Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠPANJOLCI U ČUDU

Dinamo jedva drži glavu iznad vode, a protivnici su sve jači. Betis obavio sjajan prijelazni rok

LaLiga - Real Betis v FC Barcelona
Foto: Marcelo del Pozo/REUTERS
1/4
02.02.2024.
u 11:06

"Pola sata prije ponoći i kraja prijelaznog roka Betis je registrirao ofenzivnog veznjaka Pabla Fornalsa (27) iz West Hama. Ali to nije bilo sve jer je, 15 minuta nakon što je tržište zatvoreno, La Liga objavila da je Betis na vrijeme uspio registrirati i napadača Cedrica Bakambua (32) iz Galatasaraya", piše Marca

Manje od dva tjedna je ostalo do utakmice prve utakmice nokaut faze Konferencijske lige u kojoj će se Dinamo suočiti sa španjolskim prvoligašem Real Betisom (15. siječnja). Čim su izvukli protivnika, plavi su znali da pred sobom imaju golem izazov, a tijekom zimskog prijelaznog roka postao je još teži.

Dinamo proživljava iznimno izazovnu sezonu. Nakon ispadanja iz kvalifikacija za Ligu prvaka i Europa ligu, namučili su se i u skupini Konferencijske lige. Protiv Viktorije Plzen nisu uzeli niti bod, a protiv Ballkanija su u Prištini doživjeli jedan od najšokantnijih poraza u dugo vremena. Kasnije su im na Maksimiru uspjeli uzvratiti, a pobjedama nad Astanom osigurali su prolaz skupine. Ipak, momčad i nakon zimske pauze izgleda poprilično loše, a utakmice postaju sve izazovnije i važnije.

GALERIJA Dinamo teškom mukom do pobjede protiv Istre (1:0). Jakirović je preživio

LaLiga - Real Betis v FC Barcelona
1/22

S druge strane, momčad iz Seville je na sedmome mjestu La Lige, a tijekom zime se pojačala za nekoliko novih igrača. Klub je transfere zaključivao sve do posljednjeg sata prijelaznog roka. Marca im je posvetila tekst pod naslovom "Betis, vladar kraja prijelaznog roka.'

"Betis je nevjerojatnom završnicom zaključio zimsko trgovanje nogometašima sa svršenim učinkom. Minutu prije 23 sata službeno je završio transfer napadača Chimyja Avile (29) iz Osasune. Tako su okončani teški pregovori između klubova. Betis za Chimyja plaća 4 milijuna eura fiksno i 2 milijuna eventualno, ako se ostvare uvjeti za bonuse", stoji u tekstu.

VEZANI ČLANCI:

"I onda je krenula ludnica u Betisu. Pola sata prije ponoći i kraja prijelaznog roka Betis je registrirao ofenzivnog veznjaka Pabla Fornalsa (27). Kupio ga je od West Hama za 6 milijuna eura fiksno i 4 milijuna eura bonusa. Ali to nije bilo sve jer je, 15 minuta nakon što je tržište zatvoreno, La Liga objavila da je Betis na vrijeme uspio registrirati i napadača Cedrica Bakambua (32), koji je kupljen od Galatasaraya za 5 milijuna eura", navodi Marca, a pridružuje im se i drugi veliki sportski list, AS.

 "Betis je u zadnji tren stavio višnju na vrh torte zimskog tržišta. Mislili smo da su Chimy i Fornals potpisali dramatično, ali onda je Betis nevjerojatno uspio dovesti i treće last minute pojačanje. Bakambu je registriran sa sirenom", piše AS.

VIDEO Torcida opet oduševila posebnom koreografijom

Komentara 1

EJ
ejStef
14:53 02.02.2024.

Hoće past petarda?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije