Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
WIMBLEDON

Dodig: Ivan je teniski vuk samotnjak

Ivan Dodig
Goran Stanzl | Pixsell
20.06.2010.
u 18:12

Dok mnoge svjetske metropole nemaju sreću imati na travnjacima All England cluba ni jednog svog igrača ili igračicu među 128 među 128 najboljih, malo Međugorje ima dvojicu.

Uz Marina Čilića, nastup je izborio i Ivan Dodig (25). Do glavnog turnira Ivan je prošao pakao kvalifikacija, pobijedivši nadolazećeg Slovenca Gregu Žemlju (6:3, 3:6, 6:1), Španjolca Guillerma Olasa (6:1, 6:3) te u trećem kolu nakon prave drame u susretu s Austrijancem Aleksanderom Peyom i gubitka dva prva seta, ipak na kraju maratonskog dvoboja, umoran i sretan pobjednički digao ruke u zrak.

Bilo je 4:6, 2:6, 6:2, 7:6 i 6:4 -Ivan je valjda jedini tenisač na svijetu koji je u karijeri igrao samo dva meča u pet setova i oba puta pobijedio, oba puta nakon što je gubio 0:2. Prvi put bilo je to zimus na Australian Openu, kada je savladao bivšeg vodećeg igrača svijeta, Juana Carlosa Ferrera (2:6, 1:6, 6:4, 6:1, 6:1).

Oba puta pokazao je koliko je čvrst karakter i koliko uistinu vrijedi, kaže s ponosom Ivanov trener i stric Žarko Dodig:

- Ujedno, Ivanu je ovo tek drugi nastup na Grand slam turnirima. Što može još napraviti u Wimbledonu? Puno, jer vrijedi puno, ja to najbolje znam. Ivan živi poseban teniski život. Uvijek je u borbi s problemima koje drugi vrhunski tenisači nemaju. Ivan nema iza sebe bogate sponzore, trenere, masere, liječnike, pomoć saveza i ostalu logistiku. On je teniski vuk samotnjak. Cilj mu je ulazak među 100 najboljih (sada je 197. na ATP ljestvici).

- Do kraja godine brani malo bodova, svaka pobjeda značit će skok na ljestvici. Uz bolje uvjete i malo sreće tu se trebao naći još prije četiri godine. Biti među 100 znači imati puno povlastica, ne igrati kvalifikacije, na kraju i novčanu dobit. Tenis je skup sport. Jer putovanja, hoteli, treneri, porezi i sve drugo brzo "pojedu" zarađeno.

Žarko se požalio i na medijski tretman:

- Biti među 200, pa i među 500 najboljih na svijetu kod nas se smatra normalnim, nimalo posebnim, što nije običaj u svijetu. Tenis kao sport, turniri, posebice ovaj u Wimbledonu zahtijevaju rudarske napore. Sami nastup u Wimbledonu znači nedosanjani san za mnoge. Ivan je evo uspio.

- U prvom susretu čeka ga iskusni Španjolac Oscar Hernandez (sada 103, prije tri godine 48. na ATP ljestvici). Ivan može do pobjede, zašto ne i još koje u nastavku turnira. Iako, volio bih da je dobio za protivnika još zvučnije ime, bio bi mu to jači izazov. A Ivan voli izazove. Stalno smo u kontaktu. Prođe li Hernandeza, vjerojatno ću i sam otići u Wimbledon, dati mu podršku. To bi mu dosta značilo - rekao nam je Žarko Dodig.

Prpićeve izjave su nepedagoške

Za susret Davisovog kupa protiv Srbije u Splitu (9 - 11. srpnja) u sastavu hrvatske reprezentacije bit će i Ivan Dodig:

- Bit će teško i tijesno. Volio bih da Ivanu izbornik Goran Prpić pruži prigodu. Barem u parovima, gdje Ivan ove godine ima tri osvojena turnira kao suigrač Rosola, Zovke i Ančića. Nije mi se dopala Prpićeva izjava da je Hrvatska "ostala na jednom igraču", nakon što su zbog bolesti otkazali Ančić i Karlović, a nije bio siguran nastup Ljubičića. To nigdje nitko ne bi izjavio. Nisu Srbi Tipsarević, Troicki i Bozoljac ništa jači od Ivana, Veića, Škugora i još niza naših odličnih igrača - misli Žarko.

Ključne riječi

Komentara 1

KA
kajinx
02:32 21.06.2010.

Bravo Žarko Dodig ! Tako se brani Hrvatska trobojnica !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije