Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KLADIONIČARSKI KUTAK

Dinamo u Osijek dolazi oslabljen - Gradski vrt spreman na veliko iznenađenje

Dinamo Osijek (1)
Pixsell
22.02.2015.
u 00:30

U zadnja četiri domaća nastupa Osječani su stigli čak do dvije pobjede. A one su uglavnom stizale u "proljetno doba" kada je Dinamo već stizao nadomak titule. No, takva je situacija i ovoga puta, zar ne?

Nogometaši Osijeka će nakon velike pobjede nad Splitom, u ogledu 22. kola Prve HNL (15:00) na svom Gradskom vrtu dočekati Dinamo. Vodeću momčad prvenstvene ljestvice koja je na dobrom putu da po 10. puta uzastopce osvojio naslov hrvatskog prvaka...

Osijek je danas u velikim problemima. Kako financijskim, tako i rezultatskim. Momčad se trenutačno nalazi na toliko željenoj osmoj poziciji, no do samoga kraja prvenstvene sezone jedini slavonski prvoligaš strahovat će od prvoligaškog ispadanja...

Proljetni dio sezone nogometaši Osijeka otvorili su porazom (3:1) u Zadru, nakon čega je u Gradskom vrtu uslijedila i promjena trenera. Umjesto Tomislava Rukavine na vruće kormilo Osijeka zasjeo je Ivo Šušak...

>> Kladioničarske najave pogledajte na Goal.com

Jedan od najiskusnijih trenera Prve HNL odlično je otvorio svoju novu osječku epizodu, te u svom debiju sa 4:0 "pomeo" Split. No, neće Osječani previsoko poletjeti nakon jedne pobjede, sada im pak u goste dolazi Dinamo. Modri su proljeće otvorili sa tri pobjede (Lokomotiva 2:1, Istra 1961 1:0 i Zadar 2:0), no Dinamo još nije dohvatio pravu formu. Zoran Mamić ove je zime bitno pomladio svoju svlačionicu, brojni igrači (Olmo, Cekici, Hodžić, Gojak...) tek su u fazi prikupljanja svojih prvih prvoligaških minuta.

Hrvatski prvak u Osijeku će zaigrati lišen usluga nekoliko prvotimaca (Antolić, Ademi, Šimunović, Pivarić, Musa, Husejinović...), ali modri jasno i u Gradski vrt idu na pobjedu. Jasno, budu li modri i sutra u pravom izdanju pitanje pobjednika ne bi trebalo biti pod znakom pitanja. No, Dinamo ovoga proljeća (još) nije uvjerljiv, Osječani bi to mogli iskoristiti. I uz pomoć svojih navijača stići do pozitivnog rezultata.

Osijek i Dinamo u prvoligaškoj su se povijesti do sada susreli 67 puta, statistika je uvjerljivo na strani modrih. Dinamo iza sebe ima 47 pobjeda, čak 15 susreta završeno je bez pobjednika, dok su Osječani u tom periodu upisali samo 5 pobjeda. Malo, premalo...

No, Osijek se posljednjih godina pokazao kao vrlo neugodan suparnik za modre. U zadnja četiri domaća nastupa Osječani su stigli čak do dvije pobjede. A one su uglavnom stizale u "proljetno doba" kada je Dinamo već stizao nadomak titule. No, takva je situacija i ovoga puta, zar ne?

OSTALE ISTAKNUTE KLADIONIČARSKE NAJAVE:

>> Sveci mogu prekinuti Liverpoolov niz uspjeha

>> Gladbach nakon europskih utakmica ne pobjeđuje u prvenstvu

>> CR bi sam Elcheu mogao dati par pogodaka

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije