Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sp 2022

FIFA prijeti reprezentaciji izbacivanjem s katarskog Mundijala?! Ostalo je manje od mjesec dana

Varaždin: Hrvatska u prijateljskoj utakmici poražena od Tunisa 2:1
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
28.10.2022.
u 22:28

Oni se nalaze u grupi D sa Francuskom, Danskom i Australijom, a na pet dosadašnjih turnira, Tunis nikada nije prošao grupnu fazu.Ako ih izbace, u Katar će doći reprezentacija Malija.

Reprezentaciji Tunisa prijeti izbacivanje sa nadolazećeg svjetskog prvenstva u Kataru.

Do početka natjecanja ostalo je dvadesetak dana (od 20. studenog do 18. prosinca), a zbog miješanja politike u sport ova zemlja mogla bi da bude suspendirana i da ne nastupa na Mundialu.

Prema pisanju stranih medija ministar sporta Kamel Degiš je javno pričao o tamošnjem savezu i o planovima za 'rekonstrukciju Saveza i nove ljude', a zbog toga je reagirala i FIFA koja je jako osjetljiva na ulazak politike u sport. 

 

 

Ekspresno je stiglo priopćene FIFA-e povodom toga, obavijestili su tamošnji savez (FTF) da pojasne najave i izjave ministra o 'utjecaju treće strane na rad saveza' i naglasili su da će 'biti kažnjeni ukoliko ne budu poštovali pravila oko miješanja politike u sport'.

Tunižani se moraju očitovati vrlo brzo jer im prijeti golema kazna i izbacivanje sa SP-a. 

>> VIDEO: Kladionice Vatrenima daju manje od 2% šanse za osvajanje Svjetskog prvenstva u Kataru

Ključne riječi

Komentara 1

LI
Limex1989
09:10 29.10.2022.

A kad ukrajinci traze izbacivanje Irana sa SP-a zbog toga sto Iranski dronovi u ruskim rukama ubijaju po Ukrajini, a svi znamo da rat i zapocne i zavrsi politika, dal onda to nije mijesanje politike u sport?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije