Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DINAMO - RIJEKA 5:1 Plavi su se odlično predstavili u trećem kolu nogometnog prvenstva

Furiozna premijera Modrih u Maksimiru

spo_dinamo.jpg
import
24.10.2005.
u 15:48

ZAGREB - Dinamo je pobijedio Rijeku, u prvoj utakmici pred svojim gledateljima u novom prvenstvu predstavio se kao jako dobra momčad, momčad s puno trke i rada, ali i momčad koja zna. Ima tu još detalja za dotjerivanje, ali ne treba tražiti dlaku u jajetu.

Nakon što smo vidjeli prvih 45 minuta igre Dinama, nametnulo se samo jedno pitanje - kako je moguće da ovakva momčad izgubi u Osijeku?

Ako je to bio slab dan, valja ga zaboraviti kao nevažnog, ali morao bi ostati kao podsjetnik plavima da samo punim angažmanom mogu do uspjeha. Htijenjem kakvo su imali jučer u srazu s Rijekom. Bilo je to odličnih 45 minuta. Sukladno najavama, Dinamo je počeo napadački.

Kontinuirani napadi nisu prestajali sve do vodstva plavih. U tim trenucima Rijeka nije mogla do lopte, Zagrepčani su je oduzimali odmah, nakon samo dodira, dva. Gotovo da su igrali presing kad nisu imali loptu u svom posjedu. A kad je bila u plavim nogama, išla je brzo i točno. I prijetnje Žiliću nisu prestajale.

A onda je, nakon dvadesetak minuta stiglo i apsolutno zasluženo vodstvo Dinama. Jedan od puno dobrih okomitih pasova Modrića, Bošnjak se otresao čuvara Budicina i prizemnim udarcem razgalio desetak tisuća bučnih navijača. Pred kraj poluvremena Dinamo se malo povukao, dao je Riječanima da dođu do daha.

No, Rijeka nije uspjela ozbiljno zaprijetiti Turini koji nije imao pravog posla. I kad se činilo da Dinamo želi mirno poluvrijeme privesti kraju, sijevnula je polukontra. U njenoj završnici Buljat je odigrao povratnu loptu Mamiću, a kapetan plavih smjestio je loptu s vrha šesnaesterca u suprotni donji kut Žilićevih vrata. I, da odmor bude potpuno obojen u plavo, pobrinuo se Mathias Chago. Pokrenuo je akciju proigravši Bošnjaka koji je pobjegao obrani Rijeke, a Chago je još stigao i na Bošnjakov ubačaj. Bacio se i glavom Dinamovo vodstvo povisio na zasluženih 3:0 već nakon 45 minuta.

Nastavak susreta Rijeka je započela bolje, prvu je Krpanovu prijetnju zaustavio Turina, no u 52. minuti uspio je matirati plavog vratara za 3:1. No ni Dinamo nije ostao samo na prvom furioznom poluvremenu: najprije je Chago u 77. minuti postigao svoj drugi pogodak povisivši ishod na 4:1, a onda je u 79. točku na i stavio Cesar. Bilo je visokih 5:1 za Dinamo.


DINAMO - RIJEKA 5:1

Zagreb Stadion u Maksimiru.
Gledatelja: 10000.
Vrijeme: ugodno.
Sudac: Novak (Vž) 6.5.
Igrač utakmice: Mathis Chago

Strijelci:
1-0 Bošnjak (22, Modrić)
2-0 Mamić (38, Buljat)
3-0 Chago (44, Eduardo)
3-1 Krpan (52, Prpić)
4-1 Chago (77)
5-1 Cesar (80, Mitu)

Dinamo:
Turina 6.5
Drpić 6
Ćorluka 6.5
Cesar 7
Buljat 6.5
Mamić 7
Chago 8
Mitu 7
Modrić 7.5
(od 54. Čale) 6.5
Bošnjak 7.5
(od 67. Marić) 6.5
Eduardo 7
(od 80. Tomić) -

Rijeka:
Žilić 5
Budicin 5
(od 28. Novaković) 5
Ivančić 5
Knežević 5
Šarić 6
Tadić 6
Linić 5
(od 72. Prišč) -
Rendulić 5.5
Prpić 6
Zekić 5
(od 46. Tkalčević) 5
Krpan 6.5

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije