Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Croatia Open

Frankopan: Nema Wawrinke, ali doći će njegov trener Norman

Borna Ćorić
Foto: Press Association/PIXSELL
11.06.2015.
u 10:10

Hrvatski su nam igrači prioritet, ali Umag im se nije uklapao u raspored, objasnio je direktor zašto nema Čilića i Karlovića.

Gael Monfils, Fabio Fognini, Philipp Kohlschreiber i Borna Ćorić neki su od najpoznatijih sudionika ovogodišnjeg, 26. po redu, teniskog Konzum Croatia Opena, koji će se održati u Umagu od 17. do 26. srpnja. Predvodit će listu tenisača koja je jučer, uz nazočnost ministra turizma Darka Lorencina i drugih gostiju, predstavljena na konferenciji za novinare u Zagrebu.

Direktor turnira Lawrence Frankopan prvu je pozivnicu dao ruskom 17-godišnjaku Andreju Rubljovu, kojemu mnogi predviđaju blistavu budućnost.

– Razgovarao sam s Goranom Ivaniševićem koji ga je gledao i predviđa da će biti u Top 10. U takve igrače vrijedi investirati – obrazložio je direktor.

Preostale dvije valjda će dobiti hrvatski igrači, kojih baš i neće biti puno u Umagu. Zasad je tu samo Ćorić, Čilića i Karlovića neće biti.

– Hrvatski su nam igrači prioritet, ali Umag im se nije uklapao u raspored – objasnio je Londonac hrvatsko-švedskih korijena.

Frankopan je Monfilsa predstavio kao "najuzbudljivijeg igrača današnjice", a Austrijanca Thiema (21 godina, 30. na ATP listi) zbog kvalitetnog jednoručnog bekhenda kao "mladog Wawrinku". Kako se njegova menadžerska agencija brine i o "pravom" Wawrinki, zanimalo nas je postoji li mogućnost da se, kroz pozivnice, u Umagu pojave i osvajači Roland Garrosa – Wawrinka (pojedinačno) i Ivan Dodig (u paru).

– Umag ima nezgodan termin i za ovu se godinu nismo mogli dogovoriti sa Stanom. No, u Umagu će biti njegov trener Magnus Norman koji će odigrati ekshibicijski meč s Carlosom Moyom – najavio je Frankopan.

Kad smo već kod Moye, nije bez razloga prozvan "kraljem Umaga". Na turniru je nastupao 14 godina u nizu, a osvojio je pet naslova, najviše od svih ostalih sudionika. Spomenuta je ekshibicija na rasporedu u srijedu 22. srpnja, a prije toga, u subotu 18. srpnja, u sličnom tonu nastupit će Goran i prijatelji. Jedan od tih prijatelja je Borna Ćorić, a ostali se zasad ne otkrivaju, ali pretpostavljamo da će biti hrvatske zvijezde iz drugih sportova. Goran će kao domaćin i najiskusniji u teniskim ekshibicijama, za koje je postao pravi majstor, biti zadužen i za pošalice. A navečer je koncert regionalne pjevačke zvijezde Željka Joksimovića.

>> Ne želim usporedbe s velikom četvorkom, želim ih pobjeđivati

Komentara 2

IV
ivanjoksimovic
10:40 11.06.2015.

Steta sto je turnir u Umagu u pogresno vreme, onda kada pocinju turniri na travi. Prvoklasni teniseri nakon RG se pripremaju za Vimbldon.

DU
Deleted user
11:35 14.06.2015.

Umag,nema najboljeg tenisera svjeta Djokovica,nema Wawrinke,nema Federera,Nadala,Cilica,Karlovica,bez tih tenisera je taj turnir na nekoj seoskoj razini,i bespotrebno trosenje novaca,zaista ne razumijem zasto se ti svjetski velikani ne pozovu,ili jednostavno ne zele doci a pozivanisu??????????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije