Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Atletika

Dvoransko prvenstvo Hrvatske odsad će se održavati u Beogradu

Andrea Ivančević
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
02.03.2016.
u 09:50

Hrvatska je na nedavnom Dvoranskom prvenstvu Balkana osvojila šest medalja, a Srbija dvije. To bi se lako moglo promijeniti.

Beograd je od jučer bogatiji za još jedan sportski objekt. Ali ne bilo kakav. Srbija i Beograd dobili su prvu atletsku dvoranu na prostoru bivše Jugoslavije, s kružnom stazom od 200 metara i tribinom na koju stane 1500 gledatelja, što je sasvim dovoljno za međunarodne susrete.

Kako stvari zasad stoje, dvoransko prvenstvo Hrvatske za srednje pruge sljedeće godine održat će se u Beogradu, a ne u Beču kao prijašnjih godina. Nažalost, Hrvatska nema vlastitu atletsku dvoranu, a imamo čak deset atletičara i atletičarki koji trenutačno imaju normu za Olimpijske igre u Riju.

– Šteta, da smo dobili domaćinstvo Europskog dvoranskog atletskog prvenstva, možda bismo dobili i atletsku dvoranu – rekao je Ivan Veštić, predsjednik Hrvatskog atletskog saveza.

Hrvatska je nedavno na dvoranskom prvenstvu Balkana u Istanbulu osvojila šest medalja, tri zlatne i tri brončane. A Srbija tek dvije medalje.

– Taj bi se odnos za nekoliko godina mogao promijeniti. Jer, Srbi sada imaju sve uvjete da neometano treniraju cijelu godinu – zaključio je Veštić.

Dvorana se počela graditi u siječnju 2013. godine. Nalazi se u sklopu Vojne akademije u Beogradu. Taj atletski objekt proteže se na više od 7000 metara četvornih. Dvorana ima četiri staze dužine 200 m s polukružnim nagibima, koji su inače standard za staze ove dužine na zatvorenom. Od tehničkih disciplina atletičarima je dostupa staza za skok u dalj i troskok, prostor za skok s motkom i skok u vis, kao i prostor za bacanje kugle.

A jučer je prvi od Hrvata dvoranu isprobao Ivan Horvat, te u skoku s motkom osvojio prvo mjesto s preskočenih 5,63 metra, što je ujedno i novi dvoranske rekord Hrvatske.

>>Pobjeda motkaša Ivana Horvata u Beogradu s novim rekordom

Komentara 10

DJ
djuroborac
11:25 02.03.2016.

otkako su HAS preuzeli "turisti" iz SDP-a sav novav ide na njihove dnevnice i isprazno sastančenje,odlaske na kojekakva balkanska prvenstva po gruziji ??? derneke po srbiji,hrvatska nije organizirala redoviti petomeč u mlađim kategorijama iako je na nju pao red ( peteromeč je natjecanje u mlađim kategorijama među slovenijom,mađarskom,češkom i slovačkom ) ali se zato uvelo opet hodanje po natjecanjima u "regionu" pa sad naši mladi atletičari idu redovito na balkanijade a vode ih stari "provjereni" veterani....autor članka je zaboravio napisati da je kružna dvorana i u budimpešti koja je većini klubova daleko bliže ali eto...tamo je zli mrzitelj komunizma Orban pa više ni tamo ne idemo....zato nam je beograd "prirodno" natjecateljsko okruženje a razne balkanijade naša vesela i sretna budućnost....hebeš čehe i mađare

PA
Pajdo
10:33 02.03.2016.

SAMO HRVATSKE IZDAJIECE CE TAMO UZIVAT

LU
lukivoda
14:27 02.03.2016.

sreća kaj je smjenjena bivša garnitura vlasti jer bi oni i vladu i sabor preselili u beograd

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije