Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLUKA HRS-A

Drago Ćosić javio važnu vijest: Žalba je odbijena

Drago Ćosić
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/6
12.02.2019.
u 14:26

Rukometni savez odbio je žalbu Nexea zbog Ivana Sršena, stoji u priopćenju koje je poslao Drago Ćosić, novi zaposlenik HRS-a.

Registracijsko povjerenstvo Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) razmatralo je prigovor zbog neizdavanja ispisnice za igrača Ivana Sršena od PPD-a Zagreb, koji je podnio RK Nexe te je donijelo odluku da se kao nedopušten odbacuje prigovor kluba iz Našica.

Stoji to u obavijesti medijima koju je poslao bivši komentator HRT-a Drago Ćosić koji sada radi u odnosima s javnošću HRS-a.
Ova odluka nije konačna, Nexe se može žaliti upravnom odboru HRS-a.

Podsjećamo, u Zagrebu se jučer sastala Arbitražna komisija Hrvatskog rukometnog saveza. Na dnevnom redu bio je Ivan Sršen, sjajni desni vanjski koji je prošle sezone s Hrvatskom osvojio zlato na Mediteranskim igrama u Tarragoni. Dan prije sastanka Arbitražne komisije Sršen je odigrao jednu od svojih najboljih utakmica u dresu PPD-a Zagreb. Postigao je devet pogodaka protiv Skjerna u Ligi prvaka. Zaključak komisije jest da će donijeti odluku za osam dana, a možda i prije.

Zašto je slučaj uopće završio na arbitraži? Nexe je igrača u srpnju prošle godine posudio PPD-u Zagreb koji je imao velikih problema s ljevacima u klubu.

– PPD-u Zagreb iznenada se dogodila potreba za desnim vanjskim jer je njihov igrač Mario Vuglač odlučio prestati igrati rukomet, a Nikola Potić, kojeg su doveli krajem prošle sezone iz Srbije, teško se ozlijedio. PPD Zagreb došao je u nezavidnu situaciju i ostao bez desnih vanjskih igrača, osim mladog Josipa Vekića, te su nas zamolili da im izađemo u susret posudbom Ivana Sršena. Mi smo odlučili uložiti dodatne napore kako bismo im pomogli, a da ujedno sebe ne oslabimo te smo uspjeli angažirati podjednako kvalitetnog igrača, našeg dobro znanog Cana Çelebija koji je pristao doći na godinu dana u RK Nexe. Toliko će trajati i posudba našeg Ivana Sršena koji ima ugovor još dvije godine i nakon isteka sezone 2018./2019. opet će postati član Nexea – govorio je tada Josip Ergović, predsjednik tog kluba.

Zanimljivo je da je prije posudbe u PPD Zagreb Sršen bio na još jednoj posudbi, u Pick Szegedu. U međuvremenu su se Našičani predomislili i željeli su svojeg igrača natrag.

– U ugovoru koji smo potpisali lijepo piše da igrača možemo vratiti u bilo kojem trenutku – istaknuo je Ergović.

Nexeu je sjajno krenulo u skupini Lige EHF-a i igrač poput Sršena samo bi ih dodatno pojačao bez obzira na to što na toj poziciji imaju dva solidna igrača, Çelebija i Buvinića.

– Kako stvari sada stoje, Sršen će za vikend u Pariz, gdje PPD Zagreb gostuje u Ligi prvaka. Ne vjerujem da će odluka biti donesena prije. Znate, ne bih da se od ovoga radi velik slučaj. Lijepo je da imamo dvije muške ekipe koje donose velik broj bodova našem Savezu i da obje momčadi imaju velike izglede da daleko doguraju u Europi, zagrebaši u Ligi prvaka, mi u Ligi EHF-a, gdje smo napravili veliki posao pobjedom u Tatabányi. Svladamo li u subotu njemački Hannover, bit ćemo jako blizu četvrtfinalu – zaključio je Ergović.

U PPD-u Zagreb kažu da su njihovi argumenti druga dva ugovora koja su pravno jača od ugovora o posudbi igrača. Jedan je ugovor između ova dva kluba, o pravima i obavezama, a drugi između kluba PPD Zagreb i samog igrača. 

– Borimo se i ustrajat ćemo u nastojanjima. Svaka strana rekla je svoje, a arbitraža će donijeti pravorijek – poručili su iz kluba.

>> Pogledajte Červarov obračun s kritičarima

Ključne riječi

Komentara 5

BO
Boboj
17:47 12.02.2019.

Ne bitne su i karte St. Horvat, D. Ćosič je bio sjajan Komentator tzv. Htv( Udbokomunističkog (kradeze/sdp&Co.)'Gebels AGIT-Propa', bolji od 95% svih drugih.!! Ak je to "grieh ili prikršaj" što je htio zaraditi pr.prodajom ulaznica u RUS, ok mogli su ga kaznit s 200-300€+neka Opomena), a ne odmah "Krvničkim đonom" na po/Najboljeg sportsk./nogomet. Komentatora.!!.!!Tako to u HR rade Udbaško-medijske INSTALIRANE PartijskePudlice protuHR -atske tvBastilje i ŠportskoKažnjeničke bojne joj, pod ravnanjem Kaze Bačića, plenky/ve CenzorPudlice.!! a.!!.!!.!! , koji je također i sam brixell /ska polit.karieristička 'pudlica'

DU
Deleted user
21:22 12.02.2019.

prodao karte na crno koda je uradio bog zna sta

CA
Catalonia
18:20 12.02.2019.

Svercer kartama sramota

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije