Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA

Igrači PPD Zagreba umorni od SP-a, ali idu po pobjedu za osminu finala

PPD Zagreb Nantes
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
1/3
10.02.2019.
u 16:22

Šušnja i Božić Pavletić ozlijedili su se na priprema reprezentacije, a Ereš na treningu. Prva dvojica će nam dosta nedostajati, a ozljedom Ereša ostali smo samo na jednom desnom krilu, Horvatu – rekao je Branko Tamše, trener PPD Zagreba.

Branko Tamše, trener PPD Zagreba, sigurno bi bio sretniji da je imao malo više vremena za pripremu momčadi za nastavak igranja u Ligi prvaka. Ovako, Liga prvaka nastavlja se samo dva tjedna nakon što je završeno Svjetsko prvenstvo.

Mnogi su se igrači na SP-u i ozlijedili pa neće moći pomoći svojim klubovima u nastojanjima da postignu što bolji plasman u skupini. Tako je Kielce ostao na mjesec dana bez Luke Cindrića, Nantes bez vratara Domuolina, Veszprem bez Renea Toft Hansena, Barcelona bez Sorhainda, Flensburg bez Gottfridssona...

U današnjem susretu protiv Skjerna (Arena, 17 sati) zagrebaši će igrati bez trojice ozlijeđenih igrača – Šušnje, Božića Pavletića i Ereša.

Ozljede reprezentativaca

– Šušnja i Božić Pavletić ozlijedili su se na priprema reprezentacije, a Ereš na treningu. Prva dvojica će nam dosta nedostajati, a ozljedom Ereša ostali smo samo na jednom desnom krilu, Horvatu – rekao je Branko Tamše.

Sigurno je da će i umor reprezentativaca odigrati važnu ulogu. PPD Zagreb je na SP-u imao Bičanića, Mandića, Horvata i Jotića, a Skjern Myrhola, Gustavssona, Kondrassona i Tangena. Dakle, obje momčadi po četiri. S time da su reprezentativci iz PPD Zagreba na SP-u imali veću minutažu. Ukupno su na parketu proveli 15 sati i devet minuta, a igrači Skjerna 14 sati i 19 minuta. U hrvatskoj reprezentaciji iz PPD Zagreba najviše su se “potrošili” Horvat i Mandić, a od igrača Skjerna samo Myrhol.

Plasman za osminu finala

U posljednjih nekoliko godina zagrebašima prva utakmica nakon nekog velikog natjecanja, bilo da je riječ o europskom ili svjetskom prvenstvu, nije bila tako značajna kao ova današnja. Pobjeda nad Skjernom odvela bi zagrebaše prema plasmanu u osminu finala. Sličnu važnu utakmicu zagrebaši su igrali 2013. godine. Hrvatska reprezentacija vratila se sa SP-a u Španjolskoj gdje je osvojila brončanu medalju.

>> Pogledajte kako je naš novinar Mladen Miletić iskomentirao nastup rukometaša na SP

Trener Zagreba bio je tada Slavko Goluža koji je ujedno bio i izbornik reprezentacije. Od igrača Zagreba na Svjetskom prvenstvu tada su igrali Marino Marić, Zlatko Horvat, Filip Ivić, Lovro Šprem, Stipe Mandalinić i Ivan Ninčević. U goste je došao Dinamo iz Minska, izravni suparnik za plasman u osminu finala. Imao je i Dinamo reprezentativce na tom SP-u (Brouka, Babićev, Dž. Rutenka, Nikulenkau, Šilović, Atman). Ali, Bjelorusija je ispala u osmini finala, i to baš porazom od Hrvatske koja je igrala do kraja SP-a. Umor igrača jako se osjetio i zagrebaši su izgubili (23:25) i ispali.

– Nismo imali puno prilika za odmor nakon SP-a, ali nas je trener znao poštedjeti ujutro kada bi bili treninzi. Uočio je da se moramo osvježiti i po tome se vidi da je dobar trener. Svi jedva čekamo novu veliku utakmicu, a ona je danas – istaknuo je David Mandić, lijevo krilo PPD Zagreba.

>> Pogledajte kako je izgledalo predstavljanje trenera PPD Zagreba Branka Tamše

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije