Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JEDNOM GA NOSIO

FOTO Ovaj je medaljon Đokoviću donio pobjedu pod ozljedom: Ima posebne moći

Foto: Eurosport screenshot
1/3
18.02.2021.
u 12:06

Prije dvije godine je imao simbol Asteka kada je i sam otkrio da je u pitanju simbol snage, energije i zaštite. Nekada je sa sobom imao dragulj ametist, a prije je na uho stavljao naljepnicu s crnom točkom

Novak Đoković glavna je tema Australian Opena. Osim iz razloga što je jedan od glavnih favorita za osvajanje turnira, njegova je ozljeda abdomena privukla još više pažnje. 

Naime, nakon što je svladao Amerikanca Fritza izjavio je koliko mu je to bilo teško budući da mu je pukao abdominalni mišić, što mnogi nisu povjerovali pa su ga optuživali i da laže i glumi te da mu to nije prvi put. Među 'zviždačima' je bilo i njegovih kolega, ali i navijača. 

Ipak, Đoković je nastavio turnir pa svladao Miloša Raonića kao da ga ne muči baš nikakva ozljeda. Pa, što se tako naglo promijenilo? Zasigurno su Novaku pomogle terapije, masaže i lijekovi, no srpski mediji tvrde kako mu je pomogao i crni medaljon kojega je nosio oko vrata. 

Naime, ovu ogrlicu s medaljonom Đoković nije nosio nikada prije, a niti poslije u meču sa Zverevom kojega je također pobijedio.

- Nije poznato sa sigurnošću koji je dragi kamen nosio Novak i koja je simbolika tog medaljona, ali na osnovu slike može  se pretpostaviti da je u pitanju "larvikit", dragi kamen za koji se vjeruje da ima moćna svojstva - prenosi Telegraf.rs.

Larvikit je crni "labradorit" ili ''crni mjesečev kamen'' za koji se vjeruje da je odličan za zaštitu i uzemljenje. Navodno pročišćava suptilna tijela i jača povezanost s energijama zemlje, pomaže onima koji ga nose da se povežu s duhovima prirode. Ovaj kamen stimulira vizije i poboljšava psihičke sposobnosti. Također neutralizira i odbija negativnu energiju.

Stranice koje se bave simbolikom i svojstvima određenih dragih kamena, navode i da larvikit pomaže u pročišćavanju tkiva, potiče mišićnu detoksikaciju, usklađuje metabolizam, umiruje živce i smanjuje krvni tlak, a ako je vjerovati u to, čini se da je pomoglo i Novaku.

Uostalom, Đoković je poznat kao veliki ljubitelj prirode i prirodnih stvari. Često meditira, hoda bos. Ne bi ovo bio prvi put da Đoković svoju snagu daje u ruke raznim simbolima. 

Prije dvije godine je na Australian Openu imao simbol Asteka kada je i sam otkrio da je u pitanju simbol snage, energije i zaštite. Nekada je sa sobom imao dragulj ametist, a prije je na uho stavljao naljepnicu s crnom točkom što je kineska metoda za uklanjanje problema sa stresom, alergijama, bolom i glavoboljom.

POGLEDAJTE VIDEO: Đokovićeva diskvalifikacija s US Opena

Ključne riječi

Komentara 15

Avatar Dara iz Jasenovca
Dara iz Jasenovca
13:43 18.02.2021.

"Elita" na aparatima.Đole,hvala ti što te imamo.👋

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
13:00 18.02.2021.

Mogu potvrditi, meni je jednom takav medaljon popravio perilicu rublja!

DH
dalibor.hren
04:34 20.02.2021.

Mogao bi na labrnju staviti flaster. To pomaže oko lajanja o mišićima trbušnog zida!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije