Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mate Pavić

Dodig i ja već smo osvajali turnire, bit ćemo spremni

14.09.2018.
u 10:21

Što je bilo, bilo je, ne bih se vraćao u prošlost. Bitno je da smo se našli, da sam opet tu. Lijepo je ponovno biti dio ekipe - kaže Pavić

Mate Pavić posljednji je put za hrvatsku tenisku reprezentaciju zaigrao u travnju 2014. na gostovanju u Poljskoj (on i Draganja izgubili su u pet setova od Fyrstenberga i Matkowskog), a sad se ponovno vratio u sastav za polufinalni susret Davisova kupa s Amerikancima u Zadru.

I sretan je zbog toga, vidi se da mu je pao kamen sa srca.

>> Pogledajte kako je bilo na ždrijebu

– Što je bilo, bilo je, ne bih se vraćao u prošlost. Bitno je da smo se našli, da sam opet tu. Lijepo je ponovno biti dio ekipe. Sad smo dobili jednu širinu u parovima, imamo vrhunske igrače, osim mene tu su i Dodig, Mektić, Škugor... Godinama smo uspješni u dvobojima parova, u Davisovu kupu imamo niz od 10 pobjeda, i to s različitim igračima u postavi – kaže 25-godišnji Pavić, u ovom trenutku četvrti tenisač svijeta u konkurenciji parova.

Naporno radino

A kako će biti u subotu?

– Mike Bryan je prvi igrač svijeta i, tko god igra s njim, njih dvojica čine snažan par. Opet, mi igramo kod kuće i učinit ćemo sve da dođemo do pobjede i nastavimo niz. Prije svega nadam se da ćemo odigrati jedan dobar meč.

S Dodigom ste već igrali, lani ste osvojili Hamburg, a još ranije na vašim počecima igrali u finalima Zagreba?

– Da, osvojili smo Hamburg iako dugo prije toga nismo igrali zajedno. Ali poznajemo se dobro, još smo jednom igrali i u Davisovu kupu i izgubili (u Umagu 2013. protiv Britanaca Fleminga i A. Murraya – op. a.), nadam se da ćemo sada biti puno uspješniji.

Ne bi trebalo biti problema s uigravanjem?

– Pa, činjenica je da dugo nismo igrali zajedno. Trebat će nam malo vremena da se uigramo, na tome i radimo ovih dana. Opet, nismo morali počinjati iz početka jer smo nekoliko puta igrali zajedno i dobro se poznajemo. Vjerujem da će ovih tjedan dana zajedničkih treninga biti dovoljno da se ponovno pronađemo.

1/12

Imali ste problema s rebrom, je li sada sve u redu?

– Da, bila je to jedna nesretna situacija na treningu, lopta me tako jako pogodila te mi je rebro napuklo, zbog čega sam morao pauzirati mjesec dana. No sad je sve u redu, zdrav sam, spreman i s nestrpljenjem očekujem subotnji meč.

Imali smo loš tajming

Hoćete li u nastavku sezone i dalje igrati s Marachom?

– Da, iako ću prvi turnir nakon Davisova kupa odigrati s Dodigom. S Marachom ću igrati na azijskoj turneji i potom Masters u Londonu, koji smo osigurali još prije nekoliko mjeseci.

Postoji li mogućnost da u dogledno vrijeme zaigrate s Dodigom, koliko vidimo on malo luta s partnerima?

– Imali smo loš tajming. Kad je on imao partnera, ja nisam, sad ja imam partnera, a on nema.

Koji su vam još sportski ciljevi s obzirom na to da ste puno toga već ostvarili? Osvojiti Davisov kup...

– To bi zasigurno bilo spektakularno ostvarenje koje bi se pridružilo svemu već postignutome. Već samo nakon mjesec dana nove sezone osvojili smo Grand Slam turnir i plasirali se na završni Masters, a ja sam još postao prvi igrač svijeta.

Bio je to vaš svojevrsni blitzkrieg. Kako dalje?

– Bit će teško ponoviti ove rezultate, ali tu smo u vrhu. Naravno, puno očekujemo i od Mastersa u Londonu.

>> Pogledajte Bornu Ćorića na Večernji TV-u

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije