Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZARADA U Dortmundu prijavili su profit od pola milijuna eura

Dortmund u plusu zbog prodaje Petrića

14.11.2008.
u 16:03

U dortmundskom su nogometnom klubu objavili prihode i rashode za prošlu poreznu godinu (od rujna 2007. do rujna 2008. godine). Prijavili su profit od pola milijuna eura...

Informaciju su objavili u najeminentnijemu njemačkom poslovnom dnevniku, dizldorfskom Handelsblattu, zaključivši da su plus u Dortmundu morali ubilježiti isključivo zbog transfera Mladena Petrića u kolovozu, kada su hrvatskog napadača prodali HSV-u za 4.5 milijuna eura i Egipćanina Mohameda Zidana. Dogodilo se to neposredno pred poreznu prijavu.

U istome se prethodnom razdoblju (od rujna 2006. do rujna 2007.) u klupsku blagajnu slilo 3.6 milijuna eura manje nego što se odlilo, tako da postojećim rezultatima u upravi mogu biti zadovoljni. Godišnji prihod u posljednjem se razdoblju povisio za osam milijuna eura u odnosu na poreznu godinu prije toga, tako da su ove godine na Westfalenu prihodovali 33 milijuna eura.

Za pojačanja na početku sezone utrošili su, navodi Handelsblatt, čak 15 milijuna eura, sve u želji da postanu konkurentni za naslov prvaka. Zadnji su ga put osvojili 2002. godine.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije