Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DODATNE KVALIFIKACIJE

Evo što čeka Hrvatsku ako ne pobijedi Rusiju: Ne zna se tko bi bio opasniji protivnik!

Osijek: Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, Hrvatska - Slovačka
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/9
12.10.2021.
u 09:28

Umjesto svih ovih kalkulacija i "što bi bilo kad bi bilo", nekako je najjednostavnije osvojiti šest bodova do kraja i proslaviti odlazak na SP u Splitu 14. studenoga!

Hrvatska si je remijem protiv Slovačke (2:2) zakomplicirala situaciju u skupini jer Rusi imaju vodeću poziciju, no nekako je sve ionako ostalo isto jer jasno je da bi u svakom slučaju posljednji dvoboj odlučio o prvom mjestu. Ili o odlasku u dodatne kvalifikacije...

Tek se promijenilo to što Hrvatska više nema komfor kalkuliranja, odnosno igre na remi protiv Rusije 14. studenoga koja ima tu blagu prednost. Ako je iskoristi, vatreni će završiti drugi i onda slijedi nimalo zahvalan nastavak kvalifikacija.

U njima će sudjelovati ukupno 12 reprezentacija, deset drugoplasiranih po skupinama i dva pobjednika skupina Lige nacija koji nisu već osigurali Katar, s tim da prednost imaju oni koji bolje kotiraju po rankingu tog natjecanja.

11.10.2021., stadion Gradski vrt, Osijek - Kvalifikacije za Svjetsko nogometno prvenstvo 2022. godine u Katru, skupina H, 8. kolo, Hrvatska - Slovacka. Andrej Kramaric Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Ilustracija/Luka Stanzl/PIXSELL

Ako gledamo trenutačnu situaciju, drugi u skupinama su neki velikani i općenito neugodni potencijalni suparnici kao Portugal, Švicarska, Ukrajina, Češka, Škotska, Norveška, Albanija, Rumunjska i Poljska, a zasad iz Lige nacija tu mogućnost ima Bosna i Hercegovina.

Iako među ovim reprezentacijama ima onih koje bi bilo tko odmah prihvatio kao protivnike, ima i onih koje bi svaki izbornik na svijetu želio izbjeći.

Također, treba naglasiti i da Portugal ima sve u svojim rukama. Srbija je na bod više, ali s utakmicom više. Albanci imaju pak bod više od Poljaka, ali baš danas igraju s njima i mogli bi ili osigurati drugo mjesto ili ga izgubiti.

Zanimljiv je i format tih dodatnih kvalifikacija koje će se održati 24. i 25. ožujka, a potom i 28. i 29. ožujka. Riječ je o mini-turniru, ili bolje rečeno tri mini-turnira. Jer, po četiri reprezentacije bit će na svakom, odigrat će polufinale i potom pobjednici polufinala finale. Ždrijeb će odlučiti tko igra s kim i tko se potom s kim "križa" u finalu.

Dakle, nimalo jednostavan zadatak, pobijediti dvije reprezentacije u dvije utakmice. Ali, svakako je uzbudljiviji format od dosadašnjeg, gdje se igralo dvaput s jednom reprezentacijom.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

Komentara 6

KA
kažemja
09:49 12.10.2021.

Otkad su Norveška, Albanija, Škotska ili Rumunjska velikani?

Avatar southman
southman
10:01 12.10.2021.

Od kuda na popisu Portugal ? Budite ozbiljni izbacite Portugal i ubacite Srbiju !

SS
sokac sa drave
10:20 12.10.2021.

Mi smo prekaljeni u dodatnim kvalifikacijama i sve ce biti dobro.Mi smo tu kada dodje ono stani pani.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije