Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjajno vodi momčad

Flick položio veliku maturu: Kovačev nasljednik ušao u elitu

Hans-Dieter Flick
Foto: Reuters/Pixsell
23.08.2020.
u 23:27

Najuspješniji treneri u povijesti Kupa i Lige prvaka su Englez Bob Paisley, Talijan Carlo Ancelotti i Francuz Zinedine Zidane s po tri naslova

Njemački nogometni stručnjak Hans-Dieter Flick upisao se u skupinu nogometnih stručnjaka koji su osvojili klupski naslov europskog prvaka. Treneru njemačkog velikana to je bilo prvo finale Lige prvaka i prvo slavlje.

Najuspješniji treneri u povijesti Kupa i Lige prvaka su Englez Bob Paisley, Talijan Carlo Ancelotti i Francuz Zinedine Zidane s po tri naslova.

Paisley je to uspio na klupi Liverpoola (1977, 1978, 1981), Ancelotti s Milanom (2003, 2007) i Real Madridom (2014), a Zidane na klupi Real Madrida (2016, 2017, 2018).

Samo je pet trenera osvajalo europski naslov s dva različita kluba - Ancelotti (Real Madrid, Milan), Ernst Happel (Feyenoord, HSV), Ottmar Hitzfeld (Borussia Dortmund, Bayern Munchen), Jose Mourinho (Porto, Inter), te Jupp Heynckes (Real Madrid, Bayern Munich).

Sedmorica su osvajala europski tron i kao igrač i kao trener - Miguel Munoz, Giovanni Trapattoni, Johan Cruyff, Carlo Ancelotti, Frank Rijkaard, Pep Guardiola i Zinedine Zidane.

Najuspješniji su talijanski treneri s ukupno 11 naslova, dok Španjolci i Nijemci nakon večerašnjeg ogleda imaju po 10.

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar Nlnja
Nlnja
11:08 24.08.2020.

Bayern proigrao čim su potjerali Kovača, igra im se preporodila nakon odlaska ercegovačke prevare. Čestitke Herr Flicku što je uspio srediti nered koji je ostavio Kovač te na osvajanju naslova prvaka Europe.

DI
Diesel
23:44 23.08.2020.

Jede si j.ja?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije