Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJE SUSJEDA

Događaj u Hrvatskoj odjeknuo u medijima iz regije: 'Radi se o sukobu'

Nenad Bjelica
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/7
16.04.2020.
u 20:33

"Razlog leži u sukobu s "alfom i omegom" Dinama, Zdravkom Mamićem, koji se od hrvatskog pravosuđa skriva", piše Blic o otkazu Nenadu Bjelici.

Dinamo je danas raskinuo ugovor s Nenadom Bjelicom, a vijest o tome prenijeli su brojni mediji u susjedstvu. Evo nekih reakcija.

Nenad Bjelica i službeno više nije trener zagrebačkog Dinama, navodi sarajevski Klix, dok Dnevni avaz napominje:

"Ovo je epilog više od tri sata razgovora Bjelice i kluba. Nije bilo sporno hoće li dojučerašnji strateg otići, već je ključ u financijama. Dinamo želi proći što bolje u razlazu, a naravno, Bjelica se ne želi odreći onoga što mu ugovor garantira. Nagodba je najbolje rješenje, a čini se da je sve riješeno."

Banjalučke Nezavisne novine pišu o vrlo dobrim rezultatima Bjelice.

"Bjelica je u Dinamo stigao 2018. godine nakon što je vodio bečku Austriju, Speziju i Lech. Osvojio je dva naslova prvaka, kup te uspio prezimiti s Dinamom nakon 50 godina u Europi. Vodio je 99 utakmica i pobijedio u čak 71 posto", navodi se u tekstu te se dodaje:

"(Zdravko) Mamić je nedavno čak na Facebooku objavio primanja Nenada Bjelice i stručnog stožera kojeg je potjerao nekoliko dana ranije."

O prekidu suradnje između Bjelice i Dinama pišu i srpski portali.

"Do razlaza je došlo krajem ožujka nakon što nogometaš i stručni stožer nisu pristali na smanjenje plaća po uvjetima kluba. Dinamo je nakon toga uručio otkaz svim njegovim pomoćnicima, što je samo bio uvod u definitivan razlaz s Bjelicom, koji je imao godišnju plaću od milijun i pol eura", piše Kurir.

Blic navodi da je razlog sukob sa Zdravkom Mamićem.

"Razlog leži u sukobu s "alfom i omegom" Dinama, Zdravkom Mamićem, koji se od hrvatskog pravosuđa skriva (trenutačno je u Međugorju i ne želi u domovinu gdje mu prijeti zatvorska kazna zbog financijskih malverzacija uslijed kojih je i podignuta optužnica i pokrenut sudski postupak protiv njega). Mamić je, naime, zamjerio Bjelici na šokantnoj eliminaciji Dinama iz Lige prvaka, i to u posljednjim trenucima dramatičnog meča s ukrajinskim Šahtarom, a sve je kulminiralo kada su trener i nogometaši zagrebačkog kluba odbili umanjenje plaća zbog pandemije", stoji u tekstu.

Blic u naslovu ove vijesti piše da hrvatska "javnost potpuno zatečena, ovo nitko nije očekivao" što nije točno budući da se već duže vremena zna da će Bjelica otići i bilo je samo pitanje trenutka i dogovora s Dinamom oko razlaza.

Dinamo smijenio trenera Bjelicu, piše i portal Radiotelevizije Srbije te navodi da je osječki trener ostvario fantastične rezultate na klupi modrog kluba.

O razlazu Bjelice i Dinama piše se i u Sloveniji.

"Hrvatski mediji nagađaju da će novi trener prvoligaša biti trenutačno trener Dinamovih mladih nogometaša Igor Jovićević, koji je ove godine imao nekoliko uspjeha u juniorskoj Ligi prvaka. Riječ je o sinu jednog od najpoznatijih Dinamovih obrambenih igrača iz druge polovice prošlog stoljeća, Ceda Jovićevića, koji je preminuo prije nekoliko dana", navodi slovenski Siol.

Ključne riječi

Komentara 2

MA
magnum2013
09:21 18.04.2020.

Pa to je strašno! Nismo smjeli dozvoliti da tako misli o nama REGIJA. Drugdje nije odjeknulo jer se ove priče ne čitaju

DU
Deleted user
22:50 16.04.2020.

Mamić je kriv kaj je Dinamo najbolji klubu zemji.Sorry u njegovo ime.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije