPARNIKA

'Luka Modrić je hrvatski Messi, žao mi je što ne igra protiv nas!'

Cristiano Ronaldo i Luka Modrić
Foto: Beatriz Guzman/UESyndication/PIXSELL
06.06.2015.
u 19:31

Imaju samo dva profesionalca, sve su ostalo carinici, vatrogasci, policajci, odvjetnici...

Pola sata iza podneva nogometna reprezentacija Gibraltara doputovala je u Zagreb, a do nedjeljnog susreta s našom "šarenom" selekcijom u Varaždinu (18 sati) gosti će tri puta trenirati na stadionu Intera u Zaprešiću.

Gibraltar je, podsjetimo, prije dvije godine Uefe priznala kao 54. članicu. Državica s oko 28.000 stanovnika smještena je na južnom rtu Pirinejskog poluotoka, na istoimenom tjesnacu koji odvaja Europu i Afriku. Iako Španjolska nikad nije odustala od prava na Gibraltar, stanovnici ove zemlje izjasnili su se 1967. godine da žele ostati britanska kolonija pa je Gibraltar i dalje pod jurisdikcijom Velike Britanije...

U reprezentaciji su samo dva profesionalca – Liam Walker (Lincoln Red) i Jake Gosling, koji igra u engleskom Bristol Roversu, s kojim je prije dva tjedna izborio nastup u četvrtom rangu natjecanja (League Two), svladavši Grimsby u odlučujućoj utakmici. Ta se utakmica igrala na Wembleyu, Gosling je još prepun dojmova...

– Bio je to nevjerojatan osjećaj, ostvarenje svih mojih dječačkih snova. Svake noći sanjam tu utakmicu, taj prepuni stadion, čudesno ozračje, tko zna hoću li ikada više imati sličnu priliku tako uživati. A još smo i pobijedili – kaže simpatični 22-godišnjak, koji je rođen u Oxfordu, a veza s Gibraltarom mu je – otac:

– Otac mi je rođen u Gibraltaru i, kad sam dobio reprezentativni poziv, bio sam oduševljen. Prije nekoliko godina nisam mogao ni pomisliti da ću biti reprezentativac neke zemlje... U svom debiju, protiv Estonije, zabio je gol, rezultat je bio 1:1! Tko je bolji – reprezentacija Gibraltara ili vaš Bristol Rovers?

– Ha-ha... Teško je to usporediti. Zapravo nemoguće, u Bristolu su svi igrači profesionalci, svaki dan zajedno treniramo, barem jednom tjedno igramo utakmice... Za Gibraltar, dakle, igraju nogometaši iz domaće lige, kojima je nogomet hobi. Glasnogovornik njihova saveza Steven Gonzalez rekao nam je:

– Dečki svaki slobodni trenutak posvećuju nogometu nakon što odrade posao u struci. Među njima ima carinika, vatrogasaca, policajaca, službenika, odvjetnika..., svakakvih uobičajenih zanimanja – govori Gonzalez, a Goslinga smo potom upitali tko je za njega najbolji igrač Hrvatske?

Luka Modrić! Bez konkurencije! On je "hrvatski Messi", žao mi je što neće igrati protiv nas zbog ozljede.

>>Mandžukić prvi puta kapetan Hrvatske: 'Jednako ću se veseliti ako zabijem ja ili netko drugi'

>>HRT neće prenositi utakmicu Hrvatska - Gibraltar!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije