Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rastanak u Maksimiru

Bjelica je bivši! Osječanin naposljetku pristao na sporazumni raskid ugovora

Nenad Bjelica
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/15
16.04.2020.
u 13:39

Bjelica je više od tri sata razgovarao s upravom kluba

Nenad Bjelica više nije trener Dinama. Očekivan je to ishod sastanka održanog u četvrtak, a Osječanin je nakon tri provedena sata u Maksimiru pristao na sporazumni raskid ugovora.

Ispred novinara nije izašao ogorčen, kazao je tek kratko da ne zna tko će ga naslijediti na klupi, a za rastanak je, citiramo ga, okrivio pogrešku u komunikacijskom kanalu. 

– Nisam više trener Dinama, sporazumno smo raskinuli ugovor na obostrano zadovoljstvo. Zahvalio bih svima u Dinamu, bio je to korektan raskid, a u ovom trenutku bih najviše zahvalio igračima i stručnom stožeru. 

Odlazim iz kluba, a da se nisam ni s kim ni posvađao. Branio sam svoje određene odluke. Normalno da je teško, možda je moglo i drukčije završiti, ali dobro. Dinamu i budućem treneru želim sve najbolje – kazao je dosadašnji strateg Modrih i dodao:

– Iznos koji je Dinamo ponudio nije bio ono što smo očekivali, nadali smo se drukčijoj komunikaciji. A da su igrači uvijek pomagali, pomagali su, trebam li to uopće napominjati? Bili su aktivni i u ovoj situaciji – naglasio je Bjelica i na kraju istaknuo. 

– S Mamićem se nisam posvađao, cijelo ovo vrijeme mi je zapravo bio podrška. A to što je objavio javno moju plaću, ma više nije ni važno. Cjelokupna situacija vezena uz koronavirus dovela je do loše komunikacije. Pamtim samo lijepe dane.

Novinarima je potom informaciju potvrdio i Krešimir Antolić, član uprave Dinama:

– Mirno smo se razišli. Dogovorili smo se unutar sar vremena, a ostala dva sata proveli smo stavljajući to na papir. Novog trenera još uvijek nemamo, Igor Jovićević doista je prvi kandidat, ali ćemo uzeti još nekoliko dana prije nego što padne konačna odluka – rekao je Antolić te u nastavku potvrdio da je predmet spora s Bjelicom bio način rješavanja financijske krize prouzročene koronavirusom.

Podsjetimo, Bjelica je u Dinamo stigao sredinom svibnja 2018. godine, pred kraj turbulentne sezone koju je s pripremama započeo sezonu prije neuspješni Ivajlo Petev.

Bugarina je na klupi naslijedio Mario Cvitanović. Međutim, kada je i on pao, stigao je Nikola Jurčević, no finale kupa i kraj prvenstva ipak je odradio Bjelica.

Osječanin je dugo bio želja Zdravka Mamića, ali kad god ga je želio dovesti, Bjelica je bio zauzet. Tog svibnja baš sve se poklopilo, nakon Mamićeva poziva Bjelko je sjeo u automobil i dojurio iz Klagenfurta u Zagreb.  

U Europskoj ligi ispisao je povijest, rezultat koji nećemo zaboraviti. Nakon 49 godina Dinamo je dočekao europsko proljeće, i to kako, kao pobjednik skupine u kojoj su bili Fenerbahçe, Anderlecht i Spartak Trnava.

Bili su to dani kada se od zore čekalo da se otvore blagajne Maksimira.

Istina, bilo je toga i prije kad bi dolazio Real ili slični klubovi, ili kad su ulaznice bile po simboličnih deset kuna. No, ne samo da je izborio proljeće, u njemu je izbacio i Viktoriju Plzeň, u njemu je kod kuće pobijedio i Benficu, a u Portugalu pao tek nakon produžetaka. 

Stigla je i nova sezona, a Bjelica je s plavim trupama ušao u Ligu prvaka i startao čudesno, s 4:0 slavio je nad Atalantom, pokazavši taktičku ideju kojom je srušio momčad koja je igrala najljepši nogomet. 

Dinamo je do zadnjeg kola u strašno jakoj skupini, u kojoj su još bili Manchester City i Šahtar, bio blizu prolasku. Da nije onog lakta Théophile-Catherinea u 95. minuti u Maksimiru protiv Šahtara, uhvatio bi još jedno proljeće u Europi.

Usporedno s time, stalno je povećavao prednost u domaćem prvenstvu te je uoči sukoba s čelnicima Dinama, koji je eskalirao onoga dana kada je uz igrače odbio smanjenje honorara, drugoplasiranu Rijeku ostavio na čak 18 bodova razlike.

Očekuje se da će momčad preuzeti dosadašnji trener B momčadi Igor Jovićević, koji je ove sezone sjajno vodio i juniorsku momčad u Ligi prvaka mladih, izbacivši pritom kijevski Dinamo, a potom i Bayern.

Na njegovo bi mjesto trebao biti imenovan donedavni trener Gorice Sergej Jakirović, koji je protekle dvije sezone pokazao da pripada među najtalentiranije hrvatske trenere.

Komentara 34

Avatar najbolji13
najbolji13
11:08 16.04.2020.

idealna prilika da se rijesi Bjelice a mi i vi koji navijate za Dinamo ja bih preporucio potpuni bojkot..pa nek si sam igra i trenira ekipu

Avatar Oluja 95'
Oluja 95'
14:10 16.04.2020.

Privatna prčija, a ne nogometni klub.

DA
darkofu
12:28 16.04.2020.

Sramota,Nedade uzmi do lipe toj kriminalnoj bandi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije