Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JURGEN KLOPP

Donosimo vam presjek ludog ljetnog mercata: 'To što Saudijci rade velika je prijetnja za nogomet'

Liverpool v Brentford - Premier League - Anfield
Mike Egerton/PRESS ASSOCIATION
03.09.2023.
u 08:00

Liverpoolov trener Jürgen Klopp izrazio je nezadovoljstvo zbog toga što Saudijci vabe njegova najboljeg igrača, smatra da mu to remeti koncentraciju za utakmice Redsa.

U noći na subotu završen je prijelazni rok u ligama petice. Posljednji dan vidjeli smo puno aktivnosti na tržištu nogometaša, a najveći posao posljednji dan prijelaznog roka napravio je PSG. Francuski prvak je za čak 95 milijuna eura i zasad nepoznate bonuse doveo napadača Eintrachta Randala Kolo Mouanija (24).

Stigao konkurent Kovačiću

Drugi najveći posao dana bio je prelazak veznjaka Matheusa Nunesa iz Wolvesa u Manchester City za 62 milijuna eura, a Portugalac će biti konkurencija i našem Mateu Kovačiću. No, Guardiola je morao reagirati jer je na nekoliko mjeseci ostao bez najboljeg veznog igrača Kevina de Bruynea.

Treći po visini transfer je onaj Colea Palmera iz Cityja u Chelsea za 47 milijuna eura. Skupo je trgovao i Tottenham koji je Nottingham Forestu isplatio 45 milijuna eura za Brennana Johnsona.

Gledamo li pak cijeli ljetni prijelazni rok, četiri transfera probila su čarobnu granicu od 100 milijuna eura. Declan Rice je za 116 milijuna eura prešao iz West Hama u Arsenal, a za istu cijenu Moises Caicedo je stigao iz Brightona u Chelsea. Real je čudesnog Judea Bellinghama platio dortmundskoj Borussiji 103 milijuna eura, a za okruglu stotku Harry Kane prešao je iz Tottenhama u Bayern.

VEZANI ČLANCI:

Prijelazni rok u ligama petice je završen, ali u Hrvatskoj traje do 8. rujna, kao i u BiH i Češkoj. U Poljskoj pak završava 4. rujna, u Belgiji i Mađarskoj 6., Švicarskoj 7., Grčkoj 11., Turskoj i Srbiji 15., a u Saudijskoj Arabiji tek 20. rujna.

Saudijci su si tako dali vremena da dovedu još nekoliko nogometnih zvijezda, a prvi izbor im je krilni napadač Liverpoola Mohamed Salah. Redsi su odbili već dvije ponude, no jučer je iz Al Ittihada stigla i treća koja iznosi čak 189 milijuna eura! To bi bio drugi po visini transfer u povijesti nogometa, izdašniji je bio samo Neymarov kada ga je PSG Barceloni platio 222 milijuna eura.

Liverpoolov trener Jürgen Klopp izrazio je nezadovoljstvo zbog toga što Saudijci vabe njegova najboljeg igrača, smatra da mu to remeti koncentraciju za utakmice Redsa.

- Još smo pomalo iznenađeni aktivnostima iz Saudijske Arabije. Ne znam kamo će nas to odvesti, ali čini mi se da je to velika prijetnja za nogomet. Ne vidim kako to itko može poreći. Razlika u ugovorima koje nude igračima je toliko velika da će uzrokovati sukob, sto posto sam uvjeren u to - rekao je Klopp i dodao: - Salah je naš najvažniji igrač, ima ugovor još dvije godine i ostaje s nama!

VEZANI ČLANCI:

Može li reagirati Fifa?

No, ponude li Saudijci još viši iznos, sumnjamo da će vlasnici Liverpoola ostati imuni, pogotovo što je i Salah sve zainteresiraniji za odlazak u Al Ittihad, gdje bi ga u momčadi dočekali Benzema, Kante, Fabinho...

Saudijci su potpuno poremetili nogometno tržište, vidjet ćemo hoće li Uefa i Fifa ikako moći reagirati, jer Saudijci ne misle stati. Već sada su po vrijednosti igrača 11. liga svijeta, no cilj im je već sljedeće sezone ući među prvih pet! A što se tiče plaća, u tome su već daleko najbolji jer trenutačno čak osam od 10 najbolje plaćenih nogometaša svijeta igra u Saudijskoj Arabiji. Jedini koji "remete" tu činjenicu su Lionel Messi i Kylian Mbappé. 

Komentara 2

MI
minolta
23:05 03.09.2023.

uvijek je zanimljivo vidjeti kako zapad mijenja pravila kako mu odgovara. znači nije uredu Englezima otimati igrača, ali sasvim ok to 100 godina raditi istočnoj Europi... što igrač Dinama ili Hajduk smislu kad mu netko izvana maše eurima?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije