Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autori: Vecernji.hr, Hina
NOGOMETNA TRŽNICA

UŽIVO PSG realizirao transfer od 90 milijuna eura. Cancelo u Barceloni

UŽIVO PSG realizirao transfer od 90 milijuna eura. Cancelo u Barceloni
Foto: Sarah Meyssonnier/REUTERS
01.09.2023. u 23:09
Samo ključni događaji
KOLO MUANI U PSG

L'Equipe je javio kako je dogovoren je posao između PSG-a i Eintrachta za Randalla Kolo Muanija. Osnovna cijena transfera francuskog napadača je 75 milijuna eura, a Nijemcima bi trebalo pripasti još 15 milijuna bonusa. Ovo je ujedno i najveći transfer zadnjeg dana ljetnog mercata. 

Portugalski branič Joao Cancelo stigao je u Barcelonu kao posuđeni igrač Manchester Citya. 

 

GRAVENBERCH U REDSE

Ryan Gravenberch službeno je postao igrač Liverpoola. Klopp je tako u posljednjim trenucima dogovorio novo pojačanje iz Bayerna. 

FELIX U BARCI

Romano piše da je dogovorena posudba Joao Felixa iz Atletico Madrida u Barcelonu. Katalonski velikan neće imati opciju otkupa ugovora portugalskog nogometaša koji još nije opravdao ogroman novac kojeg je Atletico isplatio Benfici. 

PSG KUPIO NAPADAČA

Randal Kolo Muani dolazi u PSG, javlja Fabrizio Romano. Transfer je dogovoren za 75 milijuna eura odštete i 15 milijuna eura bonusa.

SOSA U AJAX

Romano tvrdi kako je Borna Sosa uspješno odradio liječnički pregled prije transfera u nizozemski Ajax. U sljedećim satima ugovor će biti potpisan čime će posao biti završen. 

JOVIĆ U MILANU

Fabrizio Romano je objavio da je Milan do kraja ove sezone od Fiorentine posudio Luku Jovića. Srpski napadač ostvario je transfer karijere u Realu nakon čega mu je karijera u konstantnom padu. 

SALAH U AL ITTIHAD?

Sky Sporta javlja da se sprema gigantska ponuda saudijskog Al Ittihada za zvijezdu Liverpoola Mohameda Salaha. Nakon što je već odbijena ponuda vrijedna 150 milijuna funti, sada se priča kako će se Saudijci vratiti, ovoga puta s rekordno velikim iznosom od 200 milijuna funti, koji bi se u eurima prezentirao kao 233 milijuna eura teška ponuda što bi bio najveći transfer u povijesti. 

SPURSI DALI BOGATSTVO

Tottenham je za oko 52 milijuna eura doveo Brennana Johnsona iz Nottingham Foresta. Riječ je o 22-godišnjem Velšaninu, ofenzivcu koji može igrati na krilnim pozicijama te na ofenzivnom veznom. 

AMRABAT PREMA UNITEDU

Engleski velikan blizu je dovođenja marokanskog veznjaka koje će im biti posljednje pojačanje prije završetka ljetnog mercata. Amrabat je do sada nastupao za Fiorentinu i čekao je da se crveni vragovi dogovore s violama kako bi mogao otići na Old Trafford. 

Bartolec u Lokomotivi

Hrvatski nogometni prvoligaš Lokomotiva objavio je kako je vratio u svoje redove bivšeg reprezentativnog veznjaka Karla Bartoleca (28).

Bartolec je bio član Lokomotive od 2014. do 2016. godine, a potom je karijeru nastavio u danskom Nordsjaellandu. Uslijedila je epizoda u danskom velikanu FC Kopenhagenu, da bi se prije dvije godine vratio u HNL postavši igrač Osijeka, da bi proljetni dio prošle sezone proveo na posudbi u mađarskoj Puskas Akademiji.

Tijekom 2018. i 2019. godine Bartolec je upisao i pet nastupa za reprezentaciju Hrvatske.

 
Nunes u Cityju

Portugalski vezni igrač Matheus Nunes novi je igrač Manchester Cityja u koji je stigao iz Wolverhampton Wanderersa, objavio je u petak aktualni europski i engleski prvak.

Financijski detalji petogodišnjeg ugovora nisu službeno objavljeni, ali engleski mediji navode da je odšteta za 25-godišnjeg portugalskog reprezentativca 53 milijuna funti (oko 62 milijuna eura), a Wolverhampton će dobiti i 10% odštete u slučaju da Manchester City odluči u budućnosti prodati Nunesa nekom drugom klubu.

"Tako sam sretan što se pridružujem Manchester Cityju, prvaku Europe i klubu kojem se već dugo divim. Prilika da radim pod Pepom Guardiolom, jednim od najvećih menadžera ikada, i uz neke od najboljih igrača na svijetu, bila je nešto što jednostavno nisam mogao odbiti", rekao je nogometaš koji ima 11 nastupa za portugalsku reprezentaciju.

Transfer Nunesa u Manchester City mogao se dogoditi i prije zadnjeg dana prijelaznog roka, ali je vodstvo Wolverhamptona odbilo prijašnju ponudu aktualnog engleskog prvaka koja prema njihovom mišljenju nije bila dovoljno izdašna. No, tada je Nunes odlučio preskočiti trening u svom klubu, dajući im do znanja da nema namjeru ostati u Wolverhamptonu.

"To nije bilo potrebno, ali završili smo dobrim rješenjem za sve", rekao je sportski direktor Wolverhamptona Matt Hobbs.

Nunes je u "Wolvesima" proveo samo jednu sezonu. Stigao je iz lisabonskog Sportinga za rekordnu odštetu koju je Wolverhampton platio, a iznosila je 38 milijuna funti (oko 44,5 milijuna eura). Bio je jedan od ključnih igrača u drugom dijelu sezone, kad je Wolverhampton izbjegao ispadanje iz Premier lige i završio na 13. mjestu. Nunes je ukupno u dresu Wolverhampton Wanderersa odigrao 41 utakmicu, a postigao je jedan pogodak i imao jednu asistenciju.

Nunes je četvrto pojačanje Manchester Cityja u ljetnom prijelaznom roku, nakon Matea Kovačića, Joška Gvardiola i belgijskog napadača Jeremyja Dokua.

Palmer u Chelseaju

Daroviti 21-godišnji engleski krilni igrač Cole Palmer prešao je iz Manchester Cityja u Chelsea i potpisao sedmogodišnji ugovor, objavio je u petak londonski klub. 

Financijski detalji ugovora nisu obznanjeni, ali engleski mediji su objavili da je dogovrena odšteta za Palmera od 40 milijuna funti (oko 46,5 milijuna eura) uz još 2,5 milijuna u mogućim bonusima.

Palmer je u Manchester Cityju bio suočen s žestokom konkurencijom na svojoj poziciji, ali je nakon odlaska Riyada Mahreza u Saudijsku Arabiju dobio priliku na početku ove sezone. Postigao je pogodak protiv Arsenala u Community Shieldu, kad je City nakon 1-1 u osnovnom dijelu utakmice poražen na jedanaesterce, a bio je i u momčadi koja je nakon 1-1 svladala Sevillu u europskom Superkupu u raspucavanju s 11 metara. No, u utakmicama Premier lige nije dobio priliku pokraj Bernarda Silve i Phila Fodena. U međuvremenu je Manchester City na krilnu poziciju doveo i Jeremyja Dokua iz francuskog Rennesa.

"Došao sam u Chelsea jer mi se sviđa ovaj projekt i zato što se nadam da ću dobiti priliku za pokazivanje svog talenta. Ovo je mlada i gladna momčad i nadam se da možemo napraviti nešto posebno", rekao je mladi engleski reprezentativac u priopćenju svog novog kluba.

Palmerovim angažmanom Chelsea je u ljetnom prijelaznom roku potrošio više od 500 milijuna funti na pojačanja. Londonski klub je postao najveći europski potrošač, a otkako je u svibnju 2022. vlasnikom postao Amerikanac Todd Boehly na dolaske igrača utrošeno je više od milijardu funti.

Ovo ljeto je Cole Palmer s mladom engleskom reprezentacijom osvojio naslov europskog prvaka.

Bonucci u Unionu

 Iskusni talijanski stoper, 36-godišnji Leonardo Bonucci karijeru će nastaviti u njemačkom prvoligašu Unionu iz Berlina s kojim je potpisao jednogodišnji ugovor.

Iako je igrao za oba milanska velikana Milan i Inter, Bonucci je najveći dio karijere proveo u torinskom Juventusu s kojim je osvojio i osam naslova pvaka Italije te dva puta stizao do finala Lige prvaka (2015, 2017).

Za talijansku reprezentaciju Bonucci je dosada upisao 121 nastup i osam pogodaka te je bio član momčadi koja je prije dvije godine osvojila naslov europskog prvaka.

 
Bayern doveo Peretza

Njemački nogometni prvak Bayern iz Muenchena angažirao je dosadašnjeg vratara Maccabija iz Tel Aviva Daniela Peretza (23) s kojim je potpisao petogodišnji ugovor.

Vrijednost transfera procjenjuje se na pet milijuna eura.

Nakon što je ovog ljeta ostao bez Yanna Sommera i Alexandera Nubela, a Manuel Neuer se još nije oporavio od loma noge kojeg je zadobio još u prosincu prošle godine na skijanju, Bayern ej u novu sezonu ušao s nepouzdanim Svenom Ulreichom kao prvim vratarom.

Livaković i Ivanušec potpisali

Turski nogometni velikan Fenerbahče u petak je objavio kako je hrvatski reprezentativni vratar Dominik Livaković (28) njegov novi član i kako je potpisao petogodišnji ugovor. Iz Fenerbahčea su objavili kako će zagrebačkom Dinamu za Livakovića platiti odštetu od 6.65 milijuna eura, a uz moguće dodatne bonuse ona bi mogla narasti za još 950.000 eura.

Dosadašnji nogometaš Dinama te hrvatski reprezentativac Luka Ivanušec (24) stigao je danas u Nizozemsku gdje je poptisao ugovor s Feyenoordom. Ivanušeca su danas dočekali oduševljeni navijači nizozemskog velikana.

Antunović u Monzi

Hajdukov 19-godišnji napadač Mate Antunović produžio je ugovor s Hajdukom do ljeta 2025. godine te odlazi na posudbu u redove talijanskog prvoligaša Monze do kraja aktualne sezone. Monza na kraju sezone ima pravo otkupa njegovog ugovora. 

Klauzula je 1,2 mil eura i aktivira se kako smo doznali u trenutku ako i kad debitira u Serie A. S bonusima računa Hajduk i na cifru od oko dva milijuna eura za igrača koji je prošle sezone bio jedan od ključnih juniora u povijesnom putu do finala LP.

Pojačanje za Newcastle

Newcastle United doveo je na jednogodišnju posudbu braniča Lewisa Halla iz Chelseaja, s obvezom da transfer bude trajan na temelju kriterija koji se odnose na učinak, objavili su Magpiesi u utorak.

Osamnaestogodišnji bek u Chelseaju je od osme godine. U seniorskom klubu debitirao je u siječnju 2022. godine, a za Chelsea ima ukupno 12 nastupa u svim natjecanjima.

Hall je peto pojačanje Newcastlea u ovom prijelaznom roku, a menadžer Eddie Howe sretan je što je mladića dodao u svoju momčad.

"On je igrač kojeg smo pomno pratili, kao i brojne klubove, tako da je vrlo ugodno osigurati ga i dodati igrača njegove kvalitete, svestranosti i velikog potencijala u našu momčad."

Engleski reprezentativac do 21 godine je dječački navijač Newcastlea i nosit će dres s brojem 20 u svom novom klubu. 

Otišao iz Hajduka

Ivan Dominić (20) otišao je iz Hajduka i karijeru nastavlja u Dubravi. Otišao je bez odštete, no splitski klub od zagrebačkog drugoligaša traži postotak od transfera u treći klub. U Split je došao 2016. iz Čakovca, a sezonu je proveo u finskom Kups Kuopiju.

Pojačanja Istri i Rijeci

Hrvatski nogometni prvoligaš Rijeka i Istra 1961 u četvrtak su ojačali svoje redove, Riječani su doveli Amerikanca crnogorskoih korijena Stevena Juncaja, dok su Puljani angažirali mladog 18-godišnjeg nigerijskog veznjaka Israela Isaaca Ayumu.

Juncaj, koji je prošle sezone nastupao za slovensku Goricu, potpisao je s Rijekom ugovor na dvije godine, dok je Ayuma, dosadašnji igrač nigerijskog Mavlona, s Istrom 1961 potpisao ugovor do ljeta 2026. godine.

Suarez neće u Inter

Čelnici brazilskog prvoligaša Gremia odbili su mogućnost ovog ljeta prodati 36-godišnjeg urugvajskog napadača Luisa Suareza u Inter Miami.

Nakon što je MLS klub s Floride doveo Lionela Messija, a potom Sergija Busquetsa i Jordija Albu, želio je ovog ljeta obaviti novi veliki transfer. No, najranije bi Luis Suarez u Miami mogao doći na kraju kalendarske 2023. godine.

„Suarez je naš ključni igrač, čovjek koji radi razliku na terenu. Suarez sigurno ostaje kod nas barem do kraja godine. Dotad nema nikakve prodaje, a tada možemo opet pričati o mogućem transferu“, rekao je Renato Portaluppi, tehnički direktor Gremia.

Luis Suarez s tim brazilskim klubom ima valjani ugovor do 31. prosinca 2024. godine, u kojem postoji stavka da ne može otići za manje od 70 milijuna eura.

Suarez je u Gremio došao početkom ove godine te je tijekom 24 nastupa postigao 11 pogodaka. Gremio je trenutačno drugi na ljestvici brazilske Serie A. Ranije u karijeri sjajno je igrao za urugvajski Nacional Montevideo, Groningen, Ajax, Liverpool, Barcelonu i madridski Atletico.

Marešić u Istri

Na svojim su internetskim stanicama Istra 1961 i Gorica službeno predstavili nove nogometaše u igračkom kadru, Martin Šroler se vratio u Goricu, a Dario Marešić u Istru 1961.

Šroler je 24-godišnji krilni napadač koji je za Velikogoričane igrao od 2017. do 2021. godine. U tom je razdoblju ujedno imao kratke posudbene epizode u Sesvetama i zaprešićkom Interu. Potom je igrao za slovenske klubove Aluminij i Muru, a sada se vratio u Goricu te je potpisao trogodišnji ugovor.

Istra 1961 je, pak, otkupila 23-godišnjeg austrijskog obrambenog igrača Darija Marešića. Prošle sezone u Puli je boravio kao posuđeni igrač iz francuskog Reimsa, a sada je i definitivno postao igrač Istre 1961 s kojom je potpisao ugovor do lipnja 2026. godine. Osim u Reimsu tijekom karijere je nosio dres Sturma i LASK-a.

Obje ove momčadi sezonu su otvorile neodučenim rezultatima. Istra 1961 je odigrala 1-1 kod Lokomotive, dok je Gorica na domaćem terenu, uz isti rezultat, remizirala s Varaždinom.

Chukwueze novi član Milana

Nigerijski napadač Samuel Chukwueze (24) napustio je Villarreal i novi je član Milana, objavio je talijanski velikan.

Nigerijski napadač potpisao je za "Rossonere" do 30. lipnja 2028.

Klubovi nisu objavili financijske detalje ugovora, no talijanski mediji navode kako odšteta iznosi 20 milijuna eura uz dodatne bonuse.

Chukwueze je svoj nogometni put započeo u nigerijskoj Diamond Football Academy, 2017. je preselio u Villarreal, a za prvu momčad "Žute podmornice" je debitirao godinu dana kasnije.

S Villarrealom je osvojio Europsku ligu 2021. godine, postigavši 37 golova u 207 utakmica.

Za reprezentaciju Nigerije odigrao je 28 utakmica i postigao četiri gola.

 
Zapelo oko Gvardiola

Engleski mediji otkrivaju gdje je zapelo oko transfera Joška Gvardiola u Manchester City. Leipzig traži 100 milijuna eura fiksno budući da nema problema s financijama. U tom bi slučaju pustio Gvardiola i od dijela odštete doveo zamjenu.

Pep Gvardiola je ljutit što City nije ispunio Leipzigove želje i želi što prije Gvardiola u momčadi.

 
Okafor u Milanu

Talijanski nogometni velikan Milan angažirao je švicarskog napadača Noaha Okafora (23), dosadašnjeg člana austrijskog prvaka Salzburga, te s njim potpisao ugovor na pet godina.

Procjenjuje se kako je vrijednost transfera 15 milijuna eura.

Okafor je u Salzburgu proveo tri sezone tijekom kojih je osvojio po tri naslova prvaka Austrije i Austrijska kupa. Za švicarsku reprezentaciju dosada je upisao 14 nastupa.

Ovo je već šesto novo ime u Milanu ovoga ljeta, nakon Marca Sportiella, Luke Romera, Rubena Loftus-Cheeka, Christiana Pulišića i Tijjanija Reijndersa. U Milanu je naš Ante Rebić kojega se klub želi riješiti.

Melo u Fiorentini

Brazilski veznjak Arthur Melo (26) napustio je Juventus i iduću sezonu provest će na posudbi u Fiorentini.

Momčad iz Firenze na koncu sezone imat će mogućnost otkupiti njegov ugovor za 20 milijuna eura, priopćili su klubovi.

Brazilac je stigao u Juve 2020. iz Barcelone, a prošle sezone je posuđen Liverpoolu, no u redovima "Redsa" upisao je svega jedan nastup, točnije tek 13 minuta.

Za brazilsku reprezentaciju je upisao 22 nastupa, a bio je član reprezentacije koja je slavila na Copa Americi 2019.

Fiorentina je prošlu sezonu završila na osmom mjestu Serie A, dok je u Coppa Italia i Konferencijskoj ligi poražena u finalima.

Diaby u Aston Villi

Francuski napadač Moussa Diaby (24) napustio je redove Bayer Leverkusena i karijeru će nastaviti u Aston Villi, objavio je engleski premierligaš.

Klubovi nisu objavili financijske detalje ugovora, no engleski mediji navode kako je Diaby preselio na "Otok" za 48 milijuna eura odštete potpisavši ugovor na pet godina.

Diaby je za Bayer igrao od 2019. kada je stigao iz PSG-a, a u redovima "Apotekara" upisao je 172 nastupa i postigao 49 golova. Za francusku reprezentaciju je zabilježio deset nastupa bez postignutog gola.

Momčad iz Leverkusena je pronašla i zamjenu za Diabyja. Iz belgijskog Union Saint-Gilloisea za 20 milijuna eura je doveden 22-godišnji nigerijski napadač Victor Boniface.

Mladi Nigerijac je za belgijski sastav odigrao samo jednu sezonu, a prošle sezone postigao je šest golova u Europskoj ligi, pri čemu i jedan upravo protiv Leverkusena u prvoj utakmici četvrtfinala.

Prije toga tri sezone je igrao za norveški Bodo/Glimt.

 
Douglas u Istri

Hrvatski nogometni prvoligaš Istra 1961 angažirala je 21-godišnjeg nizozemskog lijevog bočnog Terrencea Douglasa s kojim je potpisala ugovor do ljeta 2026. godine.

Douglas je nogometno znanje stjecao u Ajaxovoj akademiji, igrao je za mlade nizozemske selekcije do 16, 17 i 18 godina, a prošlu je sezonu nastupao za drugoligaša Rodu iz Kerkradea.

Romeu u Barceloni

Španjolski nogometni prvak Barcelona angažirala je 31-godišnjeg veznjaka Oriola Romeu koji će se tako vratiti u svoj matični klub nakon 12 godina.

Romeu je igrao za Barcelonu u mlađim dobnim kategorijama te je za prvu momčad debitirao 2010. godine, ali to mu je ujedno bio i jedni dosadašnji nastup za seniore Barcelone. U ljeto 2011. prešao je u Chelsea, da bi zatim još nastupao za Valenciju, Stuttgart, Southampton te Gironu u kojoj je proveo prošlu sezonu.

Romeu je s Barcelonom potpisao ugovor na tri godine.

U suprotnom smjeru, odnosno na posudbu iz Barcelone u Gironu otišao je 20-godišnji veznjak Pablo Torre.

Amdouni u Burnleyju

Povratnik u englesku nogometnu Premier ligu Burnley angažirao je švicarskog reprezentativnog napadača, 22-godišnjeg Zekija Amdounija, dosadašnjeg člana Basela, s kojim je potpisao petogodišnji ugovor.

Amdouni je prošle sezone bio najbolji strijelac Konferencijske lige sa sedam pogodaka u tom natjecanju, a za švicarsku je reprezentaciju u pet dosadašnjih astupa postigao pet golova. 

"Već neko se vrijeme nalazio na našem radaru jer je odličan strijelac, ali i asistent. Vrlo je inteligentan nogometaš, tehnički nadaren i radišan", kazao je menadžer Burnleya Vincent Kompany.

Mendy u Lorientu

Bivši nogometaš Manchester Citya 29-godišnji Francuz Benjamin Mendy, potpisao je dvogodišnji ugovor s francuskim prvoligašem Lorientom nakon što je u Velikoj Britaniji oslobođen optužbe za silovanje. 

 
Tadić u Fenerbahčeu

Kapetan srpske nogometne reprezentacije Dušan Tadić novi je igrač Fenerbahčea, potvrdio je  turski klub, a prenosi agencija Beta. Tadić je prije dva dana raskinuo ugovor s Ajaxom u kojem je proveo pet godina i bio kapetan momčadi iz Amsterdama. Tadić je 2018. stigao u Ajax iz Southamptona, a s nizozemskim velikanom osvojio je tri naslova i dva Kupa te zemlje. U Fenerbahčeu će nositi dres s brojem 10.

Nani u Adani

Bivši portugalski nogometni reprezentativac Nani (36) novi je član turskog prvoligaša Adane Demispor, objavio je klub.

Portugalac je za Adanu potpisao ugovor na dvije godine.

Nani dolazi u Tursku nakon što je prošlu sezone bio član australskog kluba Melbourne Victory, međutim veći dio sezone je bio izvan stroja zbog teške ozljede koljena.

Vrhunac karijere imao je od 2007. do 2014. kada je igrao za Manchester United u čijem dresu je osvojio četiri naslova engleskog prvaka, te Ligu prvaka 2008.

U karijeri je već nastupao u Turskoj, u sezoni 2015/16. branio je boje Fenerbahčea, a tijekom karijere igrao je i za Sporting, Valenciju, Lazio, Veneziju i Orlando.

U reprezentativnom dresu je odigrao 112 utakmica i postigao 24 gola, a s Portugalom je osvojio Europsko prvenstvo 2016. godine.

Rodrigo u Kataru

Španjolski napadač Rodrigo (32) napustio je redove Leeds Uniteda i karijeru će nastaviti u katarskom klubu Al Rayyan, obavio je engleski drugoligaš.

Duljina ugovora i iznos transfera nisu objavljeni.

Rodrigo je za klub s Ellan Roada igrao od 2020. godine postigavši u 88 nastupa 26 golova. Prošle sezone je bio najbolji strijelac Leedsa sa 15 golova, ali nije uspio spriječiti da klub ispadne iz Premier lige u Championship.

Tijekom karijere igrao je i za Valenciju, Bolton, Benficu i drugu momčad Real Madrida.

Za španjolsku reprezentaciju je upisao 28 nastupa i postigao osam golova.

Rodrigo je rođen u Brazilu, međutim kao dječak se preselio s obitelji u Vigo gdje je njegov otac, također nogometaš Adalberto otvorio školu nogometa.

Al Rayyan vodio portugalski stručnjak Leonardo Jardim, a prošle sezone momčad je zauzela deveto mjesto od 12 katarskih prvoligaških klubova.

 
Young u Evertonu

Engleski nogometni prvoligaš Everton angažirao je 38-godišnjeg braniča Ashleya Younga s kojim je potpisao jednogodišnji ugovor.

Iskusni Young najviše je vremena tijekom karijere proveo u dresu Manchester Uniteda za koji je nastupao devet sezona, dok je posljednje dvije godine proveo u Aston Villi.

Young je prvo ovoljetno pojačanje Evertona koji se prošle sezone jedva spasio ispadanja zauzevši 17. mjesto u Premier ligi.

 
Melnjak produžio

Dario Melnjak potpisom novog ugovora danas je na Poljudu produžio vjernost Bijelima do ljeta 2026. godine. Pouzdani lijevi bek u Hajduk je stigao prije nešto manje od dvije godine, ušao je u Klub na "mala vrata", ali ubrzo se prometnuo u neizostavnog člana ove momčadi, igrača koji je najbolji kada je najpotrebnije. 

- Dario je u klub stigao u rujnu 2021. godine te se vrlo brzo nametnuo i postao standardan član prve postave. Štoviše, postao je jedan od stožernih igrača koji je svojim nogometnim, ali i ljudskim kvalitetama dao veliki doprinos rastu naše momčadi. Također, postigao je neke vrlo važne pogotke od kojih posebno vrijedi izdvojiti one u oba finala Kupa koja je Hajduk osvojio. Ušao je u posljednju godinu ugovora te potpisom novog želimo pokazati koliko je značajan za našu momčad. Igrač je koji dokazuje privrženost bijelom dresu kao i želju za ostvarivanjem većih ciljeva - kazao je sportski direktor Mindaugas Nikoličius. 

- Lijep je osjećaj, želja kluba bila je i moja želja što znači da smo dobro radili zadnje dvije godine. Odgovornost je sada još veća, nastavljamo na dobrim temeljima i vjerujem da nas čeka još ljepša budućnost. Ljestvica je visoko podignuta, očekivanja su visoka za ovu sezonu, želja mi je da kao ekipa napredujemo zajedno, da imamo dobru kemiju, a u tom slučaju nema razloga da ne bude još bolje nego do sada - istaknuo je Melnjak nakon potpisa novog ugovora. 

Radeljić u Rijeci

Rijeka je angažirala 25-godišnjeg stopera Stjepana Radeljića koji je prošle dvije sezone proveo u moldavskom prvaku Šerifu iz Tiraspola s kojim je igrao i u Ligi prvaka.

Rijeka i Radeljić su potpisali ugovor na tri godine.

"Svi vrlo dobro znaju u Hrvatskoj i regiji kakav je Rijeka klub i to je iskorak u mojoj karijeri. Čim smo stupili u kontakt već na zimu bio sam zainteresiran. Nakon razgovora s trenerom Sergejom Jakirovićem koji mi je rekao koja je ideja i što želi, jedva sam čekao da dođe ljeto i da se riješi transfer. Došao sam s puno volje i želje i jedva čekam da se priključim ekipi", rekao je Radeljić.

U sezoni 2021/22. Radeljić je sa Šerifom na putu ka natjecanju u skupini Lige prvaka izbacio zagrebački Dinamo, da bi u skupini svladao i Real u Madridu. Prošle sezone je, pak, Radeljić sa Šerifom igrao u skupini Europske lige.

Bayern ne odustaje

Po pisanju njemačkog Sport Bilda minhenski Bayern, ali i nogometaš Harry Kane, spremni su čekati iduće ljeto kako bi se realizirao transfer napadača Tottenhama u Bavarsku.

Dakako, na takvo što je Bayern spreman ukoliko već ovog ljeta ne dovede engleskog reprezentativca u svoje redove. Bayern je silno zainteresiran za njega, Kane je također željan dolaska u njemačkog prvaka, ali rampu trenutačno u svemu spuštaju čelni ljudi Tottenhama.

Tako je Tottenham dosad odbio dvije ponude Bayerna, od 82 i 94 milijuna eura. Po navodima engleskih medija Tottenham za Kanea traži oko 115 milijuna eura, a pojavile su se glasine da se u igru ušuljao i Paris St. Germain koji također ima želju dovesti Kanea.

Kane, koji ima s Tottenhamom valjani ugovor do kraja nadolazeće sezone, u ovom je trenutku mnogo bliži Bayernu, ili ovog ili idućeg ljeta kada bi u Muenchen došao kao slobodan igrač.

Od početka profesionalne karijere 29-godišnji Kane je član Tottenhama, s tim da je na početku imao kratke posudbene epizode u Leytonu, Milwallu, Norwichu i Leicesteru. Za Tottenham je odigrao 435 utakmica te je postigao 280 golova.

 
Bakrar u MLS-u

Transfer Monsefa Bakrara (22) iz Istre 1961 u Dinamo je propao. No, napadač je svoje mjesto pronašao u MLS-u. Otišao je pridružiti se momčadi New York Cityja, a Dinamo još uvijek nema novog napadača za iduću sezonu. Od svog bivšeg igrača oprostio se pulski klub putem društvenih mreža. 

13.05.2023..,Pula - SuperSport Prva HNL, 34. kolo, NK Istra 1961 - HNK Gorica. Ante Erceg, Mounsef Bakrar, Slavko Bralic Photo: Srecko Niketic/PIXSELL
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Milinković-Savić u Al Hilal

Sergej Milinković-Savić odlazi u Al Hilal, piše talijanski transfer insajder Fabrizio Romano. Lazio i saudijski klup odgovorili su se o 40 milijuna eura odštete. Srpski reprezentativac bi trebao potpisati trogodišnji ugovor i pridružiti se Rubenu Nevesu. Termine potpisivanja ugovora i liječničkog pregleda tek treba dogovoriti.

Osimhen košta 200 milijuna

Predsjednik Napolija Aurelio de Laurentis je za Mediaset govorio o zvijezdi momčadi Victoru Osimhenu, jednom od najboljih napadača Europe. "Jedini klub koji bi si ga mogao priuštiti je Paris Saint-Germain, ukoliko je Nasser Al-Kehlaifi (predsjednik PSG-a) spreman ponuditi oko 200 milijuna eura. Vidjet ćemo, no smatram da Victor ostaje", rekao je predsjednik talijanskog pravaka.

Soccer Football - Serie A - Napoli v Sampdoria - Stadio Diego Armando Maradona, Naples, Italy - June 4, 2023 Napoli's Victor Osimhen celebrates scoring their first goal REUTERS/Ciro De Luca Photo: CIRO DE LUCA/REUTERS
Foto: CIRO DE LUCA/REUTERS

Druga ponuda za Kanea

Tottenham Hotspur će odbiti i drugu, poboljšanu Bayernovu ponudu za otkup ugovora kapetana engleske nogometne reprezentacije Harryja Kanea, prenose u ponedjeljak britanski mediji.

Poboljšana Bayernova ponuda vrijedna je 80 milijuna eura, odnosno i više, ako se pribroje predviđeni bonusi. Kanea za "Spurse" ugovor veže do ljeta 2024., a klub je već krajem lipnja odbio Bayernovu ponudu koja je iznosila 70 milijuna eura, uz dodatke za ostvarenje natjecateljskih ciljeva, broj nastupa i golgeterski doprinos najboljeg napadača londonskog kluba.

Prema pisanju Daily Maila i Guardiana Tottenham nije spreman spustiti odštetni zahtjev ispod 100 milijuna eura. No, u Guardianu navode da Bayern priprema i treću ponudu u nadi da će njome omekšati stav predsjednika "Spursa" Daniela Levyja.

Soccer Football - Premier League - Tottenham Hotspur v Crystal Palace - Tottenham Hotspur Stadium, London, Britain - May 6, 2023 Tottenham Hotspur's Harry Kane applauds fans after the match Action Images via Reuters/Andrew Couldridge EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club /league/player publications. Please contact your account representative for further details. Photo: Andrew Couldridge/REUTERS
Foto: Andrew Couldridge/REUTERS

Tottenham kapetanu engleske reprezentacije nudi novi, poboljšani ugovor i očekuje da se Kane u srijedu pojavi na početku priprema za novu sezonu te s momčadi otputuje na turneju po Australiji i Aziji.

Iako Bavarci nisu našli adekvatnu zamjenu za poljskog napadača Roberta Lewandowskog koji je prije godinu dana otišao u Barcelonu, u dramatičnom raspletu su po 11. put zaredom osvojili naslov prvaka Njemačke.

Vodstvo Bayerna u Kaneu vidi legitimnog nasljednika pa je krajem svibnja trener Thomas Tuchel posjetio engleskog napadača u Londonu s namjerom da ga privoli na dolazak u Muenchen, otkrio je njemački tjednik Sport Bild. Isti izvor navodi da se Kaneu ta ideja svidjela.

Pulišić dolazi u Milano

Talijanski transfer insajder Fabrizo Romano navodi kako će Christian Pulišić ovoga tjedna otići u Italiju na liječnički pregled i potpisati kao novi grač Milana. Klubovi su već dogovorili sve detalje oko transfera 24-godišnjeg američkog reprezentativca hrvatskog podrijetla, a novi ugovor vrijedit će do 2027. godine.

Isto su pisali i talijanski mediji, a naveli su i kako će Milan za njega isplatiti odštetu od 20 milijuna eura plus bonuse. Po potipisivanju Pulišić bi se trebao pridružiti momčadi koja se priprema za iduću sezonu. Pulišić je samo jedan u nizu velike seobe igrača koja je zahvatila Stamford Bridge.

Soccer Football - FIFA World Cup Qatar 2022 - Round of 16 - Netherlands v United States - Khalifa International Stadium, Doha, Qatar - December 3, 2022 Christian Pulisic of the U.S. reacts REUTERS/Dylan Martinez Photo: Dylan Martinez/REUTERS
Foto: Dylan Martinez/REUTERS

Podsjetimo, osim Pulušića iz Londona je otišao i Mason Mount, veznjak koji je odrastao u njihovoj školi i cijeli život igrao za "plave", a sada potpisao za Manchester United uz odštetu od 55 milijuna eura. Otišao je i Kai Havertz, ali samo do susjednih "topnika" za 76 milijuna eura. 

U egzodusu je sudjelovao i hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić otišao je kod Pepa Guardiole na Etihad za 29.1 milijun eura odšete, a uskoro bi mu se mogao pridružiti i Joško Gvardiol, ukoliko se City i Leipzig uspiju usuglasiti oko 100 milijuna eura teškog transfera.

De Gea napušta United

Španjolski vratar David De Gea potvrdio je u subotu da će nakon 12 godina provedenih u dresu Manchester Uniteda napustiti klub s Old Trafforda.

"Bilo je to nezaboravno i uspješno razdoblje od trenutka kad sam doašo ovdje. Kad sam kao mladić napuštao Madrid, nisam mislio da ćemo postići ovo što smo uspjeli zajedno. Sad je pravo vrijeme za prihvaćanje novih izazova, kako bih ponovno osjetio poticaj u novom okruženju", poručio je De Gea putem društvenih mreža.

"Manchester će zauvijek biti u mom srcu, Manchester me oblikovao i nikada me neće napustiti", dodao je 32-godišnji De Gea koji je u dresu Uniteda odigrao 545 utakmica, najviše u povijesti Uniteda kad su vratari u pitanju, a u njih 190 nije primio pogodak, što ga u toj statistici čini klupskim rekorderom.

De Geu se povezuje s mogućim odlaskom u Saudijsku Arabiju, putem kojim su krenule već brojne nogometne zvijezde u ovom prijelaznom roku.

United na vratarskoj poziciji ima Deana Hendersona i Toma Heatona, ali će menadžer Erik Ten Hag pokušati kao zamjenu za De Geu dovesti Andrea Onanu iz milanskog Intera.

 
Di Lorenzo ostaje u Napoliju

Samo su detalji ostali do produljenja vjernosti između talijanskog nogometnog prvaka Napolija i njegovog kapetana, 29-godišnjeg Giovannija Di Lorenza.

Ovaj talijanski reprezentativac u Napoli je došao 2019. godine iz Empolija, a u prošlosezonskoj šampionskoj sezoni je sudjelovao s tri pogotka i četiri asistencije u Serie A.

Soccer Football - Serie A - Napoli v Inter Milan - Stadio Diego Armando Maradona, Naples, Italy - May 21, 2023 Napoli's Giovanni Di Lorenzo celebrates scoring their second goal REUTERS/Ciro De Luca Photo: CIRO DE LUCA/REUTERS
Foto: CIRO DE LUCA/REUTERS

Premda su postojali navodi da bi mogao napustiti Napoli ovog ljeta, čelni ljudi kluba radili su na tome da ga dodatno vežu za Napoli i u tome vjerojatno uspjeli. Uskoro bi Di Lorenzo trebao potpisati novi ugovor koji će trajati do 2027. ili 2028. godine.

Isto tako, po njemu će Di Lorenzo dobiti veću plaću od dosadašnjih 2.4 milijuna eura po sezoni. Po novom ugovoru trebao bi po sezoni zarađivati nešto više od tri milijuna.

Onana na odlasku iz Intera

Kako pišu brojni talijanski mediji tijekom subote velike će se promjene dogoditi na vratarskoj poziciji milanskog Intera, kluba koji je prošle sezone igrao finale Lige prvaka te je poražen od Manchester Cityja.

Na odlasku iz Intera je 27-godišnji kamerunski vratar Andre Onana koji se ovih dana u Amsterdamu sastao s čelnicima Manchester Uniteda i sve je spremno za njegov prelazak na Old Traffordu.

Soccer Football - Champions League Final - Manchester City v Inter Milan - Ataturk Olympic Stadium, Istanbul, Turkey - June 10, 2023 Inter Milan's Andre Onana in action with Manchester City's Erling Braut Haaland REUTERS/Umit Bektas Photo: UMIT BEKTAS/REUTERS
Foto: UMIT BEKTAS/REUTERS

No, u talijanskom klubu imaju spremnu zamjenu i to dvije. Navodi se, naime, kako je Inter sasvim blizu realizacije transfera dvojice golmana, iskusnog 36-godišnjeg Francuza Huga Llorisa i mlade ukrajinske nade, 21-godišnjeg Anatolija Trubina.

Lloris je već ranije najavio kako ima želju napustiti Tottenham, nakon 2012. godine te da je spreman za posljednji izazov u karijeri. Interov plan je da uz iskusnog Llorisa stasa mladi ukrajinski vratar, inače golman Šahtara, koji je vrlo dobro branio na ovogodišnjem Europskom prvenstvu U21 gdje je Ukrajina, između ostalih, igrala i protiv Hrvatske te dogurala do polufinala. Trubin je u karijeri upisao već i sedam nastupa za seniorsku nacionalnu momčad.

Soccer Football - Premier League - Tottenham Hotspur v AFC Bournemouth - Tottenham Hotspur Stadium, London, Britain - April 15, 2023 Tottenham Hotspur's Hugo Lloris reacts after AFC Bournemouth's Dango Ouattara scores their third goal REUTERS/Tony Obrien EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club /league/player publications. Please contact your account representative for further details. Photo: TONY OBRIEN/REUTERS
Foto: TONY OBRIEN/REUTERS

S ovakvim razvojem događaja došao je i kraj dugačke epizode Samira Handanovića u Interu, 38-godišnjak je za klub iz Milana branio od 2012. godine.

PSG otpustio trenera

Francuski nogometni prvak Paris Saint-Germain i trener Christophe Galtier (56) postigli su dogovor o raskidu ugovora, doznaje AFP iz izvora upoznatih s pregovorima.

Galtier tako napušta Park prinčeva nakon samo jedne sezone. Naslov francuskog prvaka nije bio dovoljan kako bi prekrio neuspjehe u Ligi prvaka i francuskom Kupu.

Službena objava prekida suradnje očekuje se u srijedu, a već se nagađa kako će novi trener PSG-a biti Španjolac Luis Enrique.

Galtier je za kormilo PSG-a stigao prošlog ljeta nakon što je vodio Nicu, Lille i St Etienne. Na klupi Lille je osvojio naslov prvaka (2021), dok je sa St Etienneom slavio u Liga kupu (2013).

Osim razočaravajućih rezultata, dodatan uteg nastavku suradnje predstavljaju i optužbe za rasizam i islamofobiju koje su stizale iz Nice, njegovog prethodnog kluba.

Galtier je sve optužbe poricao, međutim zbog sumnje na diskriminaciju i rasističke uvrede, Galtier i njegov sin završili su u policijskom pritvoru u Nici, a u prosincu ih čeka suđenje.

Francuski mediji navode kako će novi trener PSG-a biti Španjolac Enrique koji je bez posla nakon što je napustio kormilo reprezentacije nakon eliminacije "Furije" sa Svjetskog prvenstva 2022.

Tijekom karijere vodio je i Barcelonu, Celtu, te Romu.

U svojoj prvoj sezoni s Barcom osvojio je Ligu prvaka, La Ligu, Copa del Rey, europski Superkup, te kupsko Svjetsko prvenstvo. Na klupi katalonskog kluba još jednom je osvojio La Ligu i još dva puta Copa del Rey.

 
Ćuže u Zrinjskom

Krilni napadač Mario Ćuže napustio je redove hrvatskog nogometnog prvaka Dinama i potpisao ugovor s bosanskohercegovačkim prvakom Zrinjskim iz Mostara, izvijestili su u srijedu iz toga kluba kojega sljedećeg tjedna očekuje prvi susret u pretkvalifikacijama Lige prvaka.

Ćuže je proteklu sezonu bio na posudbi u redovima Zrinjskog, te se nakon nepunih mjesec dana u Dinamu vratio u redove najtrofejnijeg kluba u BiH.

"HŠK Zrinjski Mostar s iznimnim zadovoljstvom može potvrditi da će Mario Ćuže i u novoj sezoni nositi dres aktualnog osvajača dvostruke krune", navodi se na Facebook stranici HŠK Zrinjskog.

Pojasnili su kako su uspješno zaključili transfer s Dinamom, nakon čega je 24-godišnji krilni napadač potpisao četverogodišnji ugovor s Zrinjskim.

Ćuže će u redovima "plemića" ponovno nositi broj 25 na dresu s kojim je nastupao u 44 službena nastupa postigavši 11 pogodaka.

Hrvatski krilni napadač je u seniorskoj karijeri kao posuđeni igrač Dinama nastupao za Lokomotivu, Istru i ukrajinski Dnipro.

Član uprave Zrinjskog Amir Gross Kabiri, izraelski biznismen koji je u najmu pogona kompanije Aluminij, najavio je kako će ovaj klub nastaviti ulagati u igrače za koje vjeruju da su njegova budućnost, te da su spremni za europske izazove.

Već sljedećeg tjedna Zrinjski u  pretkolu Lige prvaka gostuje kod armenske momčadi Urartu. 

Gliha u Kosovu

Slovenski nogometni stručnjak Primož Gliha (55) novi je izbornik kosovske reprezentacije, objavio je Kosovski nogometni savez na svojim stranicama.

Gliha je kao privremeni izbornik već vodio Kosovo u dvije utakmice prije dolaska prethodnog izbornika Alaina Giressa.

Francuski stručnjak je sredinom lipnja napustio kormilo kosovske vrste nakon niza loših rezultata u kvalifikacijama za EURO 2024. godina. Nakon četiri kola Kosovo u skupini I ima tri boda nakon remija protiv Izraela (1-1), Andore (1-1) i Rumunjske (0-0), te poraza od Bjelorusije (1-2).

Giresse je ukupno u 14 utakmica s Kosovom upisao četiri pobjede, šest remija i četiri poraza.

Gliha, koji je kao igrač promijenio mnogo klubova, igrao u Sloveniji, Hrvatskoj, Japanu, Mađarskoj, Austriji, Izraelu i Francuskoj, radio je kao trener u Olimpiji, Dravi, Muri, Gorici, Kopru te vodio Sloveniju do 19 i 21 godine.

Mount u Unitedu

Kao što se i očekivalo, engleski reprezentativni veznjak Mason Mount (24) karijeru će nastaviti u redovima Manchester Uniteda s kojim je potpisao ugovor na pet godina s mogućnosti produženja na još jednu sezonu.

Mason je gotovo čitav svoj život bio član Chelseaja u koji je stigao sa šest godina, no preselio je na Old Trafford u transferu vrijednost kojega se procjenjuje na 55 milijuna funti uz mogući dodatak u bonusima od još pet milijuna.

Mount je šesti igrač koji je napustio Chelsea nakon što je Kai Havertz otišao u Arsenal, Mateo Kovačić u Manchester City, Edouard Mendy i Kalidou Koulibaly u Saudijsku Arabiju, a  Ruben Loftus-Cheek u Milan.

Inigo Martinez u Barceloni

Španjolski nogometni prvak Barcelona angažirala je braniča Iniga Martineza (32) koji je stigao kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s Athleticom iz Bilbaa.

Martinez je s Barcelonom potpisao ugovor na dvije godine.

Tijekom pet i pol sezona provedenih u Bilbau Martinez je odigrao 177 utakmica za Athletic, a tijekom dosadašnje karijere upisao je i 18 nastupa za španjolsku reprezentaciju.

Prije Athletica, Martinez je šest i pol godina igrao za drugi klub iz Baskije, Real Sociedad iz San Sebastiana.

Martinez je drugo ovoljetno pojačanje Barcelone, nakon njemačkog veznjaka Ilkaya Gundogana koji je stigao iz Manchester Cityja.

Jakirović napušta Rijeku?

Sergej Jakirović došao je prošle zime u Rijeku i napravio malo čudo s momčadi, a sad bi već mogao otići. Jakirović je glavni kandidat za mjesto izbornika Bosne i Hercegovine. Ako dobije posao, raskinut će ugovor s Rijekom s tim što bi onda Nogometni savez Bosne i Hercegovine morao klubu s Rujevice isplatiti odštetu.

 
Huetter dolazi na klupu Monaca

Austrijski 52-godišnji nogometni stručnjak Adi Huetter preuzet će poziciju glavnog trenera u francuskom prvoligašu Monacu, objavilo je više francuskih medija, a sportski dnevnik L'Equipe navodi da će njegovo predstavljanje biti upriličeno u sljedećih 48 sati.

Monaco je otpustio Belgijca Philippea Clementa, pod čijim vodstvom klub iz Kneževine nije uspio izboriti mjesto u nekom od europskih natjecanja. Huetter iza sebe ima uspješnu dugogodišnju karijeru u kojoj je vodio Red Bull Salzburg do naslova austrijskog prvaka (2015.), isto je ponovio s Young Boysima u Švicarskoj (2018.), a za vrijeme njegovog trogodišnjeg mandata na klupi Eintrachta, momčad je stigla do polufinala Europske lige, koju će i osvojiti nakon njegovog odlaska u Borussiju Moenchengladbach.

Na klupi Borussije ostao je samo jednu sezonu i od svibnja 2022. je bez angažmana.

Barri odlazi iz Osijeka

Španjolski vezni nogometaš Diego Barri (27) napustio je hrvatskog prvoligaša Osijek i potpisao jednogodišnji ugovor sa španjolskim trećeligašem CD Leonesom, izvijestio je klub iz sjevernog grada Leona.

Barriju je s Osijekom istekao ugovor 30. lipnja pa ga je Leonesa dovela bez odštete. Osijek, koji je protekle sezone zauzeo treće mjesto u hrvatskom prvenstvu, doveo je Barrija u veljači 2022.

Tada je na klupi bio trener Nenad Bjelica koji je tijekom igračke karijere igrao u Španjolskoj. Barri je protekle sezone upisao 12 nastupa u hrvatskom prvenstvu, odigravši ukupno 481 minutu, a još je dvaput nastupio u dresu Osijeka i u Hrvatskom nogometnom kupu. Prije dolaska u Osijek bio je u španjolskim klubovima Badajoz, Celta Vigo B, Albacete i Getafe B.

Saudijci žele i Buffona

45-godišnja talijanska legenda, vratar Gianluigi Buffon dobio je izdašnu ponudu iz Saudijske Arabije. Nude mu 15 milijuna da tamo dođe iz Parme.

Stručnjak za transfere Gianluca Di Marzio piše da je pred njim odluka o nastavku u klubu u kojem je započeo blistavu karijeru, mirovini ili prihvaćanju transfera u sve popularniju ligu za veterane, ali i europske zvijezde.

Ajax i Arsenal pregovaraju

Pregovori Ajaxa i Arsenala za transfer Jurriena Timbera ušli su u posljednju fazu. Pregovara se o načinu plaćanja, a nakon tog dogovora 22-godišnji stoper trebao bi preseliti u London. Transfermarkt procjenjuje njegovu vrijednost na 42 milijuna eura.

Chelsea želi Vlahovića

Chelsea želi dovesti Dušana Vlahovića, no Juventus ga nije spreman pustiti za premali iznos. Premierligaš navodno nudi 60 milijuna eura.

Još jedan igrač u Saudiji

Al-Ittihad je u pregovorima s Celticom oko dovođenja Jote. Za portugalskog krilnog nogometaša klub iz Saudijske Arabije spreman je platiti transfer u iznosu od 30 milijuna eura, a posao bi trebao biti realiziran sljedećeg tjedna.

Kovačić na Etihadu!

Transfer Matea Kovačića iz Chelsea u Manchester City je zaključen konačnim dogovorom oko iznosa odštete. Klubovi su postigli se usuglasili na 35 milijuna eura. Osobne uvjete dogovorili su prije dva tjedna. Slijedeći tjedan slijede liječnički pregledi, a hrvatski reprezentativac zaigrat će na Etihadu kao najnoviji vezni igrač Pepa Guardiole.

Gündogan potpisao

Ilkay Gündogan je i službeno potpisao za Barcelonu, piše Fabrizio Romano. Donosi i detalje ugovora. Potpisan je na dvije godine, do lipnja 2025. uz mogućnost produživanja na tri godine. U ugovoru stoji otkupna klauzula od 400 milijuna eura.

Barcelona je uključena i u pregovore s Interom u vezi transfera Marcela Brozovića. Ukoliko se hrvatski veznjak odluči na ostanak u Europi, katalonski mediji očekuju da će s Gündoganom činiti temelj novog veznog reda španjolskog prvaka.

Pritisak na Nijemce

Joško Gvardiol je nakon dogovora osobnih uvjeta s Manchester Cityjem i izravno zatražio provedbu transfera. Kako navodi The Sun, City nudi 91 milijun eura plus bonuse što bi vrijednost posla diglno da oko 99 milijuna. Njemački Sky Sports navodi kako Leipzig traži 100 milijuna, no spominju i da u klubu već spremaju zamjenu za hrvatskog stopera.

Gvardiol u rekordom transferu

Nakon što su dogovorili osobne uvjete, Manchester City poslao je ponudu za Joška Gvardiola. Postojanje ponude potvrđuju njemački Sky Sport i Fabrizio Romano. Nijemci navode da s Etihada nude 90 milijuna eura plus bonuse, čime bi cijena prešla 100 milijuna koje traži Leipzig. Romano piše kako početkom idućega tjedna stiže nova usmena ponuda. 

Sky dodaje i kako Leipzig već ima na umu zamjenu za Gvardiola. Riječ je o klupskom suigraču Dejana Lovrena, Lyonovom 20-godišnjem stoperu Castellu Lukebi. Prema Transfermarktu košta oko 20 milijuna eura, a spremanje zamjene daje naslutiti da će iz Manchesterda doći ponuda koju Leipzig neće odbiti.

Rebić putuje za Istanbul?

Turski velikan Fenerbahče mogao bi preuzeti vodeću ulogu u transferu Ante Rebića iz Milana. Talijani pišu kako bi nakon Edina Džeke, čelnici kluba mogli biti zainteresirani za razmjenu igrača s "Rossonerima".

Milan je navodno zainteresiran za njihovog Ardu Gulera (18), a obzirom da nemaju novca za otkup ugovora Rebića i njegovog klupskog suigrača Divocka Origija, mogli bi kao dio odštete prihvatiti ovaj u Milanu otpisani dvojac i prepustiti Gulera.

 

Konačna potvrda

Prema pisanju Marce, Luka Modrić je konačno zatvorio vrata Saudijcima, a obnovu ugovora s Real Madridom službeno će objaviti u ponedjeljak. Usprkos bogatim ponudama, od kojih je posljednja dosegla čak 75 milijuna eura po sezoni, hrvatski kapetan je upravo zbog nade u "osvajanje medalje na Europskom prvenstvu 2024. odlučio ostati u Real Madridu i tako održati najvišu formu", pišu Španjolci. Već se neko vrijeme govori kako su Modrić i klub postigli usmeni dogovor o ostanku do kraja iduće sezone, a u ponedjeljak bi posao trebao biti i službeno zaključen.

Rice preferira Arsenal

Utrka Manchester Cityja i Arsenala za Declana Ricea i dalje traje. Klub koji ga uspije potpisati zasigurno će prijeći cijenu od 100 milijuna eura. Čeka se nova ponuda Arsenala, dok City još uvijek nije poslao ponudu. Kako se priča primiče kraju, iz West Hama kažu da Rice preferira topnike, piše talksport. 

Riceov odlazak u Arsenal odgovarao bi i Mateu Kovačiću obzirom da bi tako bio prvi izbor Cityjevog trenera Pepa Guardiole.

Busquets u Interu M.

Bivši veznjak španjolske reprezentacije i Barcelone Sergio Busquets (34) karijeru će nastaviti u Interu iz Miamija kao slobodan igrač, objavio je u petak Major League Soccer klub.

Busquets će tako ponovo zaigrati u istoj momčad s argentinskim majstorom Lionelom Messijem nakon što su godinama igrali za Barcelonu. Zajedno su igrali 13 godina u prvoj momčadi Barce prije nego što je Messi otišao u Pariz 2021.

Busquets je stigao u Barcelonu 2005. godine i odigrao je 722 utakmice za klub osvojivši u tom razdoblju devet ligaških naslova i tri Lige prvaka. Samo su Xavi (767) i rekorder Messi (778) sakupili više nastupa. Jedan od najboljih defenzivnih veznjaka koje je Barcelona imala, zabio je i 18 golova uz 40 asistencija, a posljednje dvije sezone bio je kapetan momčadi.

Za španjolsku reprezentaciju je upisao 143 nastupa, osvojivši Svjetsko prvenstvo 2010. i Europsko prvenstvo 2012. godine, a od dresa "Furije" oprostio se nakon prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Katru.

Miami je vijest učinio službenom objavivši video na društvenim mrežama koji prikazuje citate Pepa Guardiole, Luke Modrića, Xavija Hernandeza i Messija koji hvale Busquetsa.

"Jedan je od najboljih veznjaka protiv kojih sam ikada igrao," poručio je kapetan hrvatske reprezentacije.

"Na terenu, on je uvijek broj 5, ali u stvarnosti kao igrač i osoba, on je 10", napisao je Messi.

Španjolski veznjak je proteklih tjedana vodio pregovore i sa saudijskim klubovima Al Nassrom i Al Hilalom, ali se odlučio za Miamijevu ponudu, za koju izvori kažu da je bila financijski inferiorna, međutim već ranije je govorio kako želi igrati u SAD-u.

Američki mediji navode kako Miami želi potpisati i trećeg bivšeg igrača Barce, Jordija Albu, koji također napušta španjolski klub.

Guerreiro u Bayernu

Portugalski branič Raphael Guerreiro (29) napustio je Borussiju Dortmund i bez odštete preselio u redove najvećeg konkurenta Bayerna, objavio je njemački prvak.

Guerreiro je posljednjih sedam godina nosio dres Borussije, a nakon što mu je istekao ugovor preselio je u Munchen potpisavši ugovor na tri godine.

Branič Mats Hummels bio je posljednji igrač koji je iz Dortmunda prešao u Bayern 2016. godine, a dvije godine prije njega to je učinio i poljski napadač Robert Lewandowski.

Portugalac će tako ponovo surađivati s Bayernovim trenerom Thomasom Tuchelom, koji ga je 2016. doveo u Dortmund iz francuskog Lorienta.

"Kada je stigao poziv iz Bayerna, brzo sam donio odluku," rekao je Guerreiro.

"Čast mi je što mogu igrati za ovaj veliki klub, a također visoko cijenim Tuchela iz našeg zajedničkog vremena u Dortmundu."

Guerreiro je rođen u Francuskoj, profesionalnu karijeru započeo je u Caenu, a potom je igrao i za Lorient prije nego što je preselio u Njemačku.

Do sada je odigrao 64 utakmice za portugalsku reprezentaciju postigavši četiri gola.

Guerreiro je Bayernovo drugo pojačanje, nakon što je veznjak Konrad Laimer došao iz RB Leipziga, također kao slobodan igrač.

 
Ceballos potpisao novi ugovor

Središnji vezni igrač, 26-godišnji španjolski nogometaš Dani Ceballos potpisao je novi četverogodišnji ugovor koji ga s Real Madridom veže do 30. lipnja 2027., priopćili su u petak iz "kraljevskog kluba". Ceballos je u madridski Real stigao u ljeto 2017. i seviljskog Betisa u kojem je i započeo nogometnu karijeru.

Za Real je u četiri sezone sakupio 120 nastupa i sudjelovao u osvajanju 11 trofeja (dvije Lige prvaka, tri naslova svjetskog klupskog prvaka, dva europska Superkupa, dva španjolska Superkupa te po jedan naslov u LaLigi i Kupu kralja).

Soccer Football - LaLiga - Real Madrid v Atletico Madrid - Santiago Bernabeu, Madrid, Spain - February 25, 2023 Real Madrid's Dani Ceballos in action REUTERS/Violeta Santos Moura Photo: VIOLETA SANTOS MOURA/REUTERS
Foto: VIOLETA SANTOS MOURA/REUTERS

Osim za Real, Ceballos je u proteklom šestogodišnjem razdoblju dvije sezone igrao i za londonski Arsenal (2019. - 2021.) kao posuđeni igrač te osvojio jedan FA kup. Prošle je sezone nastupio u 46 utakmica u svim natjecanjima te postigao jedan pogodak (Kup kralja) uz devet asistencija.

Ceballos je prošao sve reprezentativne selekcije Španjolske, bio europski prvak u uzrastu do 19 i do 21 godine, a za A selekciju je od debija 2018. odigrao 13 utakmica u kojima je postigao jedan gol.

Od Realovih igrača kojima 30. lipnja ove godine istječe ugovor, samo još za Luku Modrića i Marca Asensija nije službeno objavljeno da su produžili vjernost madridskom klubu.

.

Bayern dobiva igrače besplatno

Portugalski reprezentativac Raphael Guerreiro postao je novi igrač Bayerna, prioćio je aktualni njemački prvak. Guerreiro dolazi kao slobodan igrač nakon isteka ugovora s Borussijom Dortmund.

Soccer Football - Bundesliga - VfL Bochum v Borussia Dortmund - Ruhrstadion, Bochum, Germany - April 28, 2023 Borussia Dortmund's Raphael Guerreiro reacts REUTERS/Thilo Schmuelgen DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND/OR QUASI-VIDEO. Photo: Thilo Schmuelgen/REUTERS
Foto: Thilo Schmuelgen/REUTERS, ilustracija

Guerrerio je drugi igrač koji je pristupio Bayernu u ovom prijelaznom roku, nakon što je to već učinio i austrijski veznjak Konrad Laimer, koji je prešao u redove njemačkog prvaka iz RB Leipziga. Za oba igrača Bayer nije morao platiti odštetu, jer su im istekli ugovori s bivšim klubovima.

Odbio ih bez razmišljanja

Robert Lewandowski nova je meta Saudijaca. Poljski mediji pišu kako mu je ponuđeno 150 milijuna eura po sezoni, no napadač ju je odbio bez puno razmišljanja. Prošla sezona bila mu je prva u dresu Barcelone, a na Camp Nou je impresionirao s 33 gola i osam asistencija.

Soccer Football - LaLiga - FC Barcelona v Real Sociedad - Camp Nou, Barcelona, Spain - May 20, 2023 FC Barcelona's Robert Lewandowski celebrates winning LaLiga with the trophy after the match REUTERS/Albert Gea Photo: ALBERT GEA/REUTERS
Foto: ALBERT GEA/REUTERS

PSG nudi 150 milijuna

Napoli je na vagi. Premda je prema riječima predsjednika kluba Aurelia De Laurentiisa, Victor Osimhen dogovorio svoj ostanak u klubu, napominje kako će u slučaju visoke ponude morati razmisliti o prodaji. 

Soccer Football - Serie A - Napoli v Sampdoria - Stadio Diego Armando Maradona, Naples, Italy - June 4, 2023 Napoli's Victor Osimhen celebrates scoring their first goal REUTERS/Ciro De Luca Photo: CIRO DE LUCA/REUTERS
Foto: CIRO DE LUCA/REUTERS

PSG navodno upravo to priprema. Manchester United i Chelsea nisu spremni ponuditi više od 100 milijuna, no PSG bi mogao ponuditi ukupno 150 milijuna, a sigurno će ih imati ukoliko ovoga ljeta prodaju Kyliana Mbappea.

.

Džeko u Turskoj

Edin Džeko i službeno je igrač Fenerbahčea. Potpisao je ugovor na dvije godine te rekao:

- Za kratko vrijeme ovdje shvatio sam da sam donio pravu odluku. Ne mogu dočekati da zaigram. Dat ću najbolje od sebe na svakom treningu i na svakoj utakmici.

 
Tolić odlazi iz Dinama

Marko Tolić, dijete Dinama, raskinuo je ugovor s maksimirskim klubom i pred potpisom je sa Slovanom iz Bratislave. Tolić je bio na posudbi u Mariboru, a sada definitivno napušta Dinamo.

Tolić se emotivnim pismom oprostio od svih u Dinamu te potvrdio da napušta klub.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Marko Tolic (@tolicm)

 
City u utrci za Ricea

Manchester City je odlučio ući u pregovore za Declana Ricea (24) nakon što su prošloga petka stupili u kontakt s West Hamom kako bi se informirali o svim uvjetima i okolnostima eventualnog transfera, piše Fabrizio Romano.

Soccer Football - Europa Conference League - Final - Fiorentina v West Ham United - Eden Arena, Prague, Czech Republic - June 7, 2023 West Ham United's Declan Rice celebrates after winning the Europa Conference League Final REUTERS/David W Cerny TPX IMAGES OF THE DAY Photo: DAVID W CERNY/REUTERS
Foto: DAVID W CERNY/REUTERS

Stupili su i u kontakt sa samim Riceom. Igrač je otvoren za sve opcije, bilo riječ o Cityju ili do sada u pregovorima predvodećem Arsenalu čija je prvotna ponuda od 105 milijuna eura odbijena. Arsenal namjerava slati novu ponudu idućeg tjedna.

Podsjetimo, Rice se smatrao jedinom preprekom transferu Matea Kovačića u Manchester City.

Nacho produžio ugovor

Još jedan Realov veteran produžio je svoj ugovor s kraljevskim klubom. Ovoga puta riječ je o Nachu Fernandezu. Novi ugovor vrijedi do ljeta 2024. godine, a opcija je i da se produži za još 12 mjeseci. 

Nacho će tako nakon čak 12 godina igre za klub postati prvi kapetan. Drugi bi trebao biti Luka Modrić. Nacho je u posljednje vrijeme bio skeptičan u pogledu minutaže i kontinuiteta koji će dobiti, no ipak je uspio dogovoriti ostanak.

Soccer Football - Copa del Rey - Final - Real Madrid v Osasuna - Estadio de La Cartuja, Seville, Spain - May 7, 2023 Real Madrid's Nacho celebrates with the trophy after winning the Copa del Rey REUTERS/Jon Nazca Photo: JON NAZCA/REUTERS
Foto: JON NAZCA/REUTERS

"Osim toga, ne bi mi smetalo da jednog dana još jedna potpuno drugačija avantura", rekao je Nacho. Marca smatra da je riječ o mogućoj selidbi s one strane Atalntika.

Lukaku mijenja stranu

Prema pisanju talijanskih medija, Milan namjerava novac od prodaje Sandra Tonalija engleskom Newcastleu uložiti u dovođenje Romelua Lukakua iz Chelsea. Prošlu je sezonu Lukaku proveo u Interu na posudbi. Sada bi, piše Gazzetta dello Sport, mogao samo promjeniti boju pruga.

Soccer Football - Serie A - Inter Milan v Atalanta - San Siro, Milan, Italy - May 27, 2023 Inter Milan's Romelu Lukaku celebrates after the match REUTERS/Claudia Greco Photo: CLAUDIA GRECO/REUTERS
Foto: CLAUDIA GRECO/REUTERS

Džeko otišao u Tursku

Edin Džeko je službeno otišao u Fenerbahče. U Tursku odlazi bez odštete. Inter ga je pustio obzirom da mu trenutni ugovor istječe ovoga mjeseca, piše Fabrizio Romano. Iz turskog velikana potvrđuju da će bosanskohercegovački reprezentativac u Istanbulu proći liječnički pregled pa dogovoriti i zadnje segmetne suradnje sa svojim novim klubom. 

Gündogan odlazi s Etihada

Prema izvještaju talijanskog transfer insajdera Fabrizia Romana, kapetan Manchester Cityja Ilkay Gündogan, konačno otišao s Etihada i potpisao za Barcelonu. Prema njegovim navodima, riječ je o dvogodišnjem ugovoru uz mogućnost produženja na treću godinu.

"Ilkay Gündogan u Barceloni. Klubu je stiglo konačno odobrenje (od strane španjolske lige) da ga potpišu kao novog igrača. Gündogan je dao zeleno svijetlo. Posao je zaključen i ugovor je potpisan prije nekoliko minuta", navodi Romano.

Soccer Football - Manchester City Victory Parade - Manchester, Britain - June 12, 2023 Manchester City's Ilkay Gundogan celebrates on stage with the Champions League trophy Action Images via Reuters/Jason Cairnduff Photo: Jason Cairnduff/REUTERS
Foto: Jason Cairnduff/REUTERS

Još se čeka službena objava transfera koja bi se trebala dogoditi nakon što Gündogan svoj transfer iskomunicira s Cityjem i pozdravi se s klubom.

Čeka se službena potvrda

Najpoznatiji sportski novinar Fabrizio Romano objavio je na Twitteru vijest kako je Mateo Kovačić potpisao za europskog i engleskog prvaka Manchester City. O ovome se govori već dulje vrijeme, a uskoro bi ta vijest trebala dobiti i službenu potvrdu, Kova je želio sam na Etihad kod Guardiole, a građani će ga platiti 35 milijuna eura.

Soccer Football - Carabao Cup Third Round - Manchester City v Chelsea - Etihad Stadium, Manchester, Britain - November 9, 2022 Chelsea's Mateo Kovacic in action with Manchester City's Cole Palmer REUTERS/Craig Brough EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club /league/player publications. Please contact your account representative for further details. Photo: Craig Brough/REUTERS
Foto: Craig Brough/REUTERS

To je ujedno treća najskuplja odšteta koja je plaćena za nekog hrvatskog nogometaša u povijesti, a prva dva mjesta također zauzima Mateo Kovačić kada je prelazio u Real odnosno Chelsea.

Povrat investicije

Britanski mediji u srijedu su naveli kako su se premierligaški klubovi Chelsea i Arsenal dogovorili oko prijelaza njemačkog nogometaša Kaija Havertza sa Stamford Bridgea na Emirates.

U karijeri je 24-godišnji njemački reprezentativac igrao za dva kluba. Profesionalnu karijeru je počeo u Bayeru iz Leverkusena, dok je član Chelseaja od 2020. godine. Sada će, kako navode otočki mediji, ostati u Londonu, ali će promijeniti dres i odjenuti onaj aktualnog engleskog doprvaka Arsenala.

Klubovi su postigli dogovor vrijedan 76 milijuna eura, a još Havertz mora dogovoriti sve detalje sa svojim potencijalnim novim klubom i proći liječničke preglede.

U 91 nastupu za Chelsea tijekom karijere Havertz je postigao 19 pogodaka, dok je za Elf odigrao 37 utakmica te je trinaest puta bio strijelac.

Neizvjesni pregovori

West Ham je odbio Arsenalovu ponudu od 105 milijuna eura za 24- godišnjeg Declana Ricea. Fabrizio Romano navodi kako je 90 milijuna osnovni dio odštete, dok 15 milijuna odlazi nabonuse. West Ham sumnja u ostavarivanje bonusa. 

Iz kluba očekuju i uključivanje Manchester Cityja u utrku za veznjakom, a upravo bi to mogla biti prepreka priključivanju Matea Kovačića momčadi europskog prvaka. Arsenal je pak uvjeren da će uspjeti u svome naumu.

Soccer Football - Europa Conference League - West Ham United Victory Celebration - London, Britain - June 8, 2023 West Ham United's Declan Rice celebrates with the trophy after winning the Europa Conference League Action Images via Reuters/Andrew Boyers Photo: Andrew Boyers/REUTERS
Foto: Andrew Boyers/REUTERS

Rice igra i za englesku reprezentaciju te je glavni adut i kapetan West Hama. Ugovorom je za klub vezan do 2024. godine. Transfermarkt ga procjenjuje na 90 milijuna eura.

Chelsea poput velike tržnice

Novi transferi u i iz Chelsea. Arsenal je ponovo predložio kupovinu Kaija Havertza. Očekuje se nova ponuda u visini oko 70 milijuna eura, a pregovori napreduju. Cijena bi mogla doseći 75 milijuna, a 24-godišnji Nijemac voljan je preći među topnike i već je dogovorio uvjete petogodišnjeg ugovora, piše Fabrizio Romano. Dogovor bi mogao biti postignut već ovoga tjedna.

Soccer Football - Premier League - Arsenal v Chelsea - Emirates Stadium, London, Britain - May 2, 2023 Chelsea's Kai Havertz reacts Action Images via Reuters/Matthew Childs EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club /league/player publications. Please contact your account representative for further details. Photo: Matthew Childs/REUTERS
Foto: Matthew Childs/REUTERS

S druge strane, Christopher Nkunku potpisao je šestogodišnji ugovor s londonskim plavima. Ugovor je valjan do lipnja 2029. godine. Iz Leipziga je otišao po cijeni od oko 60 milijuna eura. "Iznimno sam sretan. Potrudili su se dovestim me u klub, a ja želim pokazati navijačima što mogu učiniti na terenu", kazao je 25-godišnji napadač.

Son ostaje u Tottenhamu

Tottenham nema nikakvu namjeru prodavati kužnokorejskog reprezentativca Sona Heung-mina, bez obzira na glasine o ponudama saudijskih klubova. Nije dio planova za budućnost, a nisu niti dobili konkretnu ponudu. Son djeluje odlučaj u namjeri da ostane u Engleskoj, dodaje Fabrizio Romano.

May 20, 2023, London: London, England, 20th May 2023. Son Heung-Min of Tottenham Hotspur during the Premier League match at the Tottenham Hotspur Stadium, London. Photo via Newscom Photo: Paul Terry/NEWSCOM
Foto: Paul Terry

Ivan Ćalušić otišao iz Hajduka

Istra 1961, hrvatski nogometni prvoligaš, potvrdila je na svojim internetskim stranicama kako je u momčad dovela 23-godišnjeg Ivana Ćalušića, dosadašnjeg člana Hajduka.

Nogometaš koji najčešće pokriva poziciju zadnjeg veznog igrača potpisao je s Istrom 1961 ugovor do lipnja 2026. godine.

“Jako sam sretan što sam potpisao za ovako uredan i stabilan klub, nadam se da ću svojim igrama pomoći momčadi da ostvarimo još jednu jako uspješnu sezonu“, rekao je ovim povodom Ćalušić koji je prošle sezone, kao posuđeni igrač Hajduka, boravio u slovenskom Radomlju gdje nije igrao zbog teže ozljede. Prije toga je osim u Hajduku igrao za Split i Croatiju iz Zmijavaca.

Na kraju netom završene sezone trenersku klupu Istre 1961 preuzeo je Mislav Karoglan koji je u Hajduku radio od 2019. godine, prvo u mlađim uzrastima, dok je u jednom dijelu prošle sezone vodio i prvu momčad.

Isto tako, od ranije je glavna zvijezda Istre 1961 Ante Erceg, nekadašnji napadač Hajduka. S 11 ligaških pogodaka prošle sezone Erceg je bio najbolji strijelac pulske momčadi te šesti strijelac HNL-a.

Garcia novi trener Napolija

Francuz Rudi Garcia novi je trener talijanskog prvaka Napolija, a pedesetdevetogodišnji stručnjak je na ovoj poziciji zamijenio Luciana Spallettija, napisao je prvak Serie A na klupskim stranicama.

Garcia ima iskustva u vođenju momčadi na Apeninskom poluotoku, a trenirao je Romu između 2013. i 2016. godine.

U domovini je trenirao Saint-Etienne, Dijon, Le Mans, Lille, Marseille i Lyon, a prije povratka u Italiju bio je strateg Al Nasra iz Saudijske Arabije koji je krajem prošle godine privukao slavnog portugalskog napadača Cristiano Ronaldo u svoje redove.

 
Čabraja u Rijeci

Marijan Čabraja novi je igrač HNK Rijeka. Čabraja igra na poziciji lijevog beka, a u Rijeku je stigao iz redova škotskog Hiberniana potpisavši ugovor na dvije godine uz mogućnost produljenja na još godinu dana.

Čabraja je rođen u Puli, počeo je karijeru u redovima Jadrana iz Poreča, nakon čega je prošao Školu nogometa Dinamo. Čabraja je zatim nosio dresove Gorice, Dinama, Ferencvarosa, te Olimpije. Čabraja je ujedno prošao mlađe uzrasne kategorije reprezentacije Hrvatske.

– Igrao sam HNL tri godine i znam koliko je dobar i kvalitetan, posebno Rijeka koja se uvijek bori za vrh i Europu. Ovo je sigurno pravi put za mene, rekao je Marijan po dolasku na Rujevicu.

– Izboriti skupinu Konferencijske lige i u HNL-u nastaviti s rezultatima kao drugi dio prošle sezone i ne bi smjelo biti nikakvih problema, ustvrdio je Marijan Čabraja.

Bellingham u Realu

Real Madrid potvrdio je da je doveo 19-godišnjeg Judea Bellinghama iz Borussije Dortmund. Mladi veznjak potpisao je ugovor na šest godina. Platit će ga 103 milijuna eura što je najveća kupovina u povijesti kluba. Mladi nogometaš trebao bi zarađivati 11 milijuna eura godišnje.

Ovaj transfer očekuje se već duže vremena. Prema pisanju stranih medija, Bellingham je doveden kao nasljednik Luke Modrića. Kapetan hrvatske reprezentacije iduće sezone trebao bi biti zamjena Bellinghamu.

Sentić napustio Hajduk

Vratar Hajduka Karlo Sentić (22) ima novi klub. Naime, odlazi na jednogodišnju posudbu u Diósgyõri, mađarsku momčad koja je protekle sezone osvojila prvo mjesto u drugoligaškom prvenstvu.

Sentić će sada s novim klubom igrati u OTP Bank ligi, najvišem rangu tamošnjeg nogometa. Diósgyõri je momčad koja prema Transfermarktu vrijedi 5,25 milijuna eura, a vodi je Ukrajinac Sergey Kuznetsov.

Dinamo želi veznjaka

Novo ime u svlačionici Dinama mogao bi biti Saîf-Eddine Khaoui, 28-godišnji središnji vezni, trenutačno igrač francuskog prvoligaša Clermonta u kojem igra donedavni napadač Dinama Komnen Andrić. Taj posao još nije zaključen, no bude li, to je novi odgovor našim klubovima koji za svoje igrače traže puno više novca, svojevremeno je, primjerice, šef Lokomotive Božidar Šikić izjavio da Kačavendu i Stojkovića prodaje u paketu za 11 milijuna eura. Dinamo to ne želi platiti, iako, Kačavenda i Stojković su mladi igrači koji bi mogli vratiti uloženo, 28-godišnji tuniski reprezentativac (28 nastupa za nacionalnu vrstu) to će već teže ostvariti. 

No, puno je jeftiniji, zapravo bi došao, dođe li do dogovora, bez odštete jer mu ističe ugovor, pa bi plavi samo morali odrediti plaću koja bi sigurno bila iznad pola milijuna eura godišnje, ali i prilično ispod najbolje plaćenih igrača Igora Bišćana. Khaoui je ove sezone odigrao za Clermont odigrao 34 utakmice (iako je upisao jako malo utakmica u kojima je igrao 90 minuta, no 23 puta je bio u početnih 11), postigao sedam pogodaka uz četiri asistencije.

VLAHOVIĆ U BAYERNU?

Sportski direktor Juventusa Giovanni Manna pregovara s predstavnicima Chelseaja oko prelaska srpskog nogometnog reprezentativca Dušana Vlahovića u londonski klub, piše Gazetta dello Sport.

Talijanski mediji javljaju kako je Manna u Londonu razgovarao s direktorima Chelseaja koji su zainteresirani za srpskog napadača. Manna je najavio da je Juventus spreman razmotriti sve ponude za Vlahovića.

BARCA LOVI MEGATALENTA

Barcelona traži napadača koji bi dugoročno mogao naslijediti Roberta Lewandowskog kada se odluči da je vrijeme za odlazak iz kluba- Čini se da je potraga završena jer španjolski list AS tvrdi da će novi igrač Katalonaca postati Vitor Roque.

Radi se o osamnaestogodišnjem napadaču brazilskog Athletico Paranaensea kojeg na Camp Nouu vide kao projekt igrača kojeg bi se isplatilo istrpjeti. Roque je već dulje vremena jedan od najpoznatijih mladih igrača u domovini, a njegov potpis Barcelonu će koštati 43 milijuna eura.

Modrić se premišlja

Jučer smo pisali da Modrić ima fantastičnu ponudu iz Saudijske Arabije prema kojoj bi zaradio 120 milijuna eura za dvije godine. Hrvatski kapetan se premišlja iako je ranije dogovorio produljenje ugovora s Realom.

- Na kraju prošle sezone sam bio uvjeren da Modrić ostaje, ali ove posljednje informacije su me iznenadile - rekao je novi kapetan Reala Nacho Fernandez potvrđujući tako informacije da se Modrić premišlja.

Rebić na posudbi?

Gazzetta dello Sport navodi da je stigla prva ponuda za Antu Rebića koji je otpisan u Milanu. No, čelnici kluba nisu zadovoljni jer se javio Bešiktaš koji ne želi otkupiti hrvatskog napadača nego ga posuditi. Inače, Milan traži pet milijuna eura.

Fabrizio Romano tvrdi da će Ral Madrid uskoro dovesti Joselua, 33-godišnjeg napadača iz Espanyola.

Oršić se dogovorio s Bjelicom

Turski mediji pišu da je Mislav Oršić sve dogovorio s Nenadom Bjelicom, no da se sada trebaju dogovoriti Southampton i Trabzonspor. A taj dogovor nije ni blizu. Bjelica se nada da će uz Oršića uspjeti dovesti i Brunu Petkovića iz Dinama.

Bosz preuzeo PSV

Otpušten od strane francuskog Lyona u listopadu, nizozemski trener Peter Bosz postavljen je na čelo PSV Eindhovena, objavio je u ponedjeljak nizozemski viceprvak.

Bosz (59), potpisao je trogodišnji ugovor kako bi naslijedio bivšeg nizozemskog reprezentativca Ruuda van Nistelrooya, koji je dao otkaz nakon samo jedne sezone krajem svibnja žaleći se na "nedostatak podrške unutar kluba".

"Peter je bio idealan kandidat", uvjeravao je sportski direktor PSV-a Earnest Stewart, koji je bio s njim dok su obojica još bili igrači.

"PSV i ja smo gladni igre i trofeja", rekao je Bosz, citiran u priopćenju kluba koji je ove sezone osvojio Nizozemski kup i Superkup. "Prošle sezone osvojili smo dva naslova, ali cilj nam je postati državni prvak. To je ono što tražimo".

Bosz je već trenirao šest različitih momčadi u Nizozemskoj, uključujući Feyernoord (2006-09) i Ajax Amsterdam (2016-17) i imao je nekoliko inozemnih iskustava u Dortmundu (2017), Bayer Leverkusenu (2018-21) i Lyonu (2021-22 ) gdje je proveo nešto više od jedne sezone.

PSV je prošle godine završio na drugom mjestu Nizozemske lige, iza Feyenoorda. Njegov 24. i posljednji naslov prvaka Nizozemske datira iz 2018.

Soudani u Mariboru

Bivši napadač Dinama Alžirac El Arabi Hilal Soudani pojačao je redove slovenskog prvoligaša Maribora, javlja agencija STA.

Alžirski reprezentativac potpisao je ugovor do ljeta 2025. godine, a momčadi će se pridružiti u utorak.

Tridesetpetogodišnji alžirski veteran u karijeri je igrao za momčadi kao što su Vitoria de Guimaraes, Dinamo Zagreb, Nottingham Fores i Olympiacos.

Dugogodišnji reprezentativac Alžira, koji je za izabrane redove ove afričke države upisao 54 nastupa i postigao 24 pogotka, nakon Europljana uspješno je prošao i arapsko iskustvo. Protekle dvije i pol godine igrao je i zabijao u Saudijskoj Arabiji, odnosno za Al Fateh i Damac, a sada, nakon što mu je istekao ugovor s Damacom, odlučio je prihvatiti izazov u ljubičastom dresu.

"Veliki trenutak za NK Maribor, naše treće pojačanje ne treba dugo predstavljati. Soudani je veliko pojačanje, nema puno takvih nogometaša u slovenskoj ligi, ako ih je i bilo. Riječ je o igraču iznimne kvalitete, najbolji stranac koji je igrao za Dinamo i iza sebe ima bogatu međunarodnu karijeru”, predstavio je zvučno pojačanje sportski direktor Marko Šuler.

"Jako sam sretan što sam potpisao ugovor i postao igrač Maribora. Znam da je to veliki klub, imao sam dosta informacija o Mariboru i prije dok sam bio u Dinamu.Volio bih da postanemo prvaci i da se borimo za najveće uspjehe. Ovdje ću se osjećati kao kod kuće, također mi je jako važno znati da ću biti blizu Zagreba, gdje imam obitelj i prijatelje. Damir Krznar također ima velike zasluge za moj dolazak jako dobro se poznajemo dugo smo razgovarali i odlučio sam prihvatiti poziv godine su samo brojke bitno je što pokažeš na terenu i kako se brineš i trenirati. Tu sam da pomognem momčadi i dam svoj dio", kazao je Soudani.

Najdublji trag krilni igrač ostavio je u zagrebačkom Dinamu, a za zagrebačku momčad odigrao je 196 utakmica, zabio 86 golova i prikupio 54 asistencije.

U sezoni 2017/18 bio je najbolji strijelc Prve HNL sa 17 golova.

Čanađija u Šibeniku

Hrvatski veznjak Dario Čanađija, donedavni član HNK Šibenika, pojačao je redove bosanskohercegovačkog prvaka Hrvatski športski klub Zrinjski iz Mostara, objavili su u ponedjeljak iz kluba. 

Čanađija (29) će se već danas priključiti pripremama mostarskoga kluba koji će uskoro doznati i protivnika u prvom prektolu Lige europskih prvaka. Hrvatski veznjak je u posljednjoj sezoni branio boje HNK Šibenika koji je ispao iz Supersport Hrvatske nogometne lige. U prvoj 1. HNL igrao je još za NK Slaven Belupo, HNK Rijeka i HNK Gorica, dok je međunarodno iskustvo skupljao u Italiji (Spezia Calcio), Sloveniji (NK Olimpija), Rumunjskoj (Astra Giurgiu). 

HŠK Zrinjski je u posljednji tjedan dana pojačao i nekadašnji Hajdukov igrač Zvonimir Kožulj,  Nikola Stanić je stigao iz redova Rijeke, a Nikola Marić iz trećeligaša Jadrana iz Ploča. 

Mostarski klub je ove godine osvojio dvostruku krunu. Vodi ga hrvatski stručnjak Krunoslav Rendulić s kojim su osvojili rekordni osmi naslov prvaka Bosne i Hercegovine. 

Toppmöller trener Frankfurta

Nijemac Dino Toppmöller, pomoćnik Juliana Nagelsmanna u Leipzigu, zatim u minhenskom Bayernu, novi je trener Frankfurta do ljeta 2026. umjesto Austrijanca Olivera Glasnera, objavio je njemački prvoligaš u ponedjeljak.

"Evolucija Eintracht Frankfurta u posljednjim sezonama bila je impresivna, uključujući pobjedu u Europskoj ligi na proljeće 2022.", kazao je Dino Toppmöller (42), koji je tijekom sezone 2002./03. odigrao 16 utakmica za Eintracht.

On je sin Klausa Toppmöllera, koji je vodio Bayer Leverkusen i s njim igrao finale Lige prvaka 2002. godine.

Dino Toppmöller je bio trener luksemburškog Dudelangea tri sezone od ljeta 2016. do ljeta 2019., a zatim se pridružio Julianu Nagelsmannu u Leipzigu na ljeto 2020.

Kada je Nagelsmann potpisao za Bayern u ljeto 2021., Toppmöller ga je pratio u München, a otpušten je krajem ožujka 2023. u isto vrijeme kao i trener Bayerna, kojeg je zamijenio Thomas Tuchel.

Eintracht, koji je u subotu izgubio u finalu njemačkog kupa od RB Leipziga (0-2), igrat će pretkolo konferencije Europske lige zahvaljujući sedmom mjestu u Bundesliga.

POČINJEMO

Dobar dan, ljetni prijelazni rok je krenuo, vrijeme je to kada se tradicionalno dogovaraju najveći nogometni transferi. Svakodnevno ćemo pratiti sve što se događa na najvećim nogometnim tržištima diljem svijeta i u HNL-u. Budite s nama.

Komentara 14

ST
starsandstripes
23:54 14.06.2023.

puno je igrača real doveo za zamjenu luki...a di su sad ....a luka igra i igra i igra

DU
Deleted user
20:38 12.07.2023.

ma koga zapadno od Schengenske granice zanima sto se dogadja s čobanom koji pise na cirilici

T2
Tomo_20
22:45 13.06.2023.

Barca nema para da kupi hahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije