Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVANJE

Dva hrvatska zlata na Zagreb Open 2016.

hrvanje
24.01.2016.
u 17:00

Starčević je u finalu kategorije do 75 kilograma pobijedio Poljaka Arkadiusa Kulynycza 4-2 sjajnim preokretom u drugoj rundi. Starčević je prije toga u polufinalu u tijesnom i neizvjesnom meču uspio svladati Nevena Žugaja, te mu na taj način uzvratiti za prošlogodišnji poraz na prvenstvu države u Varaždinu.

Hrvatski hrvači Danijel Janečić i Božo Starčević ostvarili su pobjede na Zagreb Open Grand Prix 2016., trećem izdanju najprestižnijeg seniorskog hrvačkog turnira u Hrvatskoj na kojem je nastupilo više od 120 natjecatelja.

Starčević je u finalu kategorije do 75 kilograma pobijedio Poljaka Arkadiusa Kulynycza 4-2 sjajnim preokretom u drugoj rundi. Starčević je prije toga u polufinalu u tijesnom i neizvjesnom meču uspio svladati Nevena Žugaja, te mu na taj način uzvratiti za prošlogodišnji poraz na prvenstvu države u Varaždinu.

"Turnir je zaista sjajan, ove godine je otišao na jedan sasvim novi, mnogo viši nivo. Govorim i o snazi konkurencije, ali i o organizaciji. Slobodno možemo reći da Zagreb Open spada u višu srednju europsku klasu. Moja najteža borba bila je protiv Nevena Žugaja, prijatelja i kolege iz reprezentacije. Ovoga puta sam ja slavio, a nije lako bilo ni s Poljakom u finalu," kazao je Starčević.

Od hrvatskih hrvača pobjedu je ostvario i Danijel Janečić u kategoriji do 66 kilograma. Janečić je na putu do zlata 'pomeo' konkurenciju, a u finalu je deklasirao Mađara Otta Losonczija i već u prvoj rundi stigao do 8-0 i tehničkog tuša. Janečić je zbog svojih uvjerljivih pobjeda proglašen i najboljim odnosno najatraktivnijim domaćim hrvačem na turniru.

"Naravno da sam presretan osvojiti zlato na ovako prestižnom turniru pred našom publikom. Navijači su bili sjajni, pravi su 'vjetar u leđa' kada ste na strunjači. Osjećao sam se vrhunski, gotovo nepobjedivo i to je rezultiralo mojim uvjerljivim nastupom. Atmosfera je bila senzacionalna, te smo svi, vjerujte, vidjeli i europska i svjetska prvenstva koja se organizacijski s ovim trećim izdanjem Zagreb Opena ne mogu mjeriti. Svaka čast organizatorima," rekao je Janečić nakon trijumfa.

Među ostalima, publiku su oduševili i Mađar Tamas Lorincz, srebrni s OI u Londonu 2012., koji je osvojio zlato u konkurenciji do 71 kg, dok je brončani iz Londona 2012., Poljak Damian Janikowski dominirao u konkurenciji do 85 kilograma.

Ekipni je pobjednik Mađarska s ukupno 91 bodom na kraju (tri zlata), drugi su bili Poljaci sa 84 boda, dok je Srbija treća sa 77 bodova. Hrvatska je osvojila ukupno četvrto mjesto sa 70 bodova od 12 reprezentacija.

>> Hrvači love norme za Olimpijske igre

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije