Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIJEPA SURADNJA

FOTO Luka Modrić imenovan globalnim veleposlanikom ugledne bolnice

23.09.2022.
u 15:01

Specijalna bolnica Sv. Katarina i Hrvatski nogometni savez dogovorili daljnju stručnu i znanstvenu suradnju.

Ugovor, kojim se nastavlja višegodišnja uspješna suradnja Specijalne bolnice Sv. Katarina i Hrvatskog nogometnog saveza, danas su potpisali  g. Marijan Kustić, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza i prof.dr. Igor Borić, ravnatelj Specijalne bolnice Sveta Katarina.

Tom prigodom prilikom Luka Modrić, kapetan hrvatske nogometne reprezentacije postao je globalni veleposlanik Specijalne bolnice Sv. Katarina, a predsjednik Upravnog vijeća bolnice prof. dr. sc. Dragan Primorac uručio mu je statuu i srebrnu značku Specijalne bolnice Sv. Katarina.

Prema mnogima Luka Modrić, najbolji je vezni igrač svih vremena. Tijekom sezone 2017./18., Luka je proglašen najboljim igračem Svjetskog prvenstva u Rusiji, najboljim igračem Europe po izboru UEFA-e, najboljim igračem svijeta u izboru FIFA-e (The Best FIFA Men's Player) te najboljim igračem svijeta za 2018. godinu u izboru Ballon d'Or France Footballa. Prvi je Hrvat koji je osvojio navedena priznanja, a Luka Modrić je prvi i jedini nogometaš u povijesti koji je u istoj godini osvojio sve četiri spomenute nagrade.

Foto: Specijalna bolnica Sv. Katarina

Specijalna bolnica Sv. Katarina europski je centar izvrsnosti u području personalizirane medicine, službena bolnica Hrvatskog nogometnog saveza i Hrvatskog olimpijskog odbora, koja u području znanosti blisko surađuje s Međunarodnim društvom primijenjenih biološki znanosti (ISABS) i čuvenom američkom bolnicom Mayo Clinic. Nedavno je Specijalna bolnica Sv. Katarina potpisala ugovor o strateškoj suradnji s najvećom američkom zdravstvenom institucijom University of Pittsburgh Medical Center (UPMC).

U lipnju ove godine, Specijalna bolnica Sv. Katarina u suradnji s Mayo Clinic i ISABS-om organizirala je jedan od vodećih svjetskih znanstvenih događaja iz područja personalizirane medicine, a u radu dosadašnjih kongresa sudjelovalo je više od 6.000 znanstvenika i 800 predavača među kojima i osam dobitnika Nobelove nagrade.

U suradnji s Hrvatskim nogometnim savezom, liječnici i znanstvenici Specijalne bolnice Sv. Katarina pokrenuli su niz globalno prepoznatih projekata među kojim je i „Hrvatski model prevencije iznenadne srčani smrti“ u cijelosti zasnovan na konceptu personalizirane medicine.

>> Pogledajte: Nevjerojatni Luka Modrić srušio rekord Christiana Ronalda

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije