Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pozivnica za sladokusce

Domaći vaterpolski derbi ovaj put u izravnom prijenosu na jednoj televiziji

Ivan Marcelić
Goran Stanzl/PIXSELL
09.11.2022.
u 11:05

Pgledali smo snimku Jugove pobjede nad Mladosti, vidjeli koliko su jaki, no ovo je zapravo samo ispitivanje snage jer ćemo s Jugom u mjesec dana odigrati najmanje tri utakmice, kaže Jadranov vratar Marcelić

Nakon derbija "na papiru" između Mladosti i Juga AO (Dubrovčani su u Zagrebu pobijedili sa 14:8), hrvatsko nam vaterpolsko prvenstvo večeras nudi onaj pravi derbi - poslasticu između Juga i splitskog Jadrana. Odgođena je to utakmica 3. kola, a nije se mogla igrati na vrijeme (21. listopada) jer je nekoliko igrača u splitskom sastavu bilo zaraženo koronavirusom.

A da se radi o istinskom derbiju, tu zbora nema, jugaši i jadranaši lani su odlučivali o oba domaća trofeja (prvenstvo i kup), sudionici su europske Lige prvaka, a igrat će i u hrvatskom Superkupu, u Zadru 19. listopada.

Jugaši u ovaj dvoboj ulaze sa samo dvije utakmice iza sebe, pa im je to najveći hendikep (jadranaši tu stoje malo bolje jer su igrali kvalifikacije Lige prvaka). No, svi su zdravi, za razliku od Splićana koji su ostali bez pomoći jednoga od vratara Mate Anića (na posljednjem treningu slomio prst), iako imaju drugog reprezentativnog Ivana Marcelića, pa ni tu ne bi trebalo biti problema. A Marcelić kaže:

- Dobro je da nam se u sastav vraćaju naši "senatori" Šetka i Dobud. S njima ćemo biti puno jači. Pogledali smo snimku Jugove pobjede nad Mladosti, vidjeli koliko su jaki, no ovo je zapravo samo ispitivanje snage jer ćemo s Jugom u mjesec dana odigrati najmanje tri utakmice: ovu prvenstvenu, pa Superkup, a vjerujem da i oni i mi, neka se ostali ne uvrede, računamo i na finale Kupa početkom prosinca. Ne mogu reći da ova prva utakmica nije bitna jer je svaka bitna, ali od ove male serije od tri susreta, ova je nekakva uvertira - napominje Marcelić.

O očekivanjima jugaša govorio je njihov najiskusniji igrač Maro Joković. Ističe:

- Ova sezona je pomalo neobična, ne sjećam se kad smo odigrali samo tri utakmice do početka studenoga. Znači još nismo posve sigurni koliko možemo, koji nam je limit. S druge strane, igramo protiv momčadi koja je drugu godinu već skoro pa nepromijenjena, dobro uigrana, za razliku od nas. Pratili smo ih, dobro su "pokriveni", dobro izgledaju, tako da neće biti nimalo lagano.
Mislimo da je sve ovo dobra pozivnica da večeras u 20.15 pogledate domaći vaterpolski derbi, prijenos je na Sportskoj televiziji.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije