Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTPUNI RASPAD

Dinamo nije upao u zamku kao Crvena zvezda... Dinamo je upao u crnu rupu bez dna!

Tiraspol: Prva utakmica Play offa Lige prvaka između Sheriffa i Dinama
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/7
18.08.2021.
u 09:00

Zarada je svakako najvažniji aspekt ove Dinamove priče. A ona bi mogla biti osjetno mršavija ako trener Dinama ne pronađe dobitnu alkemiju.

Gotovo sve procjene uoči prvog susreta sa Sheriffom zasnivale su se na tome kako je Dinamo bolja momčad. Uostalom, takvi su signali odaslani i iz samog moldavskog tabora. A Dinamo je posramljen napustio Moldaviju! Teško je kazati jesu li modri podcijenili Moldavce, no jasno je kako će ova momčad biti sve, samo ne lak zalogaj hrvatskom prvaku. Ako vjerujemo u čuda. Puno toga morat će se Dinamu posložiti u uzvratnoj utakmici, to je potpuno jasno.

Nadali su se u Sheriffu da će Dinamo upasti u sličnu zamku kao i Crvena zvezda. A modri su upali u crnu rupu bez dna! U taboru Dinama sigurno neće po dobrome pamtiti izlet u Pridnjestrovlje. U uzvratnoj će utakmici morati pokazati puno više, najblaže rečeno, ako se žele domoći bogatih financijskih bonusa. Jer, zarada je svakako najvažniji aspekt ove Dinamove priče. A ona bi mogla biti osjetno mršavija ako trener Dinama ne pronađe dobitnu alkemiju. A milijuni od Lige prvaka sada se čine potpuno nedostižnima.

Valja napomenuti kako je Dinamo prolaskom prvog pretkola već zaradio 280.000 eura, a u drugom još 380.000 eura. Ako ih moldavski Sheriff izbaci iz natjecanja, modrima je zajamčeno još 3,63 milijuna eura. To je iznos koji dobivaju svi klubovi koji izbore natjecanje u skupinama Europske lige. Na to dolazi još pet milijuna eura koje kao utješnu nagradu dobivaju svi klubovi koji ispadnu u play-offu Lige prvaka. Pribrajajući tome još bonus za europski koeficijent, Dinamo je prije Velike Gospe, čak i ispadanjem u posljednjem pretkolu Lige prvaka, u Europi zaradio najmanje 12 milijuna eura!

17.08.2021., Sheriff Stadion, Tiraspol, Moldavija - Play off UEFA Liga prvaka: FC Sheriff Tiraspol - GNK Dinamo Zagreb. Mislav Orsic. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Ako plavi ne izbore plasman u Ligu prvaka, Dinamo će biti smješten u prvom šeširu ždrijeba za Europsku ligu. U prvom šeširu bit će Lyon, Napoli, Bayer Leverkusen i Lazio. U konkurenciji ovih klubova Dinamo je četvrti po koeficijentu, ispred Lazija, a od momčadi koje imaju bolji koeficijent od Dinama ovo natjecanje još mogu igrati Šahtar, Benfica i RB Salzburg. Kada bi svi oni zaigrali u Europa ligi, Dinamo bi svejedno ostao u prvom šeširu, kao sedmi klub s najboljim koeficijentom.

Naravno, glavni cilj je onaj dio kolača koji će dijeliti sudionici Lige prvaka. Ako modri ipak uspiju izbaciti Sheriff, dobili bi 15,25 milijuna eura bonusa, a uz dodatne premije, taj bi iznos mogao narasti na oko 23 milijuna eura. Spomenimo i da će, prema klupskom desetogodišnjem koeficijentu, za ulazak u Ligu prvaka najslabije rangirana momčad dobiti dodatnih 1,13 milijuna eura, dok će najbolja dobiti još 36,38 milijuna eura.

>>> Dinamo se mora što prije okrenuti prvenstvu

Komentara 33

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
09:20 18.08.2021.

Prolaz dinama jednako je moguć kao i izgradnja novog maksimirskog stadiona do uzvratnog susreta

SP
Spezzi
09:15 18.08.2021.

Dinamovci su hodali kao balerine po terenu i čekali da Moldavci sami sebi zabiju par komada. onaj tko je skautirao Moldavce u prošlim utakmicama loše je odradio posao. Lijek za Dinamo je na žalost daleko, u Međugorju. Zoran se ne bude više vratio !

KR
kruni
09:32 18.08.2021.

nerazumijem di su ti kupljeni igraci ,niti jednog u sastavu , diiiiiiiisuuuuuu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije