Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOMENTARI IZ SUSJEDSTVA

Evo što mediji iz Srbije, BiH i Slovenije pišu o Hrvatskoj: Izjava Dalića izazvala reakcije

Zlatko Dalić
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/6
17.11.2019.
u 08:54

"Hrvatska slavi plasman na Europsko prvenstvo, Dalić uspjeh posvetio Škabrnji i Vukovaru", navodi sarajevski portal Klix.ba, a slično piše i Avaz

Hrvatska nogometna reprezentacija sinoć je na Rujevici s 3:1 svladala Slovačku i izborila nastup na Europskom prvenstvu koji se iduće godine igra u 12 gradova. Vatrenima će to biti šesto europsko prvenstvo, pri čemu peto u nizu a do sada su propustili samo jednu europsku smotru, 2000. u Belgiji i Nizozemskoj. Evo kako su mediji iz susjedstva popratili taj uspjeh.

"Reprezentativci Hrvatske su trebali ostvariti barem neriješen rezultat u ovom kolu kako bi se plasirali na prvenstvo Europe, ali su oni ipak trijumfirali nad selekcijom Slovačke", navodi srpski B92, dok Blic piše:

"Vatreni strepili pa blitzkriegom razvalili Slovake."

Srpski Mondo navodi da je Modrić rekao da će Hrvatska na Euru igrati zapaženu ulogu, dok je izbornik Dalić pobjedu posvetio Vukovaru.

I mediji u BiH puno pišu o tome da je naš izbornik Zlatko Dalić sinoćnji uspjeh posvetio Vukovaru i Škabrnji. Ispod tih članaka razvila se i rasprava čitatelja.

"Hrvatska slavi plasman na Europsko prvenstvo, Dalić uspjeh posvetio Škabrnji i Vukovaru", navodi sarajevski portal Klix.ba, a slično piše i Avaz:

"Hrvatska ide na 11. veliko natjecanje, Dalić zahvalio igračima, uspjeh posvetio Škabrnji i Vukovaru."

"Dalić: Plasman na Europsko prvenstvo posvećujemo Škabrnji i Vukovaru", piše i tamošnji sportski portal SCSport.

Najmanje prostora vatreni su dobili u Sloveniji, tamošnji mediji nisu puno pisali o našem uspjehu.

"Pobjedom 3:1 protiv Slovačke nakon preokreta, Hrvatska je osigurala plasman na Europsko prvenstvo, a opet je zasjala predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović", navodi Svet24.

Podsjećamo, Hrvatska je izborila svoje šesto europsko prvenstvo, pri čemu peto u nizu a do sada je propustila samo jednu europsku smotru, 2000. u Belgiji i Nizozemskoj. Vatreni su do sada najdalje dogurali na EP-u 1996. u Engleskoj i EP-u 2008. u Austriji i Švicarskoj izborivši plasman u četvrtfinale, dok su na posljednjem EP-u u Francuskoj 2016. ispali u osmini finala, a još dva puta su zapeli u skupini.

Protivnike u skupini za ovaj Euro doznat ćemo 30. studenog u Bukureštu kada je na rasporedu ždrijeb.

>> Pogledajte što su rekli vatreni nakon što su izborili Euro


 

Komentara 125

JD
john.drum.501
09:17 17.11.2019.

A iz Mađarske, Poljske, Češke...??? Sačuvaj nas Bože Srbije kao neke regije. To me niti najmanje ne zanima što oni "škrabaju". Oni su kasno naučili i pisati.

DI
dirižabl
09:37 17.11.2019.

ima li vijesti iz neke druge drzave a koja nije nastala raspadom sugoslavije, ako se pita vecernji nema

Avatar raznosač_pice
raznosač_pice
09:06 17.11.2019.

Neka pati koga smeta....!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije