Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UZ PERAS I ŠIMIĆA

Dinamo odabrao nove članove Uprave: Jedan je direktor sponzora kluba, drugi u prvoligaša doveo Španjolce

Zagreb: Izjave  skupštinara nakon završene skupštine
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
11.03.2023.
u 13:08

Time je upotpunjeno četveročlano tijelo koje će ubuduće donositi važne odluke u radu kluba.

U Dinamu je u 12 sati počeo sastanak Izvršnog odbora na kojem su izabrana još dva nova člana Uprave kluba. Naravno, nakon sjednice Skupštine u četvrtak, postavilo se pitanje tko će, konkretno, odsad upravljati Dinamom. Dakle, klub će voditi sljedeći ključni ljudi - Mirko Barišić koji je ostao predsjednik te Uprava predvođena predsjednicom Vlatkom Peras Dariom Šimićem kao novim članom, a istom tijelu sada su se pridužila još dvojica članova. Prisjetimo se za početak što nam je intervjuu o zbivanjima u proteklima danima rekao Šimić.

– Prihvatio sam poziv Dinama da sudjelujem u toj borbi, nisam ničiji čovjek, prepoznali su me kao čovjeka koji može donijeti te potrebne promjene. Mnogi su me ljudi, moji prijatelji, posljednjih tjedana pitali što mi sve ovo treba, zašto napuštam Milan, u kojem imam super uvjete i super posao, gdje sam posljednje četiri godine radio kao skaut. No, povuklo me srce, Dinamo je za mene posebna emocija. Kada sam nakon posljednjeg razgovora s Barišićem shvatio da želi ići u promjene i da u meni vidi čovjeka s kojim će te promjene učiniti, nisam više imao dvojbe. Puno sam riskirao jer morao bih poderati ugovor da je pobijedila Zorićeva struja, ali nisam se bojao. Imam dosta iskustva - kazao Dario Šimić.

Tko se pridružio, dakle, Peras i Šimiću? Danijel Tomačić i Darko Podnar svojim su dolaskom upotpunili četveročlanu Upravu Dinama. Što znamo o dvojcu? Tomačić je direktor karlovačke tvrtke Lana Grupa, koja je značajni sponzor Dinama.

Podnar je zato poznato lice u nogometnim krugovima, godinama je bio u vodstvu prvoligaša Istre 1961. U Pulu je doveo predstavnike grupacije Baskonia-Alaves, Španjolce koji i danas upravljaju klubom s Aldo Drosine.

Zanimljivo je da je veliki navijač Dinama, koji bi mogao zamijeniti Krešimira Antolića, pa dvojbe nije bilo. 

17.02.2022.., Pula- Odrzna tiskovna konferencija u kojoj su se javnosti obratili predsjednik NK Istra 1961 g. Branko Devide Vincenti, izvrsni direktor g. Mikel Lauzurica Evolet i clan uprave g. Darko Podnar. Photo: Srecko Niketic/PIXSELL
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Šimić nam je rekao i što očekivati od novog Dinama.

– Nisam čovjek od bombastičnih izjava. Dinamo je već velik klub, pobjeđuje europske velikane, najveći je sportski kolektiv u Hrvatskoj, a svi mi u klubu moramo dati obol da postane još veći i uspješniji. Svejstan sam da ću i griješiti, ali dat ću sve do sebe da to zajedno ostvarimo.

 
Ključne riječi

Komentara 3

BS
Blue_shirt
14:57 11.03.2023.

Zrinko Čustonja, frend od Benjamina Perasovića, mastermind udruge Naš Hajduk !!! U istoj ekipi je i Juraj Ćošić. Ova prva dvojica su bili mentor i član povjerenstva na diplomskom radu :"Nogomet, nacionalni identitet i politika: uloga prvog hrvatskog predsjednika" Daklele i Dinamo ode u orjunu. Bravo Mirkec !

Avatar Nesalomljivi
Nesalomljivi
15:22 11.03.2023.

"U Dinamu je u 12 sati počeo sastanak Izvršnog odbora..." Tko je dosao na sastanak od clanova Izvrsnog odbora, koliko ih je doslo? Ako se mora skupiti svih sedam dosadasnjih clanova IO-a (a sest ih je bilo uz Mamica i ne dolaze vise na sastanke!), tko je onda odlucio o novim clanovima Upravnog odbora!? Odlucio onaj jedan koji je dosao na sastanak, i izabrao novu dvojicu clanova UO-a! Dinamo ce postati veci cirkus od Hajduka, ako vec sada nije!

PE
Pendrek57
17:51 11.03.2023.

Sve u svemu ovo je protuzakonito. Ali sad senfek ckomi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije