Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milijunski transferi

Dinamo je dvaput kupio Brozovića od Lokomotive i platio 18 milijuna kn!?

Zdravko Mamić
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
23.12.2013.
u 09:31

Dinamo je u tom razdoblju kupio trojicu igrača i platio ih 35, 7 milijuna kuna. Riječ je o transferima Atte, Puljića i Brozovića

Portal Zagrebancija.com domogao se financijskog izvješća Lokomotive za 2011. i 2012. godinu iz kojeg je jasno vidljivo da ju je Dinamo spasio od bankrota.

Naime, u spomenutim financijskim izvješćima piše da je Lokomotiva 2011. i 2012. godine od ulaznica, TV prava, sponzora, lokalne samouprave, nagrada Uefe i slično zaradila nešto više od 11 milijuna kuna, dok su im rashodi bili znatno veći. No, transferi igrača u Dinamo spasili su lokose.

Dinamo je u tom razdoblju kupio trojicu igrača i platio ih 35, 7 milijuna kuna. Riječ je o transferima Atte, Puljića i Brozovića.

Puljića je Lokomotiva prvo posudila Dinamu u kojem je odigrao jednu utakmicu, a poslije je kupljen za 9,3 milijuna kuna. On se trenutačno nalazi na posudbi iz Dinama u Lokomotivi.

U spomenutom izvješću navodi se kako je Brozović kupljen čak dvaput. Brozovića je Lokomotiva prodala Dinamu za 6,2 milijuna kuna u ljeto 2012., ali prodaja istog igrača evidentirana je i u financijskom izvješću za prethodnu godinu, gdje se navodi kako je Dinamo 28. prosinca 2011, platio Brozovića 11 milijuna kuna.

Walid Atta, nakon što je odigrao osam utakmica za Lokomotivu, u ljeto 2011. godine prodan je Dinamu za nešto više od devet milijuna kuna, iako je po Transfermarktu vrijedio oko 1,1 milijun. U maksimirskom klubu odigrao je samo jednu utakmicu, prijateljsku s GOŠK-om.

OVDJE pročitajte originalan članak.

Komentara 19

KO
korlat
11:59 23.12.2013.

ovo je nogometna kamarila koja ne preza ni od čega sve su prilagodili sebi, statute klubova, agencije, sportske kjladionice i to će trajati dok nam u politici ne prestanu vladati isti kao i oni

DB
daniela.buce
11:33 23.12.2013.

Inspekcije nisu pronašle ništa sporno. Zanimljivo!?

PA
PATHFINDER
13:24 23.12.2013.

Mamiću poslat uskok, a dinamo u 4 ligu, županijsku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije