Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbijanje iz cipela

Dinamu nude čak 165 milijuna kuna za igrača koji je nastupio 911 minuta, ali ni to nije sve!

Zdravko Mamić
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
1/4
09.09.2020.
u 12:52

Na službenoj stranici Dinama stoji da je Gvardiol za seniorsku momčad dosad upisao samo 13 nastupa

Ako je točno ono što jutros donosi Fabrizio Romano, talijanski sportski novinar i stručnjak po pitanju transfera, Leeds United je poslao novu ponudu Dinamu za Joška Gvardiola i spreman je za njega platiti čak 22 milijuna eura, odnosno, 165 milijuna kuna.

No, to nije sve! Novopečeni premierligaš je u ponudu ugradio i 20% od sljedeće prodaje, zbog čega na Elland Roadu vjeruju da će se u Maksimiru prestati s njima nadmudrivati i potpisati izlazne papire.

Dinamo je, navodi Romano, za Gvardiola tražio 25 milijuna eura, što je bilo puno i previše za RB Leipzig u kojemu odnedavno nastupa i Dani Olmo.

Njemačka je momčad za 18-godišnjeg braniča bila spremna izdvojiti "samo" 15 milijuna eura, što u Maksimiru nikoga nije, kako se to već u tome klubu poslovično kaže, izulo iz cipela.

Uspiju li se Leeds United i Dinamo dogovoriti oko transfera, Joško Gvardiol postat će jedan od najboljih izlaznih transfera u povijesti kluba, odnosno najbolji ako ćemo govoriti u kontekstu da nikada i nitko nije napustio Zagreb za toliki novac uz toliko mali broj nastupa za prvu momčad.

Na službenoj stranici Dinama stoji da je Gvardiol za seniorsku momčad dosad upisao samo 13 nastupa, ali očito je i ta skromna minutaža (Gvardiol je odigrao sveukupno 911 minuta) bila sasvim dovoljna da slavni engleski klub u njemu prepozna silan talent.

Ključne riječi

Komentara 18

RE
RedTree
13:19 09.09.2020.

Kakve koristi za reprezentaciju dugoročno od takvog načina poslovanja!? Vjerojatno nikakve. Odu van golobradi s deset seniorskih nastupa, izgube se i par godina kasnije nigdje su. Dinamo je odustao od stvaranja igrača, već ih odmah prodaje. I treba smanjiti kvotu stranaca u Hnl-u, jer mi sad ne možemo naći pristojnog desnog beka za reprezentaciju, a niti jednog napadača nismo stvorili u zadnjih 7,8 godina.

FR
freeshooter
14:08 09.09.2020.

Mamić je nevjerojatni manager, i za uvjete hrvatskog nogometa, veliki vizionar. I bez obzira na nužnost prodaje igrača, jer to je i glavni izvor financiranja, jer još nema velikog sponzora, a biti će i to, a to ide uz stadion, sustavno se godinama gradi veliki Dinamo!!! Nažalost, nekad se igrači moraju prodati, i prerano, ali mi kontinuirano idemo naprijed, i stvaramo respektabilan europski Dinamo, ale, ale Dinamo ale...

DU
Deleted user
12:59 09.09.2020.

Jel to Maminjo i dalje tjera biznis s HR klubom?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije