Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IGRAČI OD 12 DO 14 GODINA

Dinamo hrvatski predstavnik u projektu Football for Friendship

Dinamo
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/5
10.04.2014.
u 11:05

Riječ je o društveno odgovornom projektu za djecu, kojeg provodi Gazprom. Druge godine održavanja projekta broj uključenih zemalja povećan je na 16, tako da će prvi puta biti uključen i hrvatski predstavnik.

GNK Dinamo Zagreb uključio je se kao jedini hrvatski predstavnik u projekt Nogomet za prijateljstvo (FOOTBALL FOR FRIENDSHIP).

Riječ je o društveno odgovornom projektu za djecu, kojeg provodi Gazprom. Druge godine održavanja projekta broj uključenih zemalja povećan je na 16, tako da će prvi puta biti uključen i hrvatski predstavnik. Mladi nogometaši zagrebačkog Dinama u projektu će sudjelovati zajedno sa svojim vršnjacima iz najvećih europskih klubova.

U sklopu projekta Nogomet za prijateljstvo mladi nogometaši u dobi od 12 do 14 godina, promovirati će razvoj dječjeg nogometa, popularizirati sport među mladima te zdrav načina života, širenje tolerancije i prijateljstva među djecom iz različitih zemalja. Vrhunac projekta je odlazak svih uključenih mladih nogometaša u Lisabon. Tamo će sudjelovati na drugom Međunarodnom dječjem forumu Football for Friendship te će prisustvovati finalu UEFA Lige prvaka 2014. na Estádio do Sport Lisboa e Benfica.

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

O sudjelovanju u projektu Nogomet za prijateljstvo Tomislav Svetina, direktor GNK-a Dinamo Zagreb naglasio je: „

- Nogomet za prijateljstvo kao jedan od rijetkih projekata, radi na popularizaciji sporta među mladima i ističe istinske vrijednosti koje bi momčadski sport trebalo razvijati kod mlade populacije. Mi u Dinamu vrlo veliku pažnju poklanjamo upravo razvoju mladih nogometaša, zbog čega smo prepoznali zajedničku misiju kluba i projekta Nogomet za prijateljstvo. Izuzetno nam je drago što će zahvaljujući projektu naši mlađi pionira osjetiti atmosferu finala UEFA Lige prvaka 2014., što će zasigurno biti iskustvo koje nikada neće zaboraviti.

Osim mladih nogometaša koji će predstavljati Hrvatsku u prijestolnici Portugala, i pobjednik natječaja Ja sam novinar! otputovat će kako bi izvještavao o drugom Međunarodnom dječjem forumu te o dojmovima s finala UEFA Lige prvaka 2014. Natječaj Ja sam novinar! provodi se u zemljama sudionicama projekta, a namijenjen je djevojkama i mladićima od 12 do 14 godina koji vole sport, a vješti su u engleskom. Svi zainteresirani u sudjelovanje na natječaju mogu se do 18. travnja javiti na e-mail: f4f_croatia@gazprom-football.com. Više informacija o natječaju Ja sam novinar! možete naći ovdje.

Ključne riječi

Komentara 1

MA
magnum2013
15:27 10.04.2014.

Evo dok se ratuje protiv "zla" u Dinamu on i dalje ostaje primjer rada u nogometnoj školi. Dinamo se ukljućuje u evropske programe sa svojim klincima, a "borci" za bolji Dinamo organiziraju loptanje sa djecom na Jarunu i iskorištavaju djecuu kako bi pokazali koja masa stoji iza njih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije