Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TUCKOV DEBI

Dupini poraženi od Crne Gore, Joković: Dogodio se 'blackout'

Vaterpolo reprezentacija (1)
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
1/10
Autori: Srđan Hebar, Antonela Vukorepa/VLM
31.10.2012.
u 17:55

- Igrali smo na 50 posto snage i zasluženo izgubili - rekao je novi izbornik vaterpolista

Hrvatski vaterpolisti novi četverogodišnji ciklus otvorili su porazom. U prvom kolu Svjetske lige na plivalištu pokraj Save poraženi su od Crne Gore 10:13, a bio je to debi novog izbornika Ivice Tucka. Previše su dupini radili pogrešaka, loše koristili igrača više i prve dvije četvrtine cijelo vrijeme gubili s po dva razlike. A kada su konačno otišli na plus dva (8:6), koje su osigurali Dobud i Obradović, Crnogorci su napravili seriju 7:2 što im je bilo dovoljno za slavlje.

– Kad smo napokon uspjeli stići i u trećoj četvrtini pobjeći mi njima na dva razlike, dogodio nam se 'blackout' i sve se raspalo. Treba nam vremena, novi je izbornik, mnogo je novih igrača i to će biti puno bolje – optimističan je Maro Joković.

Izbornik Tucak bio je puno kritičniji.

– Zasluženo smo izgubili, nismo igrali kako treba, obrana je bila loša. Dovoljno govori 13 primljenih golova. Igrali smo na 50 posto snage – rekao je Tucak.

Utakmicu je s tribina pratio njegov prethodnik Ratko Rudić s kojim su vaterpolisti osvojili prošlosezonsko izdanje Svjetske lige. Zaradio je ovacije i veliki pljesak zagrebačke publike.

– Moram reći da sam uzbuđen, više nego kad sam sjetio na klupi. Sad sam promatrač i ne mogu direktno sudjelovati u igri, no svim srcem sam uz reprezentaciju i novog izbornika. Želim im svu sreću u nastavku – rekao je Rudić.

Kaže da nije promijenio mišljenje oko odlaska s klupe dupina.

– Nisam se predomislio. Naravno da je to uzbuđenje nakon toliko godina koliko sam vodio ekipu, no i s direktorske funkcije maksimalno ću pomoći reprezentaciji i biti na usluzi svima koji me trebaju – istaknuo je bivši izbornik.

Neuobičajeno za plivalište kraj Save, na tribinama je bilo 1200 bučnih gledatelja s transparentima na kojima je među ostalim pisala i poruka reprezentativcu Ivanu Buljubašiću: ''Buljo, sretan rođendan''.

Hrvatske vaterpoliste u skupini A još čekaju susreti s Grčkom i Turskom.

 

Hrvatska – Crna Gora 10:13

Pavić, Lončar, Vukičević, Krapić, Joković 3, Buljubašić, Muslim 1, Bušlje, Sukno 4, Dobud 1, Šetka, Obradović 1, Bijač

Crna Gora: Dra. Brguljan, Pasković 1, Petrović 3, Vico, Latinović, Drašković 2, Sekulić 2, Ivović 2, Dar. Brguljan 1, Klikovac 1, Čučković 1, Šćepanović

Ključne riječi

Komentara 1

SE
sestrićna
18:22 31.10.2012.

izgleda da je tucak dobro ronio da bi postao izbornik..ali problem je što u ovom sportu ronjenje ne pomaže..prije bih rekoa dobo plivanje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije