Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sparing kod šampiona

Hrgović detaljno opisao treninge s Kličkom i atmosferu u kampu: Bio sam ravnopravan

Vladimir Kličko i Filip Hrgović
Foto: arhiva
1/3
19.04.2017.
u 15:36

Prošli put sam previše srljao, a sada sam sparing odradio puno bolje. Ovaj put sam ga više pogađao. Ne mislim da sam ga pobijedio, jer on mijenja suvježbače u jednom treningu, no bio sam mu ravnopravan

Po drugi put u karijeri, Filip Hrgović suvježbač je Vladimiru Velikom, najvećem teškašu posljednjeg desetljeća, borcu koji je devet i pol godina bio nepobijeđen. Nakon što mu je sparirao za okršaj s Tysonom Furyjem, najboljeg hrvatskog boksača Vladimir Kličko pozvao je u svoj trening-kamp i uoči borbe s Britancem Anthonyjem Joshuom.

Nažalost, prvi put su Kličko i Hrgović sparirali samo dvije runde jer se tada Fury ozlijedio pa je taj meč bio odgođen. Ovaj put sparirali su više, premda ni to nije ono što bi Hrgović želio:

Odmaram se uz gitaru

– Sparirali smo samo jedan dan, i to tri runde, no nadam se da ću u ring s Kličkom više posljednjih dana njegova posljednjeg udarnog tjedna. Tako su mi barem najavili.

S prve tri runde sučelice velikom šampionu, Hrga je jako zadovoljan.

– Prošli put sam previše srljao, a sada sam sparing odradio puno bolje. Ovaj put sam ga više pogađao. Ne mislim da sam ga pobijedio, jer on mijenja suvježbače u jednom treningu, no bio sam mu ravnopravan.

A sve se odvija u elitnom hotelu “Stanglwirt”, u neposrednoj blizini Kitzbühela.

– Mi suvježbači smješteni smo u jednoj kući pored hotela “Stanglwirt” koji ima jedan od najboljih wellnesa u Europi.

Osim u wellnesu, kako još provodi slobodno vrijeme?

– Eto, neki dan otišli smo u šumu, a pokušat ću otići i do staze na kojoj se vozi slavni spust u Kitzbühelu. Kažu da je to zastrašujuća strmina. Ponio sam i gitaru pa malo po njoj prebirem. Nisam neki talent, slabo napredujem, a da sam tako napredovao u boksu, ostavio bih ga se davnih dana.

Filip nam je objasnio kako ta cijela priča sa suvježbačima funkcionira:

– Ima nas pet sparing-partnera, s time da su neki već otišli, a novi došli. Uoči svakog treninga svi se moramo zagrijavati, a onda Kličko u zadnji tren odluči s kim će sparirati. Tako sam se ja danima zagrijavao i izvisio, no kada je tako ja odradim svoj trening. Moram priznati da me to iščekivanje pojede, cijeli dan razmišljaš o tome kako ideš u ring s Kličkom, a onda izvisiš. Sami sparinzi su maksimalni, svi boksaju svom snagom pa tako i Kličko. Inače, disciplina u kampu je maksimalna, a prvi trening je već u sedam ujutro. Tko zakasni samo minutu ostaje bez 150 USD pa se ovih dana nekako lakše budim nego obično.

No, borcu koji ima 108 kg nisu svi suvježbači teškaši.

– Vladimir si je doveo i jednog Amerikanca od 70-tak kilograma i on mu dobro posluži da radi na brzini. Tu je i jedan borac od 90-ak kilograma i s njima će, kada odemo mi teškaši, lagano sparirati i tako završiti pripreme.

Kličko je od svih tih suvježbača nesumnjivo imao koristi. No, kolika je to korist za sparing-partnere poput Hrgovića?

– Jako sam sretan što sam tu jer mi to puno znači sa psihološke strane. Sama ta atmosfera u kampu je jako poticajna. Doduše, s obzirom na to da stalno očekujem da bih taj dan mogao završiti s Kličkom u ringu, na jutarnjem treningu se malo štedim.

Ne moram glumiti Joshuu

Mora li Filip glumiti Joshuu i njegove udarce i kombinacije ili može boksati svojim načinom?

– Ne moram glumiti Joshuu jer je moj stil ionako sličan njegovu. Obojica boksamo prema naprijed, obojica napadamo u serijama i jako udaramo. Uostalom, zato su me i zvali što smo slični po proporcijama i stilom. Doduše, kada sam sparirao uoči borbe s Furyjem bilo mi je rečeno da se više krećem unazad.

Je li hrvatski suvježbač kod Klička primijetio kakve razlike u načinu treninga u ta dva slučaja?

– Osim što je 4-5 kilograma lakši nego prije, čini mi se da Vladimir sada više udara i da je zagriženiji. Uostalom, i sam priznaje da je opsjednut pobjedom nad Joshuom.

Kome Filip daje prednost u epskoj borbi koja će se održati 29. travnja na Wembleyu?

– Po mnogim analizama i predviđanjima, Joshua je favorit jer je mlađi borac, eksplozivan udarač u naponu snage. I doista, za Klička će to biti jedan od najtežih mečeva u karijeri, no on je još uvijek potkovaniji borac, s više iskustva i znanja, i držim da će pobijediti ako taj dan ne zakaže kao protiv Furyja. Slutim da će se Kličko nametnuti, da će osvajati runde, pogotovo one kasnije, jer je puno puta boksao u takvim mečevima.

Komentara 3

KO
kodifan
09:07 20.04.2017.

nasilnici

KU
kupatilo
00:47 21.04.2017.

Yosua je puno mlađi i tobi moglo presuditi pa zato su moje simpatije ovaj puta na strani Klička.Ne ovu dobije i zavrsi karijeru tobi bio fantastican kraj.

ST
stomugromova
18:40 19.04.2017.

A gdje mu Leonardaj Pjetraj ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije