Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 196
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROLIGA Cibona u trećem kolu pobijedila Olympiacos sa 85:76

Draženov dom neosvojiv i moćnom Olympiacosu

06.11.2008.
u 20:32

Kakav početak euroligaške sezone za Cibonu! Tko bi rekao da će vukovi nakon tri odigrana kola na svom kontu imati isto toliko pobjeda? Ali i to se dogodilo, košarka opet živi u hrvatskoj metropoli, a u to se u Draženovu domu uvjerio i moćni grčki Olympiacos.

Momčad za koju igraju bivši igrači NBA-e i momčad u čije je stvaranje utrošeno novaca koliko u Ciboni nisu mogli ni sanjati "pala" je, nećemo reći bez ispaljenog metka, ali bez onog otpora kakav se očekivao od momčadi s takvim ugledom i nekoga tko je uoči početka sezone najavljivao velike stvari. Naravno, nije kasno za to, neće oni zbog ovog poraza biti ništa slabiji niti će ih on uzdrmati u tolikoj mjeri da zaborave na postavljene ciljeve, ali Cibona je ovaj put jednostavno bila bolja.

Pobjeda 85:76 i više je nego zaslužena. Vodila je Cibona skoro cijelu utakmicu, tek je u prvoj četvrtini grčka momčad velikom serijom stigla do prednosti od pet poena. Ipak, druga četvrtina pripada Ciboni koja tu dionicu dobiva rezultatom 25:10 i na odmor se odlazi uz prednost vukova 39:28. @linkbox@

Nastavak susreta ponudio je znatno neizvjesniju košarku. Treća četvrtina završena je 28:27 u korist Cibone, a u posljednjoj dionici ipak je viđena svojevrsna drama. Olympiacos se minutu prije kraja približio na svega četiri poena zaostatka (78:74) pa je popunjena dvorana Draženovog doma ipak morala strahovati do posljednje sekunde, kao da na to nisu navikli. Razloga za strah ipak nije bilo budući da je Cibona susret uspješno privela kraju i ostvarila treću, sigurno i najveću pobjedu ove sezone, ali i jednu od najvećih u povijesti.

- Ovo je velika pobjeda za nas, pogotovo u svjetlu što je Avellino u srijedu slvio protiv Unicaje. Ključ pobjede bio je sjajn pritisak Kusa i Princa u drugoj četvrtini kad smo i napravili prednost - rekao je trener Cibone Velimir Perasović.

Najbolji je u redovima Cibone bio Earl Calloway sa 17 poena i četiri ukradene lopte, dok su Marshall i Kus dodali 15, odnosno 12 poena. Sjajan je bio i Prkačin koji je uz veliku bitku s Vujčićem uspio ubaciti i 13 poena. Kod Grka su najbolji bili Greer i Bourosis sa 14 poena.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije